Liity verkostomme!

EU

Komissio tutkii käytäntöjä Tsekin rautateiden vakiintuneiden # ČeskDráhy matkustajaliikenteessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

rautatie-1559384Kilpailu ajaa hintoja alas ja palvelujen laatua. Tätä tarvitsemme rautatieliikenteen henkilöliikenteessä, varsinkin kun haluamme vähentää hiilidioksidipäästöjämme. Meidän on tarkasteltava tarkasti České Dráhyn (CD) liiketoimintakäytäntöjä varmistaaksemme, etteivät ne työnnä kilpailijoita matkustajien vahingoksi, Sanoi kilpailupolitiikasta komissaari Margrethe vestager.

Cd on tärkein rautatieoperaattori Tšekissä ja kunnes 2011 se oli ainoa rautatieyhtiö aktiivinen Praha-Ostrava reitillä. Kun markkinoille tuloa kilpailevien rautateiden henkilöliikenteen yritykset RegioJet in 2011 ja LEO Express 2012 on Praha-Ostrava reitti, CD merkittävästi vähentynyt sen soveltamat hinnat matkustajille reitillä. Komissio tietysti tyytyväinen voimakasta hintakilpailua hyödyttää matkustajia. Sen sijaan komissio on huolissaan siitä, että CD ehkä ladattu hinnat ovat niin alhaiset, että se ei voinut kattaa palvelun. Tällaiset käytännöt voivat estää kilpailijoita jäljellä markkinoilla vahingoksi matkustajia.

Valituksen johdosta komissio suorittaa tarkastuksia Cd huhtikuussa 2016. Menettelyn aloittamisen ei vaikuta tutkimuksen tuloksista; se tarkoittaa, että komissio käsittelee tapauksessa ensisijaisesti.

Taustaa kartellitutkimuksia

Artikkeli 102 toiminnasta tehdyn sopimuksen Euroopan unionin kielletään määräävän markkina-aseman, jotka saattavat vaikuttaa kauppaan EU-maiden välillä. Tällaista väärinkäyttöä voi sisältyä kohtuuttomien osto- tai myyntihintojen taikka muiden kohtuuttomien kauppaehtojen.

Käytännössä nämä säännökset määritellään Antitrust-asetuksen (neuvoston asetus N: o 1 / 2003), joita voidaan soveltaa komission ja kansallisten kilpailuviranomaisten jäsenvaltioissa.

Komissio on ilmoittanut CD ja kilpailuviranomaisten jäsenvaltioiden että se on avannut menettelyn tässä asiassa. Menettelyn aloittaminen komission lievittää kansalliset kilpailuviranomaiset niiden toimivalta soveltaa EU: n kilpailusääntöjen käytäntöihin kyseessä.

Mainos

Ei ole asetetun määräajan loppuun tutkimukset kilpailunvastaiseen käyttäytymiseen. Kesto kilpailuoikeuden tutkimuksen riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien tapauksen monimutkaisuus, missä määrin asianomaisen yrityksen yhteistyötä komission kanssa ja oikeuksien puolustukseen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa