#Macedonia: Demokraattinen sääntöjä on noudatettava, ja maan eurooppalaisen tulevaisuuden taattu

| Maaliskuussa 24, 2017 | 0 Kommentit
Makedonia makedonialaiset falangit Aleksanteri Suuri
Liberaalien ja demokraattien ryhmä Euroopan parlamentissa on huolissaan poliittisesta tilanteesta Makedoniassa ja kehottaa niitä vastaavat sitä kunnioittamaan demokratian sääntöjä ja sallia uuden hallituksen muodostamisen.

Verhofstadt vasemmalla puolella 90.jpgALDE-ryhmän johtaja Guy Verhofstadt totesi, että Makedonian eurooppalainen tulevaisuus on vaarassa:
”Herättää nationalismi on tehokkain keino tuhota Euroopan tulevaisuudesta maassa. Sen sijaan, että kiinni vallan ja sytyttämällä etnisten ryhmien vastakkainasettelua, poliittinen johto Makedonian olisi noudatettava tulos eduskuntavaalien ottavat poliittisen vastuun vakavasti ja muodostaa hallituksen. Makedonia ei ole aikaa hukattavaksi. Sen tulevaisuus on vaakalaudalla tänään.”

VAJGL_90.jpgALDE MEP Ivo Vajgl (DeSUS, Slovenia), Euroopan parlamentin esittelijänä Makedoniaa, joka juuri vieraili Skopjessa valtuuskunnan kanssa EU: n korkeiden virkamiesten totesi, että tilanne pahenee, koska poliittinen kriisi jatkuu:

”Ennenaikaisia ​​parlamenttivaaleja, joista sovittiin kaikkien poliittisten puolueiden osana kokonaisvaltaista’Przino sopimus’, ei ole lopettaa pitkään jatkuneen poliittisen pattitilanteen. Maa on nyt työnnetty etnisten ryhmien vastakkainasettelu mikä johtuu esteestä, jonka suurin poliittinen puolue VMRO-DPMNE muodostumista uuden hallituksen, jonka SDSM osapuoli ja sen kumppanit edustavat äänestäjien Albanian etnisen taustan. Tämä on vaarallisin skenaarion monikansallisen valtion ja Länsi-Balkanin kokonaisuutena, jossa samanlaisia ​​vihollisuudet on syntynyt aiemmin ja vielä nykyäänkin.”

”EU: n on vaadittava, että demokraattiset sääntöjä noudatetaan Makedoniassa, että uusi hallitus perustuu vankka enemmistö tulisi muodostaa ja kaikki esteet kohti vakautta poistettu. On selvää, että Makedonia voivat muutoin vakavia seurauksia, jotka koskevat sen Euroopan ja euroatlanttisen tulevaisuus ja eräät johtavat Makedonian poliitikkoja pidetään vastuussa kielteisen kehityksen maassa.”

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan parlamentti, Makedonia