#Panamaista #ParadisePapers - EU-silmät mustalle listalle

| Marraskuu 7, 2017 | 0 Kommentit

Euroopan unionin maat olivat jo etsineet sopimaan veroparatiisien mustalle listalle viime vuoden Panama Papersin ilmoitusten jälkeen offshore-rikkaudesta, mutta viimeisimmistä vuodoista ilmenee mahdollisia veronkierrolla suuressa mittakaavassa lisää kiireellisyyttä kyseiseen asemaan.

EU: n valtiovarainministereillä on (7 marraskuu) keskusteltiin toimenpiteistä, mukaan lukien EU: n laajuinen veroparatiisien luettelo, jolla pyritään estämään EU: n verotonta tai alhaisen verotuksen omaavien maiden voittojen uudelleenjakoa. Tällä hetkellä jokaisella EU: n jäsenvaltiolla on oma luettelo lainkäyttöalueista, joita pidetään verotusta vähemmän yhteistyössä, mutta ajatus on, että yhdellä EU: n laajuisella painostuksella on enemmän painoarvoa. Asia on kuitenkin monimutkainen ja poliittinen tahto toimia nopeasti ei ole yhteneväinen: lopullinen päätös ei varmastikaan ole odotettavissa tänään.

Kerronta siitä, miten Italian Matteo Renzi oli vähitellen lujittanut voiton voimaantuloa ensi vuonna hänen 2016-eronsa jälkeen, kun PM odottaa äärettömän järkevää. Sen sijaan se on entinen pääministeri Silvio Berlusconi, joka näyttää enemmän tulevasta lapsesta oikeistolistoineen nyt väittäen voiton Sisilian kauniissa alueellisissa vaaleissa viikonloppuna.

Paikalliset tekijät olivat paljon - maahanmuuttajien maahantulo saarelle oli vain yksi niistä - mutta tulos asettaa Berlusconiin takaisin poliittiseen karttaan vuosien skandaalien ja siirrettävien väitteiden jälkeen ja herättää suuria kysymyksiä Renzin murtuneen keskuksen johtajuudesta. vasemmalle. Hänen PD-puolueensa kriitikot voivat nyt yrittää asettaa haasteen hänelle.

Se voi olla tärkeä hetki Katalonia pysähtyy tänään että osapuolet ilmoittavat järjestävätkö ne yhteisiä lippuja joulukuuhun 21-alueellisiin vaaleihin, joita monet haluavat nyt itsenäisyyteen tosiasialliseksi kansanäänestykseksi. Suuri kysymys on, voivatko etuoikeuspuolueet tehdä paperit halkeamille ja koota yhteiseen kampanjaan.

Jälleen kerran maailmanmarkkinoilla on ollut vain vähän tai ei lainkaan vaikutuksia ylimitoitetusta poliittisesta riskistä - tällä kertaa suurilla panoksilla Saudi-korruptiota ja alueellisten sotilaallisten jännitteiden lisääntyminen.

Poikkeus on ollut Brentin raakaöljyn hinta, joka ylittää $ 64: n korkein yli kaksi vuotta, mutta sen avulla on vain nostettu isoja kapasiteettivarastoja ja öljynviejiä maailmanlaajuisesti, sillä niillä on vain vähän vaikutusta joukkovelkakirjamarkkinoiden inflaatio-odotuksiin, vaikka energian hinnat ovat nyt lähes 40 prosenttia edellisvuodesta. Itse asiassa, kun markkinat hakevat toisen Federal Reserve-koron nousua ensi kuussa, 2-10 -vuosi Yhdysvaltojen tuottokäyrä laskee edelleen alimmalle tasolleen 10 -vuosina.

Ja niin maailmanlaajuiset osakkeet continue työntää yhä korkeammalle. Tietenkin yhdeksännen suoran päivittäisen voitonsa osalta MSCI: n maailmanvarastoindeksi asetettiin kaikkien aikojen aikaisintaan tiistaina, kun kaikki kolme tärkeintä Wall St -indeksia suljettu ennätyksellisen korkealla viime yönä.

Japanin Nikkei osui jälleen toiseen 21-vuotiseen korkeimpaan, alueelliset Aasian-yhtiöt kääntyivät korkeimpaan 10-vuoteen ja MSCI: n kehittyvien markkinoiden osakeindeksi nousi parhaimmalle tasolleen 2011: n jälkeen. Tartu tähän liukuhihnakuljetukseen ja kasvatti itsenäisesti kaksinkertaista euroalueen yritysvoittoa kolmannella vuosineljänneksellä, Euroopan varastojen odotetaan nousevan noin 0.3 prosenttia auki.

Kaikkien ifs ja buts noin näennäisesti loputon härkä ajaa osakkeita, sanoin Sentix tutkimusryhmän maanantaina (6 marraskuu): "Maailmantalous kukoistaa." Maailmanlaajuiset markkinat syrjään, rahoitusraporteista Saudi puhdistus on ollut korkeampaa paikallisesti, kun Saudi-maiden pääosakekurssi laski noin 1% tiistaina menetysten keskellä kaikissa muissa Persianlahden kursseissa.

Korruptio-oikeudenkäynnissä pidätetyistä ihmisistä kiinnostuneiden saudiyhtiöiden osuudet jatkoivat varhaisessa kaupassa. Prince Alwaleed bin Talalin kuningaskunta Holding upposi 2.8%: lla, menettivät 15% kolmen päivän aikana. Al Tayyar Travel, jonka perustaja Nasser bin Aqeel al-Tayyar pidettiin myös, laski 7 prosenttia maanantaista 10% -purkamisen jälkeen.

Libanonin valtioiden joukkovelkakirjalainat laskivat voimakkaasti maanantaina sen jälkeen, kun pääministeri al Hariri yhtäkkiä laski viikonloppuna ja lähti Riadiin ja sotilaallisten Saudi-komissaarien keskellä yllätti näiden maiden välisistä sotilaallisista jännitteistä. Laajemmin valuuttamarkkinat olivat enimmäkseen vakaina, kun dollari-indeksi nousi varhaisessa kaupankäynnissä, kun kauppiaiden silmän hidas edistyminen Yhdysvaltojen republikaanien verotusneuvottelijoilla, jotka työskentelivät verorasitussopimuksessa. Euro / dollari alitti hieman alle $ 1.16: n alkukaupassa.

Tunnisteet: , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Varustellun artikla, Lausunto