Komission kertomuksessa todetaan, että työttömyys ja sosiaalinen tilanne parantavat edelleen EU: ssa

| Helmikuu 13, 2018

Vahvan talouskasvun tukemana EU: n työllisyys kasvoi voimakkaammin kuin odotettiin 2017in kolmannella neljänneksellä, ja siihen liittyy edelleen työttömyyden väheneminen uusimman neljännesvuosittaisen raportin mukaan työmarkkinoiden kehityksestä, työllisyyteen ja sosiaaliseen tilanteeseen Euroopassa.

Työllisyys, sosiaaliasiat, taidot ja työmarkkinoiden liikkuvuus Komissaari Marianne Thyssen totesi: "Kasvu on palannut Euroopassa. Työllisyys EU: ssa on korkeimmalla tasolla, yli 236 miljoonaa ihmistä työllistyi. Työttömyyden osalta se laskee jatkuvasti. Meidän on hyödynnettävä tätä taloudellista dynaamista dynamiikkaa, jotta saisimme kansalaisille uusia ja tehokkaampia oikeuksia, jotka olemme määritelleet Euroopan sosiaalipolitiikassa: oikeudenmukaiset työolot, yhtäläiset mahdollisuudet työmarkkinoille ja sosiaaliturvaan kunnollinen. Meidän on nyt varmistettava, että kaikki kansalaiset ja työntekijät voivat hyötyä näistä myönteisistä kehityksestä työmarkkinoilla.

"Yli vuodessa työllisyys kasvoi 1.7%: lla EU: ssa, mikä edustaa 4 miljoonaa ihmistä, 2.7 miljoonaa heistä euroalueella. Tämä kasvu johtuu pääosin kokopäiväisistä ja määrittelemättömistä työpaikoista. 20-64 -vuotiaiden työllisyysaste EU: ssa on viimeisten kolmen vuoden aikana jatkuvasti kasvanut 72.3-prosentteina 2017in kolmannella neljänneksellä, joka on korkein koskaan. Jäsenvaltioiden välillä on kuitenkin suuria eroja. Myös muut neljännesvuosikatsaukseen sisältyvät työmarkkinaindikaattorit, kuten työn tuottavuus ja eurooppalaisten kotitalouksien taloudellinen tilanne, vahvistavat myös Euroopan talouden parantamista. "

Lisätietoja on saatavilla osoitteessa tämä lehdistötiedote.

Tunnisteet: ,

Kategoria: Etusivu, Työllisyys, EU, EU, Eurooppa 2020 Strategia, Euroopan komissio, Työntekijöiden oikeudet