Maat käynnistävät YK: n työtä #TortureToolsin maailmanlaajuisen kaupan lopettamiseksi

| Syyskuu 27, 2018

Syyskuun 24-syyskuussa kidutuksen vastaisen liittoutuksen neuvosto päätti vauhdittaa pyrkimyksiään ja pyrkiä Yhdistyneiden Kansakuntien välineeseen, kuten sitovaan sopimukseen, lopettamaan kidutuksen ja kuolemanrangaistuksen välineiden kaupan. Kiduttamattoman kaupan liitto on Euroopan unionin, Argentiinan ja Mongolian aloite.

Työnsä lisäponnisteluissa Liittouma näki lisäksi viisi maata liittymään, jolloin kokonaismäärä ylitti 60in. Liittymällä Liittoon maat sitoutuvat rajoittamaan näiden tavaroiden vientiä ja helpottamaan tulliviranomaisten mahdollisuuksia jäljittää lähetyksiä ja tunnistaa uusia tuotteita.

YK: n yleiskokouksen New Yorkissa pidetyssä Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen yhteydessä järjestämässä Yhdistyneiden Kansakuntien ensimmäisen ministerikokouksen isäntänä järjestämässä kaupan komissaari Cecilia Malmström totesi: "Kidutuksen järjestelmällinen käyttö on rikos ihmisyyttä vastaan. Tänään osoitamme sitoumuksemme ihmisoikeuksiin ja ryhtymme konkreettisiin toimiin kidutuksen ja kuolemanrangaistuksen poistamiseksi. Kidutus on pelon väline, eikä sillä ole minkäänlaista yhteiskunnallista asemaa. Olemme yhdentyneet yhteen ääneen sanomalla, ettemme kannata tätä kauppaa - ei maissamme tai missään muualla maailmassa. "

Viisi muuta maata, jotka liittyivät liiton jäseneksi kidutuksenvastaiseen kauppaan ministeriössä, olivat Australia, Kap Verde, Uusi-Seelanti, Palau ja Vanuatu.

Alliance uskoo, että YK: n välineet, kuten uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa koskeva yleissopimus (CITES) ja asekauppasopimus (ATT), tarjoavat esimerkkejä kansainvälisistä sopimuksista, joilla estetään ei-toivottu kauppa. Tämänpäiväinen yhteisymmärrys YK: n toimien edistämisestä merkitsee edistysaskelta, jolla luodaan maailmanlaajuinen kehys ihmiskaupan uhreiksi joutuneiden tavaroiden kaupan lopettamiseksi tai teloitusten tekemiseksi.

Allianssilla on nähtävissä sellaisia ​​tavaroita, kuten metallipikareita, sähköiskuja, jyrsijöitä, jotka tarttuvat ihmisiin sähköä heikentäen, teloituksiin käytettävät kemikaalit sekä kaasukammiot ja sähkötuolit.

YK: n ihmisoikeusvaltuutetun Michelle Bacheletin avaama ministeriö kokoukseen osallistui lukuisia ministereitä ja useita kansainvälisiä asiantuntijoita, muun muassa Amnesty Internationalin Kumi Naidoo -pääsihteeri. He todistivat kauhut, joita tehdään edelleen päivittäin valmistettujen ja sitten ostettujen ja myytävien tavaroiden keräyspankin avulla tuottoisalla kaupankäynnillä.

Avajaispuheessaan YK: n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet totesi kidutuksen vaikuttaneen suoraan hänen perheeseensä. "Kidutus on vakava hyökkäys ihmisarvolle", hän sanoi. "Se aiheuttaa vakavia vahinkoja sekä uhreille että yhteiskunnille".

Viimeksi kuluneina vuosina kidutus- ja teloitusvälineiden vientikielto - kuten EU: n lainsäädännössä - on vaikeuttanut näiden tavaroiden kauppaa. Tällaiset lait eivät kuitenkaan ole päättäneet sitä; ihmiskauppiaat löytävät tapoja kiertää kieltoja ja valvontaa muiden maiden kautta. Tästä syystä Kidutonta kauppaa käsittelevä liitto pyrkii nyt laajentamaan ja ryhtymään lisätoimiin.

Täydellinen luettelo kidutuksenvastaisen liiton maista

Etelä-Afrikka, Argentiina, Armenia, Australia, Itävalta, Belgia, Bosnia ja Hertsegovina, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Kap Verde, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Luxemburg, Madagaskar, Malta, Meksiko, Moldova, Mongolia, Montenegro, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Nicaragua, Liettua, Irlanti, Italia, Norja, Palau, Panama, Paraguay, Puola, Portugali, Romania, Serbia, Seychellit, Slovenia, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Ukraina, Yhdistynyt kuningaskunta, Uruguay, Vanuatu, Euroopan unioni.

Lisätietoja

Allianssin verkkosivusto

Maakuntien ministeritason hyväksymä julkilausuma

Valokuvat ja videot ovat saatavilla EbS: ssä

Kuvia ministerikokouksesta

Video ministerikokouksesta

Paina kuvia kidutuksen välineistä

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan komissio, Varustellun artikla, Yhdistyneet kansakunnat