Liity verkostomme!

Bisnes

#WeChat Maat Euroopassa

SHARE:

Julkaistu

on

WeChat-logoKuvittele, että myyt maailmanlaajuisesti kulutushyödykkeesi vain 18 tunnissa ja lopetat päivän 640,000 XNUMX euron kokonaistulolla. Kuvittele, että voit saavuttaa tämän istuessasi mukavasti yrityksesi pääkonttorissa ilman fyysistä myymälää missään kohdemarkkinoista.

 

Itse asiassa sinun ei tarvitse kuvitella.

 

Tämä saavutettiin itse asiassa kaksi vuotta sitten ranskalaisen liikemiehen Bernard Arnaultin hallitsemassa luksustuoteyrityksessä Dior kiinalaisen WeChat -sosiaalisen verkoston avulla.

Kiinan teknisen jättiläisen Tencentin alle kuusi vuotta sitten luoma WeChat on ylivoimaisesti kiinalaisten suosituin keskustelualusta. 847 miljoonaa ihmistä käyttää kuukausittain WeChatia maassa ja sen ulkopuolella. Lähes kaikki Kiinassa älypuhelinta omistavat WeChat -käyttäjät. WeChat ei ole vain ensimmäinen Kiinan sosiaalisten sovellusten sijoituksissa, vaan se on paljon kilpailijoiden yläpuolella 80%: n levinneisyysasteella. WeChatia seuraa QQ, myös Tencentin omistama, 49%: n levinneisyysasteella. Kolmas on Weibo, jonka läpäisyaste on vain 7.5%.

Mutta numerot eivät kuvaa WeChatin lupaavinta ominaisuutta, jonka monet väittävät onnistuneen vain muutaman vuoden kuluessa luodakseen täysin uuden ekosysteemin, tai paremmin sanottuna, luomaan uudelleen Internetin käsitteen Kiinassa ja vahvistumaan WeChatin käyttö kiinalaisten jokapäiväisessä elämässä. Ihmiset eivät käytä vain alusta keskustellakseen ystävien ja työtovereiden kanssa, vaan myös soittamaan, lähettämään valokuvia ja asiakirjoja, jakamaan päivän iloisia hetkiä, ostamaan tavaroita fyysisistä kaupoista QR -koodien kautta, lukemaan ja jakamaan uutisia, pelata pelejä, etsiä ja ostaa asioita verkossa, raivata takseja, tilata ruokaa ja maksaa lasku ravintoloissa, lähettää toisilleen digitaalista rahaa ja paljon muuta.

Mainos

 

Hyviä uutisia Euroopalle: WeChat on saapunut Eurooppaan. Kun ensimmäinen toimisto on perustettu Milanoon vuonna 2015, vuoden 2017 suunnitelma on tavoittaa muita Euroopan pääkaupunkeja, kuten Lontoo ja Pariisi, erityisesti auttaakseen eurooppalaisia ​​tuotemerkkejä myymään tai lisäämään myyntiä kiinalaisille kuluttajille.

Kiinaa kritisoidaan yhä useammin sen monimutkaisista markkinoillepääsyvaatimuksista. WeChat tarjoaa kohtuuhintaisen - markkinointikustannukset noin 15,000 XNUMX euroa - ja yksinkertaisen ratkaisun, jonka avulla voit avata online -läsnäolon ja myydä tehokkaasti Kiinan markkinoilla ilman, että joudut maksamaan kiinalaisesta toimiluvasta tai joutumaan kumppaniksi ei aina luotettavan paikallisen edustajan kanssa.

WeChat piti 26. tammikuuta eurooppalaisen roadshow'n ensimmäisen esityksen upouudessa Tangla Luxury -hotellissa Brysselissä. ChinaEU: n avustuksella järjestetyn kahden tunnin työpajan aikana Tencent-WeChat Europen uusi johtaja Andrea Ghizzoni oli keskeisellä paikalla esittelemässä alustan toiminnot tehokkaana vientityökaluna Kiinaan. Työpajaan osallistui noin 40 luksus-, muoti-, vähittäiskauppa-, ruoka-, matkailu- ja ravintola -alan edustajaa eri puolilta Eurooppaa, mukaan lukien kuuluisia nimiä, kuten Jil Sander, LVMH, Ferrero, FederlegnoArredo, Marriott ja Radisson Blu Balmoral. Erittäin innokkaita osallistujia olivat myös useiden Euroopan maiden pysyvät edustustot, jotka olivat kiinnostuneita houkuttelemaan lisää kiinalaisia ​​turisteja.

ChinaEU: n johtaja Claudia Vernotti muistutti alustuksessaan siitä  "Kiinalaiset vierailevat 700 miljoonalla ulkomailla seuraavien viiden vuoden aikana ”, viitaten presidentti Xi Jinpingin äskettäisessä Davosissa pitämässään puheessa ilmoittamiin lukuihin,” kiinalaiset turistit ovat maailman suurimpia kuluttajia, jopa 40% maailman ylellisyydestä myynnistä, josta 80% tehdään ulkomaille." Kiinalaiset käyttivät 1.2 biljoonaa RMB: tä (noin 163 miljardia euroa) ulkomaille vuonna 2015. Samana vuonna kaksitoista miljoonaa turistia Kiinasta vieraili Euroopassa. Jos määrä kasvaa, tämä kaikki hyödyttäisi Euroopan teollisuutta, olipa kyse sitten luksusbrändeistä, vieraanvaraisuudesta tai matkailutoimittajista, jotka työllistävät nykyään viidenneksen eurooppalaisesta palvelualasta.

"Mikä tekee WeChatista erityisen mielenkiintoisen länsimaisten tuotemerkkien silmissä, on se, että se voi suunnilleen ennustaa kiinalaisen vierailevan Euroopassa ja tarjoaa siten tehokkaan työkalun vaikuttaa kuluttajien valintoihin ja ostoskokemukseen,selitti Andrea Ghizzoni työpajassa. Suurta kohdistusta kutsuvan WeChatin avulla kauppiaat voivat kohdistaa tarkasti määritellyn yleisön, joka perustuu ikään, sukupuoleen, ostovoimaan, maantieteelliseen sijaintiin, todennäköisyyteen vierailla maassa pian jne., Houkutella heitä seuraajiksi ja lähettää heille henkilökohtaisia ​​tietoja viestintäviestejä, erikoistarjouksia tai kuponkeja sekä Kiinassa että matkan aikana.

Australia ja useat Kaakkois -Aasian maat ovat jo alkaneet käyttää tätä kanavaa. Euroopan on aika tehdä sama ja hyödyntää WeChatin mahdollisuuksia täysimääräisesti. Työpajaan osallistuivat muun muassa Kiinan edustusto EU: ssa ja Euroopan komissio, jotka koordinoivat EU: n ja Kiinan matkailuvuoden 2018 toimintaa. Aloitteen erityisneuvos Eric Philippart (DG GROW) kuunteli työpajaa hyvin huolellisesti ja pani merkille, että valmistelutoimet alkavat tämän vuoden toukokuussa. B2B -otteluiden järjestäminen ja korkean tason institutionaaliset hetket jatkuvat koko vuoden 2018 ajan.

Ennustamalla kilpailuun ja sähköiseen yksityisyyteen liittyviä huolenaiheita, jotka ovat äskettäin nostaneet tuleen useita Euroopassa toimivia amerikkalaisia ​​teknologiayrityksiä, Ghizzoni huomautti: "WeChatin markkinointiviestit eivät järkytä käyttäjiä, koska niiden lähettämistiheys on rajoitettu, eikä viestejä lähetetä viikossa enempää, eikä WeChat käytä algoritmia viestien tai mainosten suodattamiseen käyttäjille. Samalla tavalla tuotemerkit eivät ole huolissaan alustasta, koska niiden ei tarvitse antaa WeChatille mitään yritystietoja, joten heillä ei ole mitään menetettävää."

Lisätietoja

Klikkaa tätä nauttia videosta, jossa on tapahtuman kohokohtia, mukaan lukien valikoima haastatteluja joillekin osallistujille.

Koko Andrea Ghizzonin työpajassa pitämä esitys löytyy tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa