Liity verkostomme!

Kiina

#China: Xiin vierailut lisäävät luottamusta sosialistiseen polkuun

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kiinan presidentti Xi Jinping vieraili APEC: n 25. talousjohtajien kokouksessa Da Nangissa, Vietnamissa, Vietnamissa ja Laosissa. kirjoittaa Pan Jin'e People's Daily ja Global Times.

Vietnamin matka on Xin ensimmäinen valtiovierailu sen jälkeen, kun hänet valittiin uudelleen Kiinan kommunistisen puolueen (CPC) keskuskomitean pääsihteeriksi lokakuussa ja toisen vierailun maahan kahden vuoden aikana sekä puolueen johtajana että valtionpäämiehenä. . Tämä osoittaa, kuinka tärkeää CPC, Kiinan hallitus ja Xi pitävät Vietnamia henkilökohtaisesti.

Tämä matka on myös vastavuoroinen vierailu, kun Vietnamin kommunistisen puolueen komitean pääsihteeri Nguyen Phu Trong vieraili Kiinassa tammikuussa ja Vietnam-presidentti Tran Dai Quang tuli toukokuussa.

Molemmat hallitsevat puolueet sopivat maiden korkeimpien johtajien säännöllisistä vierailuista pyrkien lisäämään poliittista luottamusta ja johtamaan Kiinan ja Vietnamin suhteita kohti uusia näkymiä.

Majoituksen aikana Xi ja Trong tarkastelivat edistystä, jota molemmat osapuolet ja maat ovat tehneet viime vuosina. Kiina ja Vietnam ovat tehostaneet korkean tason vierailuja, tehneet merkittäviä taloudellisia ja kaupallisia aloitteita, edistäneet yhteistyötä eri tasoilla ja helpottaneet ihmisten välisen vaihdon sujuvaa kehitystä. Nämä vuorovaikutukset ovat mahdollistaneet molempien kansojen tuntevan paremmin toisiaan ja vähentäneet konflikteja.

Molemmat osapuolet allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan, joka koskee yhteistä täytäntöönpanoa Hihna ja tie aloite ja Vietnamin suunnitelma "kaksi käytävää ja yksi talouspiiri".

Hanoi ja Peking allekirjoittivat myös asiakirjat yhteistyöstä teollisuuskapasiteetin, energian, rajat ylittävän talousyhteistyön alueen, sähköisen kaupankäynnin, henkilöresurssien, talouden ja kaupan, rahoituksen, kulttuurin, terveydenhuollon, tiedotusvälineiden, yhteiskuntatieteiden ja rajatarkastusten yhteistyön alalla. He pääsivät yksimielisyyteen kahdenvälisten suhteiden terveellisen, vakauden ja kestävän kehityksen edistämisestä Kiinan ja Vietnamin kattavan strategisen yhteistyökumppanuuden edistämiseksi.

Mainos

Xin matka Laosiin maanantaina on Kiinan valtionpäämiehen ensimmäinen vierailu maahan 11 vuoden aikana. Sekä kommunistijohtoisina sosialistisina maina Kiina ja Laos ovat todella "hyviä naapureita, ystäviä, toverit ja kumppaneita", Xi sanoi lentokentällä.

Kiina on laatinut kattavan strategisen yhteistyökumppanuuden Vietnamin ja Laosin kanssa sekä perinteiset ystävälliset suhteet näihin maihin. Kolmessa sosialistisessa maassa on samanlaiset kehityspolut, ihanteet ja kohtalo.

Vietnamissa Xi sanoi, että Kiina ja Vietnam ovat läheisiä naapureita, joita vuoret ja joet yhdistävät, hyvät ystävät jakavat ahdistusta, hyvät toverit, joilla on samanlaiset ihanteet ja vakaumukset, ja hyvät kumppanit win-win-yhteistyölle. Tämä visio ilmaisee hänen odotuksensa Kiinan suhteista Vietnamiin ja myös Laosiin.

Xin vierailut auttavat yhdenmukaistamaan Kiinan Belt and Road -aloitteen Vietnamin suunnitelman "Kaksi käytävää ja yksi taloudellinen ympyrä" ja Laosin strategian kanssa kääntyä "sisämaavaltiosta" maaksi "maaperään kytketyksi". Tämä helpottaa kahden maan pyrkimyksiä saavuttaa vuoden 2020 kehityssuunnitelma ja uudenaikaistamistavoitteet vuosisadan puoliväliin mennessä. Matkat auttavat myös edistämään Kiinan diplomaattistrategiaa uudella aikakaudella - rakentamaan ihmiskunnan yhteisen tulevaisuuden yhteisöä.

Pitkällä aikavälillä Xi: n vierailut Vietnamiin ja Laosiin lisäävät kolmen maan itseluottamusta mennä sosialistista tietä, jotta ne voivat yhdessä edistää sosialististen maiden yhteisen tulevaisuuden yhteisön rakentamista sekä elvyttää ja viedä eteenpäin sosialismia koko maassa maailmaa uudella aikakaudella.

Kirjailija on vietnamin tutkimuksen tutkija Kiinalan yhteiskuntatieteellisessä akatemiassa ja vieraileva tutkija Johns Hopkinsin yliopistossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa