#Migraatio - komissio tarjoaa 24.1 miljoonaa euroa #InternationalOrganizationForMigration -yhtiölle, joka tarjoaa tukea, apua ja koulutusta siirtolaislapsille Kreikassa

| Lokakuu 12, 2018

Euroopan komissio on myöntänyt 24.1 miljoonan euron suuruisen hätäapua turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) puitteissa Kreikan tukemiseksi maahanmuuttohaasteisiin vastaamisessa. Kansainvälinen siirtolaisjärjestö (IOM) saa rahoitusta sen varmistamiseksi, että maahanmuuttajalapsille voidaan heti sijoittaa suojeluympäristöön ja saada koulutusta.

Se tukee erityisesti lapsiin sopivaa majoitusta, lääketieteellistä ja psykologista tukea, tulkkausta ja kulttuurivälitystä sekä ruokaa 1,200ille ilman huoltajaa oleville alaikäisille Kreikan saarilla ja mantereella ja helpottaa muodollista koulutusta tarjoamalla kuljetus- ja koulupaketteja.

Rahoitus auttaa lisäksi auttamaan maahanmuuttajia, jotka ovat rekisteröityneet avustettuihin vapaaehtoisiin paluu- ja uudelleenintegrointiohjelmiin. Rahoitusta koskeva päätös ulottuu yli 1.6 miljardin euron suuruiseen rahoitustukeen, jonka komissio on myöntänyt 2015: n jälkeen Kreikan maahanmuuttohaasteiden ratkaisemiseksi. Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto (AMIF) ja sisäisen turvallisuuden rahasto (ISF) nojalla Kreikalle on nyt myönnetty € 482.2m hätärahoituksen lisäksi niille 561m: lle myönnettyjen 2014-2020-ohjelmien lisäksi näiden rahastojen perusteella.

Löydät yksityiskohtaiset tiedot EU: n taloudellisesta tuesta Kreikalle tässä.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä, Euroopan komissio, Frontex, Kreikka, maahanmuutto, Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM), Mare Nostrum