#HumanRights: Vietnam, Kambodža, El Salvador

Euroopan parlamentin jäsenet vaativat Vietnamilainen bloggaajien Nguyen Van Hoan julkaisemista, Kambodžan opposition lainvalmistajien palauttamista ja elävän keskenmenon ja abortin dekriminalisointia El Salvadorissa.

Vietnam: julkaise Nguyen Van Hoa

Euroopan parlamentti vaatii vietnamilainen bloggaajia Nguyen Van Hoa, joka tuomittiin 27-marraskuussa seitsemään vuoteen vankilassa syytettynä propagandaa vastaan ​​valtiota vastaan. Hoa kertoi ympäristötieteellisestä katastrofista, joka tapahtui huhtikuussa 2016in Ha Tinhin provinssissa, kun oransalaisen yrityksen Formosa Ha Thinh valkaisi myrkyllisiä jätteitä kuolemaan valtavia määriä kaloja ja sai ihmiset sairastumaan.

Vietnamin viranomaisten pitäisi vapauttaa kaikki kansalaiset, jotka on pidätetty ilmaisunvapauden käyttämiseksi ja lopettamaan kaikki rajoitukset ihmisoikeuksien puolustajien toiminnalle, sanoivat parlamentin jäsenet. Ne vaativat myös lykkäämistä kuolemanrangaistukseen Vietnamissa, koska se on ensimmäinen askel kohti kuolemanrangaistuksen poistamista.

Kambodza: ​​päinvastoin kieltää pääopposition puolue

Euroopan parlamentin jäsenet kannattavat Kambodžan viranomaisia ​​peruuttamaan päätöksensä Kambodžan kansallisen pelastusryhmän (CNRP) purkamiseksi ja kieltämään 118 CNRP -poliitikot politiikasta viideksi vuodeksi. He vaativat myös CNRP: n johtajan Kem Sokhan vapauttamista, joka pidätettiin 3-syyskuussa. EP: n jäsenet ilmaisevat huolensa heinäkuun 2018 suunnitelluista yleisistä vaaleista, ja korosti, että vaaliprosessi, josta tärkein oppositiopuolue on suljettu pois, ei ole laillista.

Kambodžassa on tällä hetkellä hyötyä EU: n etuoikeutetusta EBA-järjestelmästä (kaikkea paitsi aseita), joka on EU: n yleisen tullietuusjärjestelmän mukainen edullisin järjestelmä. Jos Kambodžan viranomaiset eivät kunnioita perusoikeuksia, nämä tullietuudet on peruutettava tilapäisesti, kuten parlamentin jäsenet. He pyytävät myös Euroopan ulkosuhdehallintoa ja EU: n komissiota laatimaan luettelon henkilöistä, jotka ovat vastuussa opposition kumoamisesta ja muista vakavista ihmisoikeusloukkauksista Kambodžassa, jotta heille asetettaisiin viisumijärjestelyjä ja varojen jäädyttämistä.

El Salvador: vapauttavat naiset syytteeseen keskenmenon vuoksi

Parlamentti kehottaa El Salvadorin viranomaisia ​​vapauttamaan naisia ​​ja tyttöjä, jotka on vangittu kuolemantapausten tai keskenmenojen jälkeen, ja julistamaan aborttia. El Salvadoran lakiasäätävän edustajakokouksen olisi uudistettava rikoslain, jotta raskaus voidaan sallia ainakin tapauksissa, joissa raskaus aiheuttaa riskin raskaana olevan naisen elämästä tai hänen fyysisestä tai henkisestä terveydestään, jos sikiö on vakava ja kuolemaan johtava, tai tapaukset raiskauksesta tai incestistä, sanovat Euroopan parlamentin jäsenet. Samaan aikaan he pyytävät viranomaisia ​​asettamaan voimassa olevan lain täytäntöönpanon lykkäämisen.

2000: n jälkeen El Salvadorissa ainakin 120-naisia ​​on syytetty aborttisiin rikoksiin, joista 26 on tuomittu murhasta ja 23 abortista. Euroopan parlamentin jäsenet pyytävät Salvadoran tuomioistuimia kumoamaan tuomiot kahdessa viimeisimmässä asiassa: Teodora del Carmen Vásquezin, jonka valituslautakunta hyväksyi keskiviikkona kymmenen vuoden vankeutta, ja Evelyn Beatriz Hernandez Cruz, jonka tuomion vahvisti lokakuussa 30.

Kolmesta päätöslauselmasta on äänestetty käsillä kädestä torstaina (14 joulukuu).

Lisää tiedot

Tunnisteet: , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Kambodza, EU, Ihmisoikeudet, Humanitaarinen apu, Humanitaarinen rahoitus, Vietnam