#Defence: Euroopan komissio suhtautuu myönteisesti toimiin #PermanentStructuredCooperation

| Marraskuu 14, 2017 | 0 Kommentit

Komissio on erittäin tyytyväinen siihen, että Itävalta, Belgia, Bulgaria, Tšekin tasavalta, Kroatia, Kypros, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Alankomaat, Puola, Romania, , Espanjaa ja Ruotsia kohti pysyvän rakenteellisen yhteistyön (PESCO) käynnistämistä puolustuspolitiikan alalla allekirjoittamalla tänään yhteisen ilmoituksen ja toimittamalla sen korkealle edustajalle Federica Mogheriniin.

Presidentti Juncker on vaatinut vaalikampanjansa jälkeen vahvempaa Eurooppaa turvallisuus- ja puolustuskampanjan puolesta sanomalla huhtikuussa 2014: "Uskon, että meidän on otettava entistä vakavammin nykyisen sopimuksen määräykset, jotka antavat niille Euroopan maille, jotka haluavat tehdä tämän luoda asteittain yhteinen eurooppalainen puolustus. Tiedän, että tämä ei ole kaikille. Mutta ne maat, jotka haluavat mennä eteenpäin, olisi kannustettava tekemään niin. Puolustuskapasiteetin yhdistäminen Euroopassa on täydellinen taloudellinen merkitys. "

Tämä sama kunnianhimo määriteltiin ulkopoliittisessa kolmipistesuunnitelmassaan, joka sisällytettiin poliittisiin suuntaviivoihin - Junckerin komission poliittiseen sopimukseen Euroopan parlamentin ja Eurooppa-neuvoston kanssa.

PESCO on perustamissopimukseen perustuva kehys ja prosessi puolustusyhteistyön syventämiseksi jäsenvaltioiden välillä, jotka ovat kykeneviä ja halukkaita tekemään niin. Sen avulla jäsenvaltiot voivat yhdessä kehittää puolustuskykyä, investoida yhteisiin hankkeisiin ja parantaa heidän asevoimiensa operatiivista valmiutta ja panosta. Marraskuun 13 ilmoituksen jälkeen neuvoston olisi hyväksyttävä muodollinen päätös PESCO: n perustamisesta vuoden loppuun mennessä, jolloin ensimmäiset hankkeet tunnistettaisiin samanaikaisesti.

В Euroopan puolustusrahasto, jonka komissio käynnisti kesäkuussa 2017, edistävät yhteistyöhankkeita puolustustutkimuksen, prototyyppien kehittämisen ja valmiuksien hankkimisen alalla. Tämä yhteinen ilmoitus merkitsee tärkeää askelta kohti täysimittaisen Euroopan unionin puolustusliiton perustamista presidentiksi 2025 Juncker korosti hänen Unionin osoite osoite 13 syyskuussa 2017.

Lisätietoa PESCO: stä löydät tietosivulta tässä. Nähdä tässä Strateginen huomautus: Euroopan puolustuspolitiikassa Euroopan poliittisen strategian keskus. Voit katsoa PESCO: n allekirjoitustilaisuutta EbS.

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Puolustus, EU, Euroopan komissio