Tunisian presidentti: "Islam ei ole ristiriidassa demokratian"

509333870Tunisian presidentti Beji Caid Essebsi vieraili Euroopan parlamentissa Brysselissä, missä hän oli tyytyväinen parlamentin puhemiehen Martin Schulz. Heillä oli tapaaminen, jonka aikana ne keskustelivat Tunisian ja EU-Tunisia suhteet. Essebsi kutsutaan vierailu on "historiallinen ja erittäin symbolista hetki" ja osoitetaan parlamentin jäsenille maansa sitoutumisesta demokratiaan ja vapauteen.

"Tunisia on päättänyt todistaa, että Islam ei ole ristiriidassa demokratian", sanoi Essebsi, joka tuli presidentti lopulla 2014 voitettuaan maan ensimmäiset vapaat vaalit, tämä vuosi on 40th vuotta ensimmäisen yhteistyösopimuksen Tunisian ja EU: n , Essebsi kertoi MEPS tämänpäiväisessä täysistunnossa Brysselissä: "Tunisia ja Euroopan kohtalo on tiiviisti sidoksissa. Meillä on ollut harmoninen linkkejä ja nämä ovat linkkejä rakentaa vahva suhdetta. "
Puheenjohtaja varoitti parlamentin jäsenille, että Tunisia oli "tavoite terroristien" ja demokraattinen kokeilu, joka oli yhä haavoittuva. "Enemmän kuin koskaan tarvitsemme tukea eurooppalaisten kumppaneiden", hän sanoi.

Schulz ylisti Tunisian muuttumista demokratia: "Your maa on majakka moniarvoisuuden ja suvaitsevaisuuden tänään. Perustuslaki takaa oikeusvaltion, yksilön vapauksia ja tasa-arvoa kaikille ratkaisevalla kun populistit aktiivisesti yrittävät levittää pelkoa. "

Tunnisteet: , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan parlamentti, tunisia