#Kuciak - pidätykset Slovakiassa

| Lokakuu 2, 2018

Viime viikolla Slovakian poliisi teki useita talohyökkäyksiä ja pidätti Slovakiassa yhdeksän henkilöä, joista viisi on vapautettu. Lisäksi haettiin useita tiloja ja tavaroita, jotka on takavarikoitu tutkimus- ja todistusvoimai- siin. Neljä pidätetystä on nyt syytetty ensimmäisen asteen murhasta. Pidätykset liittyvät Slovakian toimittajan Ján Kuciakin ja hänen muukalaisen, Martina Kušnírován (Kuvassa), 21 helmikuu 2018.

Slovakian viranomaisten pyynnöstä Europol on antanut analyyttistä ja rikosteknistä tukea tutkimuksen varhaisimmilta päiviltä. Europol osallistui myös viime viikolla toteutettujen toimien valmisteluun. Koko tutkimuksen ajan Europol on säännöllisesti lähettin henkilöstöä Slovakiaan, joka koordinoi rajat ylittäviä tutkintatoimia ja tarjosi analyyttistä, taktista ja digitaalista rikosteknistä tukea ampuma- ja järjestäytyneelle rikollisuudelle.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, Rikollisuus, EU, Valvoa, Slovakia, Rikosten uhrien