Parlamentti hyväksyy € 34m #EUAid: ssa #Greekissä, #Polandissa, #Lithuania ja #Bulgaria

| Syyskuu 17, 2018


Euroopan parlamentin jäsenet ovat hyväksyneet EU: n solidaarisuusrahastoon (34 miljoonan euron) avustuksen Kreikan, Puolan, Liettuan ja Bulgarian jälleenrakennuksen jälkeen 2017in luonnonkatastrofien jälkeen.

Tuki sisältää 16,918,941: n korjattavaksi ja jälleenrakennukseksi Liettuan jälkeen jatkuvan sademäärän aikana kesällä ja syksyllä 2017 aiheutti tulvia, jotka vahingoittivat viemärijärjestelmää, padot ja tiet sekä maatalousmaan. Rahaa käytetään vesiverkon ja hallintorakenteen palauttamiseen.

Puola saa 12,279,244-korjaa vahinkoa myrskyjen ja voimakkaiden sateiden aiheuttamien vahinkojen korjaamiseksi Kuyavian-Pomeranian, Pommernin ja Suur-Puolan kolmella alueella tuhoamalla kymmeniä tuhansia hehtaareja metsiä ja viljelykasveja sekä liikenne- ja energiainfrastruktuureja.

Myrskyt ja tulvat myös osuivat Burgasin alueeseen, Kaakkois-Bulgariaan, joka hankkii 2,258,225-tuen EUSF: n tuella.

Lopuksi Kreikka saa 2,535,796-korjaa korjaamaan vakavasti Kosin saaren osia heinäkuun 2017 maanjäristyksen vuoksi.

Mietintö: Janusz Lewandowski (PPE, PL), 652 äänesti 26ille, ja 4 pidättyi äänestämästä. Esittelijän tarvitsema lisätalousarvio nro 4 / 2018 Siegfried Mureşan (PPE, RO), 654 äänesti 26ille, 3 tyhjää.

EUSR: n tukia koskevat tiedot Bulgaria, Kreikka, Liettua ja Puola voidaan löytää verkossa komission verkkosivuilla. Lisää tausta löytyy Komission ehdotuksesta.

Tausta

EUSF perustettiin 2002: iin vastauksena Keski-Euroopan tuhoisiin tulviin kyseisenä kesänä. Sittemmin korjaustoimenpiteet ovat johtaneet kaikkiin 80-onnettomuuksiin - kuten tulviin, metsäpaloihin, maanjäristyksiin, myrskyihin ja kuivuuteen - 24 EU-maat ovat saaneet EUSR-tukea yhteensä yli € 5 miljardia euroa.

EU: n solidaarisuusrahastosta saatavaa varoja voidaan käyttää jälleenrakennustoimien tukemiseen ja kattamaan osa hätäpalvelujen, tilapäisten asuntojen, puhdistamistoimien ja kulttuuriperinnön suojelemisesta aiheutuvista kustannuksista, jotta kansalliset viranomaiset voisivat luonnonkatastrofien seurauksena.

Lisätietoja

Tunnisteet: , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Bulgaria, EU, EU: n solidaarisuusrahasto, Euroopan parlamentti, Kreikka, Liettua, Puola