Liity verkostomme!

Eläinten kuljetukset

S & D: "Elävien eläinten kuljetuksen on oltava inhimillistä - eläinten hyvinvointia ja ruoan laatua ei voida uhrata" 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.


Euroopan parlamentin eläinten hyvinvointia käsittelevän työryhmän ilmoittaman elävien eläinten kuljettamista koskevan nykyisen lainsäädännön väärinkäytösten jälkeen S&D -ryhmä kehottaa Euroopan parlamenttia toteuttamaan kiireellisiä toimenpiteitä vastaamaan kansalaisten odotuksia ja huolenaiheita.   

S&D -ryhmä vaati, että asiaankuuluvat valiokunnat, AGRI, ENVI ja TRAN, aloittavat välittömästi täytäntöönpanoraportin valmistelun, jossa vahvistetaan tilanne ja ehdotetaan tarvittavia ja kiireellisiä toimenpiteitä, joista äänestetään EP: n täysistunnossa.

S&D: n vt. Presidentti Maria João Rodrigues sanoi: "Voitto ja liiketoiminta eivät voi olla etusijalla tarpeeseen kunnioittaa eläinten hyvinvointia ja vähimmäisvaatimuksia koskevia velvoitteita. Elävien eläinten kuljettamiseen EU: sta liittyvä julma väärinkäsitys on poistettava kokonaan. Kuljetuksen on oltava inhimillistä. Tämä taistelu ei koske vain eläinten hyvinvointia, vaan myös elintarvikkeiden laadun ja ihmisten terveyden turvaaminen.

”Euroopan kansalaiset ovat voimakkaasti huolissaan siitä, miten ruokaa tuotetaan. Kansalaiset haluavat tietää, että tuotantoeläimiä kohdellaan hyvin riippumatta siitä, nautitaanko ne alkuperämaassa vai vietäänkö ne maasta. Monet eläimet kuljetetaan elävänä, kulutettaviksi tuoreena lihana, ympäri Eurooppaa ja muihin maihin. "Euroopan parlamentin eläinten hyvinvointia käsittelevän työryhmän tiedot osoittavat selvästi, että nykyistä elävien eläinten kuljetusta koskevaa asetusta 1/2005 ei parhaassa tapauksessa panna täytäntöön riittävästi ja sitä ei useinkaan oteta huomioon.

"Tätä ei voida hyväksyä S&D -ryhmälle. Parlamentin on tehtävä kaikkensa sääntöjen täytäntöönpanon valvomiseksi Euroopassa ja sen rajoilla. "Tätä meidän Eurooppamme on tarkoitus puolustaa: korkealaatuiset elintarvikestandardit, ihmisten terveys ja eläinten hyvinvoinnin kunnioittaminen. Kansalaisten huolenaiheet sekä inhimillinen ja kestävä kehitys ovat aina etusijalla! "

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa