Liity verkostomme!

Kiina

#Taipei on kaupunki, joka on lähinnä Länsi-arvoihin kiinalaisessa maailmassa.

SHARE:

Julkaistu

on

Taiwanin pääkaupungin pormestari Ko Wen-je vieraili keskiviikkona Brysselissä ja tuli ensimmäiseksi Taiwanin pormestariksi, joka puhui julkisesti Euroopan parlamentissa. Lyhyessä puheessaan hän yritti luoda siteitä EU: hun korostamalla Taiwanin progressiivisia arvoja.

"Taipei on kaupunki, joka yhdistää progressiiviset länsimaiset arvot kiinalaiseen yhteiskuntaan, ja pidämme kiinni näistä arvoista, jotka ovat demokratia, vapaus, monimuotoisuus, avoimuus, ihmisoikeudet, oikeusvaltio ja kestävyys", Ko sanoi.

Taiwanista on tulossa ensimmäinen Aasian maa, joka laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot alle kahdessa vuodessa sen jälkeen, kun sen perustuslakituomioistuin antoi toukokuussa 2 päätöksen homopariliittojen puolesta.

Ko korosti erityisesti sananvapautta Taiwanissa. Viime vuonna Toimittajat ilman rajoja avasi ensimmäisen aasialaisen toimiston Taipeissa. Lehdistönvapautta puolustava kansalaisjärjestö aikoi ensin asettua Hongkongiin, mutta muutti suunnitelmaa Kiinan lisääntyvän heilahtelun vuoksi. "Toimittajat virtaavat vapaampaan tilaan", pormestari sanoi puheessaan. "Tiedätte kaikki, mitä tarkoitan."

Kiina näkee itsehallitun Taiwanin irrotettuna maakuntana ja varoittaa yhdistymisestä voimalla. Kiinan ja Taiwanin välinen jännite on lisääntynyt siitä lähtien, kun itsenäisyyttä ajava demokraattinen edistyksellinen puolue voitti Taiwanin presidentinvaalit vuonna 2016. Kiina on yhdessä sotilaallisen häirinnän kanssa lisännyt Taiwaniin kohdistuvaa diplomaattista painostusta, jättäen saarelle vain 20 liittolaista. tällä hetkellä.

Mainos

Yhdysvallat on ylivoimaisesti Taiwanin tärkein ystävä ja sen tärkein aseiden lähde. Ko: n mukaan "EU: n valta on kuitenkin vähintään Yhdysvaltoja, ja Taiwanin tulisi ponnistella enemmän yhteistyön rakentamiseksi EU: n kanssa".

Huolimatta siitä, että EU on Taiwanin neljäs kauppakumppani, EU: lla ei ole diplomaattisia tai virallisia poliittisia suhteita Taiwanin kanssa unionin "yhden Kiinan" politiikan mukaisesti. Suurin osa Ko: n puheenvuoroon osallistuneista parlamentin jäsenistä, mukaan lukien Charles Tannock ja Andrey Kovatchev, ovat Euroopan parlamentin ja Taiwanin ystävyysryhmän jäseniä.

Kiinan painostuksen vuoksi yksikään taiwanilainen johtaja ei ole toistaiseksi tehnyt virallisia vierailuja EU: hun.

Taiwanissa monet kommentaattorit ennustavat Ko: n yhdeksi vahvimmista mahdollisista ehdokkaista vuoden 2020 presidentinvaaleihin. Hänen toisen vierailunsa Eurooppaan suunnitellaan kestävän 27. päivästä alkaen 11 päivän ajan. Puhe Euroopan parlamentissa on korostettu. Brysselin jälkeen hän matkustaa Puolaan ja Turkkiin.

 

 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa