Liity verkostomme!

liiketoiminta

Komissio käynnistää julkisen kuulemisen terveydenhuollosta ja hoidosta #DigitalSingleMarketissa

Julkaistu

on

Euroopan komissio julkaisee tänään (20 heinäkuu) julkisen kuulemisen siitä, miten Euroopan olisi edistettävä digitaalisia innovaatioita terveyden ja hoidon alalla kansalaisten ja terveydenhuoltojärjestelmien hyödyksi Euroopassa.

Panos hyödynnetään uudessa poliittisessa tiedonannossa, joka on tarkoitus hyväksyä vuoden 2017 loppuun mennessä, kuten komission digitaalisten sisämarkkinoiden strategian äskettäisessä tarkastelussa ilmoitettiin.

Tervehdittäessään aloitetta varapuheenjohtaja Andrus Ansip ja komission jäsenet Vytenis Andriukaitis, Mariya Gabriel ja Carlos Moedas sanoivat: "Olemme omistautuneet parantamaan Euroopan kansalaisten elämänlaatua parantamalla Euroopan terveys-, hoito- ja tutkimusjärjestelmiä käyttämällä digitaalista tekniikkaa täysimääräisesti .

"Tämä kuuleminen auttaa meitä tunnistamaan tapoja tarjota kansalaisille, lääketieteen ammattilaisille ja tutkijoille paremmat mahdollisuudet saada terveystietoja, ehkäisy, nopea reagointi pandemiauhkiin, yksilölliset hoidot ja hoito. Harkitsemme uusia digitaalisia aloitteita potilaiden vapaan liikkuvuuden edistämiseksi ja tietoa kansallisten terveydenhuoltojärjestelmien nykyaikaistamisen tukemiseksi ja hajautetun näytön ja innovatiivisen tiedon kokoamiseksi kaikkialta Euroopasta. Politiikkojemme ytimessä kansalaiset ja heidän hyvinvoinninsa ovat etusijalla. "

Kuuleminen kerää tietoa kolmesta pääpilarista:

  1. Kansalaisten turvallinen pääsy terveystietoihinsa ja mahdollisuus jakaa niitä rajojen yli, selkeyttämällä kansalaisten oikeuksia ja parantamalla sähköisten terveystietojen yhteentoimivuutta Euroopassa;
  2. Tietojen ja asiantuntemuksen yhdistäminen ja jakaminen tutkimuksen edistämiseksi, terveyttä ja hoitoa persoonalliseksi ja parempien epidemioiden ennakointi;
  3. Digitaalisten palvelujen tarjoaminen kansalaisten vaikutusvallan lisäämiseksi ja integroidun henkilökeskeisen hoidon edistämiseksi.

Kansalaisia, potilasjärjestöjä, terveydenhuoltoalan ammattilaisia, viranomaisia, tutkijoita, teollisuudenaloja, sijoittajia, vakuutusyhtiöitä ja digitaalisten terveysvälineiden käyttäjiä pyydetään jakamaan näkemyksensä EU-selvitys Kunnes 12 lokakuu 2017.

Tausta

Väestörakenteen muutos, kroonisten sairauksien lisääntyvä esiintyvyys, tartuntatautien uusiutuminen ja terveydenhuollon kasvava kustannus ovat suuria haasteita terveydenhuoltopalveluille Euroopassa. Tiedonanto tehokkaista, helposti saatavista ja joustavista terveydenhuoltojärjestelmistä totesi, että jäsenvaltioiden tulevaisuuden kyky tarjota korkealaatuista terveydenhuoltoa kaikille kansalaisille riippuu terveydenhuoltojärjestelmien joustavuuden lisäämisestä samalla kun ne pysyvät kustannustehokkaina ja taloudellisesti kestävinä.

Digitaalinen innovaatio voi tarjota kustannustehokkaita välineitä, joilla tuetaan siirtymistä sairaalahoidusta terveydenhuollon mallista ihmiskeskeiseen ja integroituun malliin, parannetaan terveyden edistämistä, ehkäisyä ja hoidon saatavuutta sekä edistetään terveydenhuoltojärjestelmien kestävyyttä ja kestävyyttä . Se voi antaa kansalaisille oikeuden saada terveystietojaan kaikkialla Euroopassa. Se voi auttaa parantamaan tarttuvien tautitilojen valvontaa ja varhaista havaitsemista. Se voi myös merkittävästi edistää potilaiden diagnoosia ja hoitoa.

Esimerkiksi harvinaisten sairauksien alalla keskimääräinen aika 5.6-vuoden tiedossa olevan harvinaisen sairauden diagnosoimiseksi voitaisiin lyhentää yhteen vuoteen molekyylidiagnostiikan ja asiantuntijoiden kanssa tapahtuvien telekeskustelujen ansiosta. Lisäksi terveyden ja hoidon digitaalinen muutos edistää kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja antaa heille mahdollisuuden hallita omaa terveyttään ja helpottaa vuorovaikutusta terveydenhuollon tarjoajien kanssa.

Viime Digitaalisen yhtenäismarkkinoiden väliarviointi Käsittelee näitä kysymyksiä. Siinä ehdotetaan, että komissio käsittelee digitaalisen terveyden ja hoidon tarpeita ja mahdollisuuksia henkilötietojen suojaa, potilaan oikeuksia ja sähköistä tunnistamista koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Komission työ tällä alalla perustuu jo olemassa oleviin digitaalisiin terveyshankkeisiin, kuten eHealth-toimintasuunnitelmaan, Horizon 2020 -ohjelmaan ja aktiivisiin avustettuihin elimiin liittyville tutkimusohjelmille ja innovointiohjelmille, Euroopan yhdentymistä koskevan välineen ohjelmalle, harvinaisten ja monimutkaisten sairauksien eurooppalaisille vertailujärjestelmille , Tai aktiivista ja terveellistä ikääntymistä koskevaa eurooppalaista innovaatiokumppanuutta.

Lisätietoja

Digitaalisen yhtenäismarkkinoiden väliarviointi

Erityinen Eurobarometri 460. "Suhtautuminen digitalisoinnin ja automaation vaikutuksiin jokapäiväiseen elämään

Terveys sisämarkkinoilla
EHealth-politiikka

Tiedonanto tehokkaista, helposti saatavista ja joustavista terveydenhuoltojärjestelmistä

Tutkimus ja innovointi terveydenhuollossa

Yrittäjät

Euroopan suurimman nuorten yrittäjyysfestivaalin voittajat julkistettiin

Julkaistu

on

370,000 40 nuorta yrittäjää 2021 maasta kilpaili tulemasta Euroopan yhtiöksi ja vuoden start-upiksi YK: n maailmanlaajuisella osaamispäivällä XNUMX.

Swim.me ja Scribo on nimetty JA Europe Enterprise Challenge and the Year of the Year -kilpailun voittajiksi, kun he ovat taistelleet Euroopan parhaiden nuorten yrittäjien kanssa Gen-E 2021: ssä, joka on Euroopan suurin yrittäjyysfestivaali.

JA Europen järjestämän ja tänä vuonna JA Liettuan isännöimän Gen-E-festivaalin yhdistyvät kaksi vuosipalkintoa, vuoden yrityskilpailu (CoYC) ja eurooppalainen yrityshaaste (EEC).

Voittajat julkistettiin virtuaaliseremoniaan 180 yrityksen esityksen jälkeen, joita johtivat Euroopan kirkkaimmat nuoret yrittäjyysmiehet.

Yliopisto-ikäisten yrittäjien European Enterprise Challengen voittajat olivat seuraavat:

  • 1st - Swim.me (Kreikka) joka loi älykkään puettavan laitteen, joka säilyttää sokeiden uimareiden suunnan uima-altaassa. Järjestelmä koostuu ympäristöystävällisestä uimalakista ja suojalasista ja on tarkoitettu käytettäväksi harjoitteluolosuhteissa.
  • 2nd - Mute (Portugali), äänenvaimennusmoduuli, joka pystyy eliminoimaan kaiun / kaiun ja ei-toivotut taajuudet huoneessa käyttämällä kangasjäännöksiä. Se on ammattimainen, kestävä ja innovatiivinen ratkaisu, joka edistää kiertotaloutta.
  • 3rd - Hjárni (Norja), jonka tavoitteena on tulla maailman suosituimmaksi ympäristöystävällisten parkitusaineiden toimittajaksi kestävälle nahantuotannolle. Vaikka Euroopan nahka tuottaa vuotuisen arvoketjun liikevaihdon 125 miljardia euroa, 85% nahasta on valmistettu kromista, mikä on vaarallista sekä terveydellemme että ympäristöllemme.

Vuoden yritys -kilpailun voittajat olivat seuraavat:

  • 1st - Scribo (Slovakia), ratkaisu sellaisten merkintöjen kuivapyyhkimiseen, joita ei kierrätetä ja jotka tuottavat 35 miljardin muovimerkin jätettä vuodessa. He ovat kehittäneet kierrätetystä vahasta valmistetut jätteettömät kuivapyyhintämerkinnät.
  • 2nd - FlowOn (Kreikka), innovatiivinen adapteri, joka muuntaa ulkohanat "älykkäiksi hanoiksi", jotka säätelevät veden virtausta, vähentävät veden kulutusta jopa 80% ja vähentävät altistusta viruksille ja bakteereille yli 98%.
  • 3rd - Lazy Bowl (Itävalta), ovat naispuolinen yritys, joka on erikoistunut pakastekuivattuihin "smoothie Bowls" -tuotteisiin, joissa ei ole sekä väriaineita että säilöntäaineita.

Ensimmäistä kertaa Gen-E -festivaaleilla ilmoitettiin "JA Europe -opettajan vuoden palkinnosta". Palkinnolla pyritään tunnustamaan opettajien rooli innoittamaan ja motivoimaan nuoria, auttamaan heitä löytämään potentiaalinsa ja saamaan heidät uskomaan heidän voimaansa toimia ja muuttaa tulevaa.

Palkinnon voitti ruotsalainen opettaja Sedipeh Wägner. Ms Wägner on kokenut JA-opettaja, joka opettaa maahanmuuttajille ja heikossa asemassa oleville opiskelijoille omistetussa esittelyohjelmassa valmistautumaan kansalliseen ohjelmaan, opettamaan heille ruotsia ja mahdollisesti täydentämään aiempaa koulutustaan ​​vastaamaan ruotsalaisia ​​lukiotasoja ja standardeja. 

Festivaalin järjestänyt JA Europe on Euroopan suurin voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on sitoutunut luomaan mahdollisuuksia työllistyvyyteen, työpaikkojen luomiseen ja taloudelliseen menestykseen. Sen verkosto toimii 40 maassa, ja viime vuonna sen ohjelmat tavoittivat lähes 4 miljoonaa nuorta yli 100,000 140,000 vapaaehtoisen liikeyrityksen ja XNUMX XNUMX opettajan ja kouluttajan tuella.

JA Europen toimitusjohtaja Salvatore Nigro sanoi: ”Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa tämän vuoden JA Company of the Year -kilpailun ja Enterprise Challengen voittajat. Vuosittain yli 370,000 XNUMX opiskelijaa ympäri Eurooppaa taistelee suunnittelemalla oman miniyrityksensä ja aloittelijansa kilpailemaan Gen-E: llä, joka on Euroopan suurin yrittäjyysfestivaali.

"Aikomuksemme on aina auttaa lisäämään uran tavoitteita ja parantamaan työllistettävyyttä, yrittäjyystaitoja ja asenteita. Nuorilla yrittäjillä on niin paljon tarjottavaa yhteiskunnallemme, ja joka vuosi näemme uuden innostuksen aallon ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia omalla yrittäjyydellään. Voittajat heijastuvat jälleen tänä vuonna, että nuoret yrittäjät eivät näe liiketoimintaa vain keinona saavuttaa taloudellinen päämäärä, vaan myös alustana, jolla voidaan parantaa yhteiskuntaa ja auttaa ympäröiviä ihmisiä. "

JA Europe on Euroopan suurin voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on sitoutunut valmistamaan nuoria työelämään ja yrittäjyyteen. JA Europe on JA Worldwide®: n jäsen, joka on jo 100 vuoden ajan antanut käytännön kokemusta yrittäjyyden, työvalmiuden ja taloudellisen lukutaidon kokemuksellisesta oppimisesta.

JA luo mahdollisuuksia työllistyvyyteen, työpaikkojen luomiseen ja taloudelliseen menestykseen. Viime lukuvuonna JA-verkosto tavoitti Euroopassa lähes 4 miljoonaa nuorta 40 maassa lähes 100,000 140,000 vapaaehtoisen yrittäjän ja yli XNUMX XNUMX opettajan / kouluttajan tuella.

Mitkä ovat COYC- ja JA-yritysohjelmat? JA Europe Company of the Year -kilpailu on parhaiden JA Company Program -ryhmien vuosittainen kilpailu Euroopassa. JA Company -ohjelma antaa lukiolaisille (15–19-vuotiaat) mahdollisuuden täyttää tarpeen tai ratkaista ongelman yhteisössä ja opettaa heille käytännön taitoja, joita tarvitaan oman liiketoiminnan käsitteellistämiseen, hyödyntämiseen ja johtamiseen. Oman yrityksen rakentamisen ajan opiskelijat tekevät yhteistyötä, tekevät tärkeitä liiketoimintapäätöksiä, kommunikoivat useiden sidosryhmien kanssa ja kehittävät yrittäjyyteen liittyviä tietoja ja taitoja. Joka vuosi yli 350,000 30,000 opiskelijaa ympäri Eurooppaa osallistuu tähän ohjelmaan ja perustaa yli XNUMX XNUMX miniyritystä.

Mitkä ovat ETY: n ja JA: n käynnistysohjelma? European Enterprise Challenge on vuosittainen eurooppalainen kilpailu parhaista JA Start Up -ohjelmaryhmistä. Start Up -ohjelma antaa keskiasteen jälkeisille opiskelijoille (19-30-vuotiaat) mahdollisuuden kokea oman yrityksen johtamista ja näyttää heille, kuinka kykyjään käytetään oman yrityksen perustamiseen. Opiskelijat myös kehittävät henkilökohtaisen menestymisen ja työllistyvyyden kannalta välttämättömiä asenteita ja taitoja sekä saavat olennaista ymmärrystä itsenäisestä ammatinharjoittamisesta, yrityksen perustamisesta, riskinottamisesta ja vaikeuksien selviytymisestä, kokeneiden vapaaehtoisten kanssa. Joka vuosi yli 17,000 20 opiskelijaa 2,500 maasta ympäri Eurooppaa osallistuu tähän ohjelmaan ja luo yli XNUMX uutta yritystä vuodessa.

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio hyväksyi ehdotuksen Euroopan tutkimus- ja innovointisopimukseksi

Julkaistu

on

Komissio on antanut ehdotuksensa neuvoston suositukseksi "Tutkimus- ja innovointisopimus Euroopassa" kansallisen eurooppalaisen tutkimusalueen (ERA) politiikkojen täytäntöönpanon tukemiseksi. Sopimuksen ehdotuksessa määritellään yhteiset ensisijaiset alueet yhteiselle toiminnalle ERA: n tukemiseksi, asetetaan investointien ja uudistusten päämäärä ja se muodostaa perustan yksinkertaistetulle politiikan koordinointi- ja seurantaprosessille EU: n ja jäsenvaltioiden tasolla ERA-foorumin kautta, jossa jäsenet valtiot voivat jakaa uudistus- ja investointimenetelmänsä parhaiden käytäntöjen vaihdon tehostamiseksi. Tärkeää on, että vaikuttavan eurooppalaisen tutkimusalueen varmistamiseksi sopimuksessa määrätään yhteistyöstä tutkimuksen ja innovoinnin sidosryhmien kanssa.

Digitaalisen aikakauden Eurooppaan sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Pandemia on osoittanut meille, kuinka tärkeää on yhdistää tutkimus- ja innovaatiotoimet, jotka tuovat nopeasti tuloksia markkinoille. Se on osoittanut meille tärkeyden investoida jäsenvaltioiden ja EU: n yhteisesti sovittuihin strategisiin painopisteisiin. Tänään ehdottamamme tutkimus- ja innovointisopimus helpottaa parempaa yhteistyötä ja yhdistää pyrkimyksemme saavuttaa Euroopalle tärkeimmät tutkimus- ja innovaatiotavoitteet. Ja se antaa meille kaikille mahdollisuuden oppia toisiltamme. "

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisoasioista vastaava komission jäsen Mariya Gabriel sanoi: "Tutkimus- ja innovointisopimus on ensimmäinen virstanpylväs pyrkimyksissämme luoda yksinkertaistettu ja tehokas eurooppalainen tutkimusalue. Sopimuksen tavoitteena on edistää tulevaa vuoropuheluprosessia keskeisten toimijoiden kanssa painottaen selkeästi parhaiden käytäntöjen jakamista ja helpottamalla jäsenvaltioiden yhteistyötä investoimalla yhteisiin tutkimus- ja innovaatiotavoitteisiin ja koordinoidakseen niitä. "

Sopimuksesta ilmoitettiin komission tiedonannossaUusi tutkimuksen ja innovoinnin tutkimusalue'' syyskuussa 2020 ja hyväksynyt Neuvoston päätelmät uudesta tutkimusalueesta joulukuussa 2020. Löydät lisätietoja tätä.

Continue Reading

Päiväys

Uusia avoimia tietoja ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevia sääntöjä aletaan soveltaa

Julkaistu

on

17. heinäkuuta oli määräaika, jonka kuluessa jäsenvaltioiden oli saatettava muutettu direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöä Direktiivi avoimesta datasta ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäytöstä kansalliseen lainsäädäntöön. Päivitetyt säännöt kannustavat innovatiivisten ratkaisujen, kuten liikkuvuussovellusten, kehittämiseen, lisäävät avoimuutta avaamalla pääsyn julkisesti rahoitettuihin tutkimustietoihin ja tukevat uutta tekniikkaa, mukaan lukien tekoäly. Digitaaliseen aikakauteen sopiva Eurooppa Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestage sanoi: "Tietostrategialla määrittelemme eurooppalaisen lähestymistavan tietojen etujen hyödyntämiseksi. Uusi direktiivi on avainasemassa, jotta julkisten elinten tuottama valtava ja arvokas resurssivarasto voidaan käyttää uudelleen. Resurssit, jotka verovelvollinen on jo maksanut. Joten yhteiskunta ja talous voivat hyötyä avoimuuden lisäämisestä julkisella sektorilla ja innovatiivisilla tuotteilla. "

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton sanoi: "Nämä avointa dataa ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevat säännöt auttavat meitä voittamaan esteet, jotka estävät julkisen sektorin tietojen täyden uudelleenkäytön, etenkin pk-yritysten kannalta. Näiden tietojen välittömän taloudellisen arvon odotetaan nelinkertaistuvan 52 miljardista eurosta vuonna 2018 EU: n jäsenvaltioissa ja Isossa-Britanniassa 194 miljardiin euroon vuonna 2030. Lisääntyneet liiketoimintamahdollisuudet hyödyttävät kaikkia EU: n kansalaisia ​​uusien palveluiden ansiosta. "

Julkinen sektori tuottaa, kerää ja levittää tietoa monilta alueilta, esimerkiksi maantieteellisiltä, ​​oikeudellisilta, meteorologisilta, poliittisilta ja koulutuksilta. Kesäkuussa 2019 hyväksytyillä uusilla säännöillä varmistetaan, että enemmän tätä julkisen sektorin tietoa on helposti saatavilla uudelleenkäyttöä varten, mikä tuottaa arvoa taloudelle ja yhteiskunnalle. Ne johtuvat entisen julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevan direktiivin (PSI-direktiivi) tarkistamisesta. Uudet säännöt tuovat lainsäädäntökehyksen ajan tasalle digitaalisen tekniikan viimeaikaisen kehityksen kanssa ja kannustavat edelleen digitaalista innovaatiota. Lisätietoja on saatavilla verkossa.  

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa