Liity verkostomme!

Brexit

Britannialla on huonompi asenne kaikissa #Brexit -skenaarioissa, hallituksen analyysi sanoo - #BuzzFeed

Julkaistu

on

Britanniassa pahempi Brexitin jälkeen jokaisessa tarkastellussa skenaariossa Britannian virkamiesten laatiman analyysin mukaan BuzzFeed News on raportoinut, kirjoittavat Kanishka Singh ja Guy Faulconbridge.

Britannian on tarkoitus poistua EU: sta 29-maaliskuussa 2019: ssä, mutta pääministerin Theresa Mayin hallituksen ja puolueen sisällä on syviä erimielisyyksiä siitä, millaisen suhteen pitäisi korvata 46-jäsenyysvuosi.

Analyysi, jonka otsikko on EU: n poistumisanalyysi - Cross Whitehallin tiedotus ja päivätty tammikuu 2018, tarkasteli kolmea Brexit-skenaariota, BuzzFeed raportoi.

Jos Britannialla on mahdollisuus löytää kattava vapaakauppasopimus EU: n kanssa, kasvu seuraavan 15 vuoden aikana on 5% alhaisempi kuin nykyiset ennusteet, analyysi ennusti.

Yhdistynyt kuningaskunta palaa Maailman kauppajärjestön sääntöjen mukaiseen "no deal" -tilanteeseen, jolloin Yhdistyneen kuningaskunnan kasvu pienenee 8%: lla samana ajanjaksona.

Jos toukokuu voi neuvotella jatkuvaan pääsyyn yhtenäismarkkinoille jäsenyyden kautta Euroopan talousalueella, pitkän aikavälin kasvu on 2% alhaisempi, analysointi osoitti.

Jokaisella talouden sektorilla olisi kielteinen vaikutus kaikkiin kolmeen tilanteeseen: kemikaalit, vaatetus, valmistus, ruoka ja juoma sekä autot ja vähittäiskauppa kärsivät eniten.

EU ja Britannia sopivat viime kuussa siirtävänsä Brexit-neuvottelut kauppaan ja siirtymäsopimukseen, mutta jotkut EU: n voimakkaimmista johtajista ovat varoittaneet, että Yhdistyneen kuningaskunnan poistumisneuvottelujen viimeinen vuosi saattaa olla vaarassa.

Neuvottelujen tulokset muokkaavat Britannian $ 2.7 triljoonan talouden tulevaisuutta ja päättävät, voiko Lontoo säilyttää paikkansa ainoana maailmanlaajuisena rahoituskeskuksena, joka kilpailee New Yorkin kanssa.

"Tätä kovaa ja tuhoavaa Brexitia ei ole," Chris Leslie, opposition työväenpuolueen lainsäätäjä sanoi. "Kukaan ei äänestänyt tekemään itseään tai heidän perheitään pahempaa."

Sekä fanit että vastustajat ovat Brexit, joka on brittiläisen politiikan merkittävin muutos toisen maailmansodan jälkeen.

Brexitin kannattajat sanovat, että taloudellisen kaaoksen varoitukset ovat ylikuormittuneet ja että Britannia kukoistaa, kun se jättää sen, mitä he kuvaavat romahtelevaksi, saksalaisvaltaiseksi kokeeksi Euroopan yhdentymisessä.

Brexitin sihteerin David Davisin päällikkö EU: n jättämisestä kieltäytyi kommentoimasta BuzzFeed-raporttia.

BuzzFeedin mainitsema hallituksen tiedottaja sanoi: "Olemme olleet selvillä, ettemme ole valmiita toimittamaan käynnissä olevaa kommentaatiota tämän käynnissä olevan sisäisen työn mistä tahansa näkökulmasta."

Brexit

Iso-Britannia vaatii, että EU suostuu uuteen Pohjois-Irlannin Brexit-sopimukseen

Julkaistu

on

By

Näkymä Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin välisestä rajanylityksestä Newryn ulkopuolella, Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia, 1. lokakuuta 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Britannia vaati keskiviikkona (21. heinäkuuta) Euroopan unionilta uutta sopimusta Brexitin jälkeisen kaupan valvomiseksi, johon Pohjois-Irlanti osallistui, mutta välttyi erottamasta avioerosopimuksen yksipuolisesti huolimatta siitä, että sen ehtoja oli rikottu, kirjoittaa Michael Holden että William James.

Iso-Britannia ja Euroopan unioni sopivat Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta osana vuoden 2020 Brexit-sopimusta, joka lopulta sinetöitiin neljä vuotta sen jälkeen, kun brittiläiset äänestäjät tukivat avioeroa kansanäänestyksessä.

Se pyrki pääsemään eroon avioeron suurimmasta ongelmasta: miten suojella EU: n sisämarkkinoita mutta välttää myös maarajat Ison-Britannian maakunnan ja Irlannin tasavallan välillä, jonka läsnäolo kaikkien osapuolten poliitikoilla pelkää voisi voimistaa väkivaltaa, pääosin päättyi vuoteen 1998 mennessä Yhdysvaltojen välittämä rauhansopimus.

Pöytäkirja edellytti lähinnä tavaroiden tarkastuksia Manner-Britannian ja Pohjois-Irlannin välillä, mutta ne ovat osoittautuneet raskaiksi yrityksille ja anatema "unionistilaisille", jotka tukevat kiihkeästi Yhdistyneen kuningaskunnan jäljelle jäävää maakuntaa.

"Emme voi jatkaa sellaisena kuin olemme", Brexitin ministeri David Frost sanoi parlamentille sanoen, että on perusteltua vedota pöytäkirjan 16 artiklaan, joka sallii kummankin osapuolen ryhtyä yksipuolisiin toimiin luopumaan sen ehdoista, jos seurauksena on odottamaton kielteinen vaikutus. sopimus.

"On selvää, että olosuhteet oikeuttavat 16 artiklan käytön. Siitä huolimatta ... olemme päättäneet, että ei ole oikea hetki tehdä niin.

"Näemme mahdollisuuden edetä toisin, löytää uusi tie pyrkiä sopimaan EU: n kanssa neuvottelujen kautta, uusi tasapaino Pohjois-Irlantia koskevissa järjestelyissämme kaikkien hyödyksi."

Continue Reading

Brexit

Britannian hallitus yrittää selviytyä työvoimapulasta

Julkaistu

on

Yhä useammat työntekijät Itä-Euroopasta ovat palanneet kotimaahansa, koska sekä COVID-rajoitukset että Brexit rasittavat Ison-Britannian työmarkkinoita. Pula on pakottanut Ison-Britannian hallituksen etsimään vaihtoehtoja sekä yrittämään vakuuttaa työntekijät olemaan palaamatta kotiin. Uusien työntekijöiden houkutteleminen ulkomailta näyttää olevan hallituksen uusi prioriteetti, samoin kuin asettamalla vähemmän työrajoituksia kuorma-autonkuljettajille, jotka haluavat työllistyä Isossa-Britanniassa, kirjoittaa Cristian Gherasim Bukarestissa.

Kuorma-autonkuljettajat ovat nyt kysyttyjä, sillä noin 10,000 heistä, monet Itä-Euroopasta, menettivät työpaikkansa Brexitin ja Covid-pandemian jälkeen. Mutta ei tarvita vain kuorma-autonkuljettajia, vaan myös vieraanvaraisuus on tiukassa kulmassa, koska se riippuu myös erityisesti Itä-Euroopasta ja uusista EU-maista tulevasta työvoimasta.

Hotellit ja ravintolat kohtaavat nyt mahdollisuuden, että kun COVID-rajoitukset on kokonaan poistettu, henkilökuntaa ei jäisi houkuttelemaan asiakkaidensa puoleen.

Useiden Isossa-Britanniassa toimivien logistiikkayritysten mukaan melkein 30% heistä etsii kuorma-autonkuljettajia, mikä on houkutellut monia romanialaisia ​​viime vuosina, mutta joka nyt kamppailee työvoiman tarpeidensa tyydyttämiseksi.

Monet Yhdistyneestä kuningaskunnasta lähtevistä sanoivat, että epäedullisemmat työolot painavat suuresti heidän päätöstään palata kotiin. Jotkut mainitsivat jopa hankalia matkaolosuhteita, mukaan lukien Brexitin takia pitkät odotusajat lentokentillä.

Ne, jotka eivät halua palata kotimaahansa, sanovat, että ankarammista työoloista huolimatta he haluavat silti Ison-Britannian kotimaansa sijaan.

Kuorma-autonkuljettajat eivät ole ainoita, joiden pandemia ja Brexit ovat vaikuttaneet elämään. Yhdistyneen kuningaskunnan päätös erota Euroopan unionista vaikutti myös opiskelijoihin, ja jotkut päättivät palata maahansa pandemian alkaessa. Koska hallitus on päättänyt olla sallimatta yli kuuden kuukauden ajaksi lähteviä säilyttämään asuinpaikkansa, jotkut opiskelijat pidättäytyvät palaamasta kotimaahansa.

Opiskelijoille pandemia tarkoitti liikkuvia kursseja verkossa. Monet ovat päättäneet jatkaa opintojaan kotona.

Useat Ison-Britannian yrittäjät vaativat hallitusta toteuttamaan työviisumiohjelman työntekijöille, jotka tulevat eri Euroopan lääniä. Britannian kansallisen tilastolaitoksen, Kansallisten tilastojen toimiston taloustilastojen huippuyksikön aiemmin tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan 1.3 miljoonaa ulkomaalaista työntekijää on lähtenyt maasta pandemian alusta lähtien. Pelkästään Lontoon kaupunki on menettänyt 8% väestöstään, noin 700,000 XNUMX työntekijää tulee EU: n jäsenvaltioista.

Continue Reading

Brexit

Pohjois-Irlannin korkein oikeus hylkää Brexit-pöytäkirjan haastamisen

Julkaistu

on

By

Pohjois-Irlannin korkein oikeus hylkäsi keskiviikkona (30. kesäkuuta) alueen suurimpien brittiläisten puolueiden haasteen osaan Britannian avioerosopimuksesta Euroopan unionin kanssa sanomalla, että Pohjois-Irlannin pöytäkirja oli yhdenmukainen Ison-Britannian ja EU: n lainsäädännön kanssa, kirjoittaa Amanda Ferguson.

Tuomioistuimen mukaan Ison-Britannian EU: n eroamissopimus, joka tosiasiallisesti jätti Pohjois-Irlannin blokin kiertoradalle, oli laillinen, koska Ison-Britannian parlamentti hyväksyi sen ja kumoi osan aikaisemmista säädöksistä, kuten 1800-luvun unionilaki.

Tuomari Adrian Colton hylkäsi useita sekä Ison-Britannian että Euroopan unionin lakiin perustuvia väitteitä sanoen, että mikään ei oikeuttanut osapuolten pyytämää pöytäkirjaa oikeudellisesti.

Hän hylkäsi sekä demokraattisen unionistisen puolueen, Ulsterin unionistisen puolueen ja perinteisen unionistisen äänen johtajien nostaman pääasiaa että pastori Clifford Peeplesin nostaman rinnakkaistapauksen.

Osapuolet aikovat valittaa päätöksestä, perinteisen unionistisen äänen johtaja Jim Allister kertoi Reutersille päätöksen jälkeen.

Toinen tapauksessa nimetty puolue, entinen Brexit-puolueen Euroopan parlamentin jäsen Ben Habib, sanoi tuomarin tehneen "poliittisesti syytetyn päätöksen".

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa