EU: n tuomioistuin asettaa marraskuun 27 kuulemistilaisuuden #Brexit käänteisestä tapauksesta

| Marraskuu 8, 2018

Euroopan unionin korkeimman oikeuden tuomarit kuulevat tapauksen Brexit-prosessissa 27-marraskuussa tarkastellessaan, saako Britanniassa yksipuolisesti peruuttaa päätöksensä jättää EU, yhteisöjen tuomioistuin totesi tiistaina (6, marraskuu) antamassaan julkilausumassa, kirjoittaa Alastair Macdonald.

Skotlannin tuomioistuimelle esitettiin asia luxemburgilaisille hallituksille, joissa Brexitia vastustavat henkilöt pyysivät päätöstä, joka selkeyttäisi EU: n perustamissopimuksen 50 -säädöksen tulkintaa, jonka mukaan Lontoo antoi kahden vuoden irtisanomisilmoituksen.

Ei ole selvää, milloin Euroopan yhteisöjen tuomioistuin voisi antaa lopullisen päätöksen.

Britannian pääministeri Theresa voi vaatia, että Iso-Britannia jättää EU: n maaliskuussa, mutta kohtaamassa parlamentissa tulevina viikkoina taisteluja hyväksyäkseen mahdollisen sopimuksen, jonka tarkoituksena on helpottaa maan lähtöä ja rajoittaa häiriöitä liikkeestä.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, Brexit, EU, UK