Liity verkostomme!

Etusivu

Duterte tuo # Filipput takaisin pimeään ikään sanoo EU-raportti

SHARE:

Julkaistu

on

Se on niin pieni yllätys: Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte (Kuvassa) verenvuototus huumeista heikensi merkittävästi ihmisoikeustilannetta hänen koko maassaan 2016: n jälkimmäisellä puoliskolla. EU: n äskettäinen raportti. Vaikka Filippiinit eivät todellakaan olleet vieraita laittomista tappoista ja muista ihmisoikeusloukkauksista ennen Duterten virkaanastumista viime kesäkuussa, tuhansien epäiltyjen jälleenmyyjien ja addiktien teurastaminen meneillään olevan "huumeiden sodan" aikana ja mahdollinen kuolemanrangaistuksen palauttaminen myötävaikuttanut huomattavaan heikkenevään oikeuteen elämään, asianmukaiseen käsittelyyn ja oikeusvaltioon viime vuoden kuuden viimeisen kuukauden aikana.  

Duterten nousua valtaan ei vähäisessä määrin auttanut hänen äänellinen tuki huumekauppiaiden, addiktien ja muiden rikollisten laittomalle teloitukselle, mutta kaikki toivot, että hän saattaa pehmentää asemaansa kerran toimistossa, on jo kauan haihtunut. Lisäksi säännöllisesti juhlimaan uutisia rikoksesta epäiltyjen rikollisten murhaamisesta poliisin tai hiljaisen valtiollisen rangaistuksen uhrien joukossa, Duterte on viimeksi hyväksytty tappaa joku teini-ikäisenä ja on sanoi, että hän haluaisi jäljitellä Hitleria tuhoamalla maan arviolta kolme miljoonaa huumeiden käyttäjää.

Mutta kun Duterte'in kova linja huumeiden vastainen politiikka ja julma retoriikka oikeuttavat oikeutensa hallinnon olevan vakava huolenaihe Brysselille ja maailman johtajille, Filippiinit eivät ole ainutlaatuisia Kaakkois-Aasiassa ihmisoikeuksien heikkenemisen osalta. Viimeisten 12-kuukausien aikana, Kaakkois-Aasian maiden 10-liiton (ASEAN) jäsenistä vain kolme ei ole nähneet ihmisoikeusrikkomusten nousua ja demokraattisten vapauksien vähenemistä. Filippiineillä tapahtuvan asianmukaisen prosessin kasvavan epäonnistumisen lisäksi alueen muut maat ovat osoittaneet yhä suurempaa suvaitsemattomuutta - jos ei kannusta - rasismia ja vähemmistöryhmiin kohdistuvaa syrjintää.

Nyt on tunnettua, että Myanmarissa maan ylpeä johtaja Aung San Suu Kyi on tulessa, koska hän ei ole pysäyttänyt Rohingya-muslimien vähemmistön vainoa, mikä on johtanut satojen tuhansien pakolaisten siirtymiseen ja joka on kuvattu että kansainväliset tarkkailijat ovat syyllistyneet kansanmurhaan. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syrjinnän tapaus. Vain muutama päivä sitten, Human Rights Watch pyysi Indonesian pääkaupungin Jakartan uutta kuvernööriä kunnioittamaan kaupungin haavoittuvassa asemassa olevien taloudellisten, seksuaalisten ja uskonnollisten yhteisöjen oikeuksia, jotka ryhmä väittää joutuvansa paikallisen poliisin kohteeksi heidän taustansa vuoksi.

Naapurimaassa Vietnamissa, Etelä-Korean sotilashenkilöstön raiskausten seurauksena syntyneet lapset Vietnamin sodan aikana, joka tunnetaan nimellä Lai Dai Han, joukossa on useita vähemmistöryhmiä, jotka rutiininomaisesti joutuvat häiritsemättä, koska he kokivat rodullisen puhtauden puutetta. Soul ei ole koskaan tunnustanut rikoksiaan, eikä se ole toimittanut palautusta eloonjääneille. Tapahtuma on herättänyt ulkomaalaisia ​​poliitikkoja kiinnostumaan asiasta, entisen Britannian ulkoministerin kanssa Jack Straw vaatii kansainvälistä tutkimusta asiasta, ja Louisianan valtion senaattori Troy Carter ja muut yhteisön johtajat, joilla on tapahtumaa varten muistoksi väkivaltaisuuksista presidentti Trumpin Aasian vierailun aattona.

Alueen hallitukset ovat myös kiihdyttäneet pyrkimyksiä hiljentää sekä kotimaista että kansainvälistä kritiikkiä maidensa heikentyneen ihmisoikeustilanteen toteuttamisessa tiukemman valvonnan suhteen sananvapauteen ja vastoinkäymiseen. Syyskuussa Kambodžan hallitus pakotti sulkemalla jonkin maan johtavista englanninkielisistä sanomalehdistä, väittäen, että se ei ollut maksanut monen miljoonan dollarin verolaskelmaa. Omistajat Cambodia Daily sanoi hallituksen kampanja sitä vastaan ​​poliittisesti motivoituneeksi, kun taas Yhdysvaltain ulkoministeriö tuomitsi verokysynnän "kohtuuttomana" ja "puolueettomana". Ei ole sattumaa, että sen 17 -vuotisen historian aikana paperi oli kampanjoinut hallituksen korruptiota vastaan ​​ja puolustanut köyhien kyläläisten oikeuksia, joita kansakunnan hankkiutunut oligarkia usein vainoo.

Mainos

Paperin kuolema ei ollut yksittäinen tapaus. Se tuli esiin useiden riippumattomien radiokanavien kieltämisestä Kambodžan yli, jotka otettiin pois edelliseltä kuukaudelta osana riippumatonta tiedotusvälineiden ilmeistä valtakunnallista rangaistusta. Kambodžan on tarkoitus seuraavaksi mennä äänestämään uudelleen heinäkuussa 2018 kesken toiveita oikeudenmukaisesta äänestysprosessista.

Samaan aikaan Kiinan kasvava vaikutus alueelliseen toimintaan ei ole juurikaan parantanut tilannetta, koska se on jättänyt huomiotta tai edes hiljaisesti kannustanut demokratian pysyvää heikkenemistä, ihmisoikeuksien heikkenemistä ja sananvapauden poistamista Kaakkois-Aasiassa viime vuosina. Lisäksi Trumpin hallinto on ollut voimakkaasti lähtenyt USA: n äänihuhteista näissä asioissa hiljainen ihmisoikeusloukkausten lisääntymisestä, sillä presidentti ei ole kutsunut Aasian kiertuetta väärinkäyttävien hallintojen johtajia. Itse asiassa Trump ei maininnut heikentyneestä ihmisoikeustilanteesta Filippiineillä vierailleensa, ja sekä hän että Duterte huomiotta huusivat kysymyksiä Manilan huumekaupasta. Valkovenäläisen lehdistövirkamies Sarah Sanders totesi, että ihmisoikeudet "ilmestyivät lyhyesti", Duterteen tiedottaja evätty Näin oli.

Joka tapauksessa Trump - joka kiitti Duterteä toukokuussa tekemästä "uskomatonta työtä" - ei tuskin uskonut aloittavan häntä nyt suuresti pettymyksenä ihmisoikeusryhmien ja toisinajattelijoiden keskuudessa.

Kun Kiinan vaikutusvalta kasvaa Kaakkois-Aasiassa ja Yhdysvaltojen vetäytyessä, EU: n on ensiarvoisen tärkeää käsitellä ihmisoikeustilanteen heikkenemistä koko alueella. Ongelma ei riitä. Brysselillä on nyt oltava vakavia diplomaattisia painostuksia niille Kaakkois-Aasian viranomaisille, jotka ovat jo jonkin aikaa ottaneet aivan liian monta täyteläistä diktatuuria.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa