Liity verkostomme!

EU

FEANTSA kiinnittää huomiota naisten #homelessnessiin #InternationalWomensDay 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kodittomat-nainen-1024x298Naisten asunnottomuus on kasvussa monissa Euroopan maissa, ja erityisen huomattava kasvu on lisääntynyt Ranskassa, jossa hätämajoitusta hakevien naisten määrä on kasvanut 22%, ja Irlannissa, jossa kodittomia palveluja hakevien naisten 28% -lisäys nousi tammikuun 2016 ja Tammikuu 2017.

Tutkimukset viittaavat siihen, että naisilla on sukupuoleen liittyvä ulottuvuus heidän kokemuksilleen lapsuuden traumaattisuudesta, väkivallasta ja seksuaalisesta väkivallasta. Useimmat tutkimukset tuovat esiin naisten asunnottomuuden monimutkaisuuden ja naisten asunnottomuuden ja muiden tukitarpeiden päällekkäisyydet - esimerkiksi mielenterveysongelmat, perheväkivalta, huumeiden käyttö ja trauma. Kodittomilla naisilla on useita vakavia, toisiinsa liittyviä ja poikkeuksellisen monimutkaisia ​​ongelmia, jotka edistävät heidän kodittomuuttaan ja tekevät toipumisen haasteellisiksi.

Tämä asunnottomuuden ja muiden tukitarpeiden välinen leikkaus korostaa kodittomuuteen kohdistettujen koordinoitujen vastausten merkitystä, jotka ovat herkkiä kodittomuusprosessiin liittyville sukupuolieroille ja asunnottomuuden kokemukselle.

Mainos

On monia rohkaisevia merkkejä siitä, että asunnottomien sektori on siirtymässä reaktiivisiin lähestymistapoihin, kuten suojan, ruoan ja vaatteiden tarjoamiseen, pitkäaikaisempiin ratkaisuihin, kuten pysyvään asumiseen ja yksilön tarpeiden tukemiseen.

Asunnottomuuden torjumiseksi on syntynyt kaksi uutta lähestymistapaa. Arvioinnit kaikkialla Euroopassa osoittavat, että Asuminen ensin tarjoaa parhaan mallin kodittomuuden ratkaisemiseksi noin 80%: lle kodittomat ihmiset, joilla on monimutkaisia ​​tarpeita. Se on malli, joka tarjoaa alun perin suhteellisen turvallisen vuokran ja yhdistää sen sitten tukeviin hoitopalveluihin mielenterveyden ja fyysisen terveyden, päihteiden väärinkäytön, koulutuksen ja työllisyyden aloilla. Asuminen Ensimmäiset arvioinnit Euroopassa osoittavat, että hankkeiden onnistumisaste ihmisten pitämisessä asumissa on ollut korkea.

Toinen esimerkki tehokkaasta puuttumisesta on psykologisesti tietoisten ympäristöjen (PIE) käyttö, lähestymistapa, joka käsittää uusintapalveluita ratkaistakseen kodittomien tunnistetut emotionaaliset ja psykologiset ongelmat. PIE: t ovat myös saavuttaneet merkittävän positiivisen muutoksen ihmisille, jotka kokevat moninkertaista syrjäytymistä / puutteellisuutta ja joilla on yhdistelmävammoja, parantuneen asumisen tuloksen, parantuneen käyttäytymisen, palveluiden käytön paranemisen ja mielenterveyden paranemisen kannalta. Tätä lähestymistapaa on toistaiseksi sovellettu ensisijaisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa.

Mainos

Molemmat edellä mainitut innovatiiviset mallit on toteutettu pääosin ilman sukupuoli-objektiivia.

Miksi sukupuolinäkökulma on tärkeää?

FEANTSA: n johtaja Freek Spinnewijn toteaa, että ”on aika tehdä erityisiä suunnitelmia naisten asunnottomuuden lopettamiseksi ja omaksua sukupuolinäkökulma kodittomuuden lopettamiseksi. Meidän on siirryttävä ongelmien ilmaisemisesta toimien toteuttamiseen, tutkimuksen integroimiseen käytäntöön ja politiikkaan. Tarvitsemme myös parempaa ymmärrystä naisten kodittomuuden reiteistä ja siirtymäkohdista kodittomuuden estämiseksi ja lopettamiseksi. On välttämätöntä katkaista väkivallan, traumaten, mielenterveysongelmien ja kodittomuuden kierto, josta niin monet naiset kohtaavat. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa