#ChesionPolicy - EU investoi #Sofia-raitiotie

| Lokakuu 12, 2018

Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) myönnetään 46.6 miljoonaa euroa rautateiden infrastruktuurin ja palveluiden parantamiseksi Bulgarian pääkaupungissa. EU: n rahoittamiin töihin kuuluu Kamenodelska-kadun ja Tsar Boris III -bulevardin raitiotien raideleveys, joka sisältää viisi raitiovaunua, mukaan lukien raitiovaunulinja 5, joka kuljettaa 50,000-ihmisiä päivässä. EAKR rahoittaa myös uusien matalapattioiden nivelletyn raitiovaunun hankinnan ja liikenteenhallinnan ja matkustajien tietojärjestelmien päivityksen. € 34m EAKR: sta oli jo sijoitettu Sofian raitiovaunuun edellisellä EU: n talousarviokaudella.

"EU: n varojen ansiosta Sofian asukkaat nauttivat modernista ja miellyttävästä raitiotieperästä. He saavat myös puhtaampaa ilmaa pääkaupungissa ", totesi aluepolitiikasta vastaava komissaari Corina Creţu," koska toivomme, että he käyvät kauppaa tavanomaisen autonsa ratsastuksen uuteen raitiovaunuun. Näin koheesiopolitiikka edistää puhtaaa liikkuvuutta kaikkialla EU: ssa. "

EU on myös merkittävästi investoinut Sofian metron linjoihin 1, 2 ja 3. Kaiken kaikkiaan EU investoi 1 miljardia Sofiassa kaupunkiliikenteessä 2007: n jälkeen.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan komissio