#HumanRights: H. Hichilema Sambiassa, tohtori Gudina Etiopiassa, Etelä-Sudanissa

Euroopan parlamentti ilmaisee huolensa Sambian ja Etiopian oppositiojohtajien pidätyksistä ja kehottaa lopettamaan Etelä-Sudanin sodan kolmessa päätöslauselmassa, jotka äänestettiin torstaina (18 toukokuu).

  • Oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin tarvittiin Sambian oppositiopuolueen johtajalle Hichilemalle
  • Etiopian viranomaisten pitäisi vapauttaa tohtori Merera Gudina
  • EU: n olisi lisättävä humanitaarista apua Etelä-Sudanissa

Sambia: Euroopan parlamentin jäsenet ovat huolissaan opposition johtajan Hakainde Hichileman pidätyksestä

Parlamentti ilmaisee huolensa oppositiopuolueen johtajan Hakainde Hichileman pidättämisestä, jota pidetään oppositio poliittisesti motivoituneina ja joka on aiheuttanut Sambian protesteiden aallon. Hichilema pidätettiin huhtikuussa sen jälkeen, kun hän oli väitetysti estänyt presidentti Edgar Lungun moottoritietä ja syytettynä maanpetoksesta, rangaistavaa rangaistavaa rangaistusta kuolemanrangaistuksen enimmäismäärällä.

Hichilema-tapaus tapahtuu poliittisten jännitteiden ja poliittisen opposition vastaisten poliittisten jännitteiden yhteydessä, elokuussa pidettyjen 2016-vaalien jälkeen. He vaativat tarvetta soveltaa oikein oikeudenmukaista oikeudenmukaista prosessia ja kehottaa Zambian hallitusta takaamaan täydet tiedotusvälineet ja ryhtymään toimenpiteisiin poliittisen väkivallan ehkäisemiseksi.

Etiopia: Parlamentti vaatii tohtori Merera Gudinan vapauttamista

EP: n jäsenet vaativat välittömän vapauttamisen vapauttamisesta ja kaikkien syytteiden purkamisesta Etiopian Oromo Federalist-kongressin oppositiopuolueen puheenjohtajan Merera Gudinan kanssa. Hänet pidätettiin hänen paluutaan Euroopan parlamentin vierailusta 9-marraskuussa 2016, jossa hän liittyi paneeliin muiden oppositiojohtajien kanssa ja häntä syytettiin muun muassa "asettamalla painostusta hallitukseen" ja "uhkaamalla yhteiskuntaa keinoin Väkivallasta ".

Parlamentti toistaa vielä Sen puhelun Läpinäkyväksi ja riippumattomaksi tutkimukseksi satoja mielenosoittajien tappamista 2015: ssä sekä ihmisoikeusloukkauksiin Oromo-yhteisön jäseniä ja muita etnisiä ryhmiä vastaan, joiden katsotaan vastakkain hallituksen kanssa.

Euroopan parlamentin jäsenet kannattavat Etiopian hallitusta pidättäytymään "terrorisminvastaisen lainsäädännön käytön estämisestä lailliseen rauhanomaiseen mielenosoitukseen" ja poistamaan vapaata ilmaisua ja yhdistymistä koskevat rajoitukset.

Etelä-Sudan: Euroopan parlamentin jäsenet vaativat tulitaukoa ja humanitaarista apua

Parlamentti vaatii tulitaukoa Etelä-Sudanin sisällissodassa, joka puhkesi 2013: ssa sen jälkeen, kun presidentti Salva Kiir syytti entistä varapuheenjohtajaa Riek Macharia tekemään vallankaappausta ja aiheuttanut nälänhädän ja pakotti 3,6 miljoonan ihmisen pakenemaan koteihin. Päätöslauselmassa todetaan, että konfliktissa on "täysin laiminlyöty kansainvälisiä ihmisoikeuksia ja humanitaarista oikeutta ja rikkomuksista vastuuta ei ole." Se tuomitsee raiskauksen käyttämisen sodan aseena, kaikkien osapuolten lasten vastaanottoa ja humanitaaristen avustustyöntekijöiden hyökkäyksiä vastaan.

YK: n Etelä-Sudanin operaatiota (UNMISS) olisi vahvistettava eurooppalaisilla valmiuksilla, ja Euroopan ulkosuhdehallinnon olisi käynnistettävä uusi poliittinen prosessi 2015-rauhansopimuksen täyden täytäntöönpanon puolesta, vaatii Euroopan parlamentin jäseniä. He pyytävät myös EU: ta ja sen jäsenvaltioita lisäämään humanitaarista apua ja auttamaan peruskoulutuksen ja pitkäaikaisen kuntoutuksen järjestämisessä.

Tunnisteet: , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Etelä-Sudan