Toukokuuta esitellä "Road to #Brexit" puheissa

| Helmikuu 13, 2018

Pääministeri Theresa May yrittää yhdistää vallankumouskautensa ja vakuuttaa skeptisen Euroopan unionin, että Britannia tietää, mitä se haluaa Brexitista seuraavissa viikoissa pidetyissä puheissa, kirjoittaa William James.

Yhdistynyt kuningaskunta toivoo, että se sitoo ensi kuussa siirtymäsopimuksen, jonka tarkoituksena on helpottaa EU: n poistumista ja päästä sopimukseen pitkän aikavälin kauppasopimuksesta myöhemmin tänä vuonna. Bryssel sanoi kuitenkin viime viikolla, että siirtymäkausi ei ollut varmaa, ja että Lontoon oli selvennettävä, mitä EU halusi.

Toukokuun hallitus pyrkii käsittelemään tämän kuuden puheenvuoron pääministerin ja muiden vanhempainministerien kanssa lähiviikkoina, jonka toimisto nimesi "Brexit-tien".

"Brexit on ratkaiseva hetki kansamme historiassa", sanoi toukokuun toimistossa lähde.

"Kun siirrymme tielle tulevaisuuteen, esitämme tarkempia yksityiskohtia, jotta ihmiset näkevät, miten tämä uusi suhde hyödyttää yhteisöjä joka puolella maata."

Brysselin painostuksesta huolimatta voi myös yhdistää kabinetti ja konservatiivinen puolue, jotka ovat edelleen syvästi jakautuneet niille, jotka äänestivät Brexitille 2016: ssä, ja niille, jotka eivät olleet, yhdestä ainoasta näkemyksestä Britannian tulevaisuudesta Euroopan unionin ulkopuolella.

Toukokuussa isännöidään vanhempia ministereitä hänen kotimaassaan, tammiin, yrittäen välittää sopimusta eri osastojen välillä kabinetissaan.

'Iskulause'

Toukokuun ensimmäinen puheenvuoro, joka toimitetaan ensi lauantaina Münchenissä pidettävässä konferenssissa (17 FEBRUARY), esittelee Yhdistyneen kuningaskunnan EU: n kanssa tekemän turvallisuussuhteen. Hän antaa toiselle esille Britannian tulevan kumppanuuden, mutta sen päivämäärää ei ole vielä vahvistettu.

Yhdysvaltain johtava Brexit-edustaja, Boris Johnson, aloittaa Brexit-sarjan sarjan, jossa keskiviikkona käydyn puheenvuoron, joka kuvataan toukokuun toimistolla "rynnäkköväksi Brexit-keskustelun molemmin puolin".

Brexit-ministeri David Davis kertoo, miten Britannian yritykset voivat säilyttää globaalin maineen Brexitin jälkeen vielä epäselvässä puheessa. Myös kauppaministeri Liam Fox ja ministeri David Lidington antavat puheita.

Kanadan Philip Hammond, joka on toukokuun kabinetin eniten EU: n jäsen, ei anna puheenvuoroa.

Mayin valtuus Brexitille, joka on jo heikentynyt epäonnistuneen uhkapelien jälkeen viime vuoden vaaleissa, on vahingoittanut edelleen ministereiden ideologisia eroja, mikä pahentaa huolenaiheita siitä, että Brexit-neuvottelut epäonnistuvat ja hallitus romahtaa.

Konservatiivinen lainsäätäjä ja eräs kriitikko toukokuun EU: n irtautumisstrategiasta, Anna Soubry, varoitti sunnuntaina, että hallituksen pyytämä Brexit-tyyppi ei ole parlamentissa enemmistöpäätöstä, joka päätyy lopulliseen irtautumissopimukseen.

Viime viikolla japanilaiset yritykset varoittivat toukokuussa, että heidän olisi lähdettävä Britanniasta, jos Brexitin jälkeiset kaupan esteet tekivät niistä kannattamattomia.

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, Brexit, EU, UK