Globaali toiminta #CiconiaAlba toimittaa isku järjestäytynyttä rikollisuutta

director_wainwright_at_the_world_economic_forumViisikymmentäkaksi maata ja neljä kansainvälisten järjestöjen aloitti kanssa Europol toimittaa isku järjestäytyneiden rikollisryhmien toimivat kaikkialla Euroopan unionissa ja sen ulkopuolella. Yhteistyö kumppaneiden yksityissektorin oli avain tähän onnistuneen toiminnan.

Keskittyminen häiritsevät vaarallisin rikollisverkostojen aktiivisen tutkijat painottamaan liittyvien tapausten helpottanut laittoman maahanmuuton, ihmiskaupan (THB), huumekauppa (kokaiinin, heroiinin ja synteettisten huumeiden) ja tietoverkkorikollisuuden (maksukorttipetoksiin - Global Airport Action Day).

Lainvalvontaviranomaisia ​​alalla tuettiin 24 / 7 toiminnalliselta koordinointikeskuksen sijaitsee Europolin pääpaikka Haag. Täällä, Europol upseerit, yhteyshenkilöt ja kansalliset asiantuntijat osallistuvista maista työskentelevät asiantuntijoiden kanssa muiden kansainvälisten kumppanien, tarjotaan nopeaa ja sujuvaa tiedonvaihtoa käyttämällä Europolin suojattuja kanavia, ja jatkuvasti analysoida kerättyjä tietoja.

Samanaikaisesti 16 Europolin asiantuntijat lähetettiin paikan päällä useissa maissa eri puolilla maailmaa. Sieltä he työskentelivät käsi kädessä tutkijat antamaan rikosteknisen tukea, analyysiraporttien ja live ristiintarkastuksia vastaan ​​Europolin tietokantoihin.

ciconia albaAikana toimet, lainvalvonnan liittyviä tarkastuksia THB kohdennettuja punaisten lyhtyjen piirit, bordelleja, hieronta salit, yksityisiä huoneistoja, lentokentillä ja maahanmuutto vastaanottokeskuksia. Kansallisuus tunnistettu ihmiskaupan uhrien, ja epäiltyä pidätettiin toimien aikana, vahvisti, että salakuljetusverkostoja Nigeriasta peräisin, Aasiassa ja Itä-Euroopassa ovat aktiivisimpia EU: ssa.

Yhdessä tapauksessa Itävallan viranomaiset löysivät kannabiksen istutus suorittaessaan tarkastuksia bordelli tunnistaa mahdolliset uhrit seksuaalisen hyväksikäytön. Upseerit määräsi sulkeminen tilojen, jota ajetaan laittomana bordelliin, ja uusi tutkimus pantiin vireille.

Toisessa tapauksessa Europol pystyi luomaan yhteyksiä maksukortin petos tapaus ja tapaus helpottamista laitonta maahanmuuttoa. Nämä tiedot toimitettiin kollegoita Euroopan Raja- ja rannikkovartioston Agency (Frontex), joka lentoasemalla Ateenassa Kreikassa. Jalanjäljissä tarjoamia Europolin, virkamiehet katkaisi neljä laittomien maahanmuuttajien, jotka aikovat matkustaa Italiaan. Neljä väärennettyjä passeja ja neljä vilpillisesti hankittu lentolippujen Italia löydettiin niitä, ja yksilöt pidätettiin.

Myös väärennettyjä matkatoimisto havaittiin Kreikassa, joka helpottaa ihmiskaupan ja laittoman maahanmuuton. Onnistunut lopputulos perustui analyysiin Europolin tietojen, ilmoituksia lentoyhtiöiden ja ennakoivasti Kreikan poliisi.

Lisäksi älykkyys aikana kerättyjen toimintojen laukaisi aloittamisen 449 uusia tutkimuksia.

Kuviot yhdellä silmäyksellä:

 • 314 epäiltyä pidätettiin, joista 193 suhteessa verkkorikollisuuden, 72 varten ihmiskauppaan, 31 varten laittoman maahanmuuton ja 18 huumekaupasta;
 • 529 ihmiskaupan uhrien tunnistamiseksi;
 • 745 maahanmuuttajat siepata;
 • 2.38 tonnia kokaiinia takavarikoitiin;
 • EUR 181 550 takavarikoitu, ja;
 • 541,423 yhteisöt (henkilöt ja ajoneuvot) tarkastetaan.

"Maat ja organisaatiot ympäri maailmaa yhdessä yhtenä kokonaisuutena on nykyaikainen vastaus reunattomien vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden. Välittömänä seurauksena jotkut 314 epäiltyä on pidätetty. Hanke tuottaa myös vaikutuksia pitkällä aikavälillä, sillä yli 440 uusia tutkimuksia on aloitettu. Europolin puolesta ja sen henkilöstön, haluaisin onnitella kaikkia osapuolia operaatio Ciconia Alba ", sanoi Europolin johtaja Rob Wainwright (kuvassa).

Rinnalla kaikki jäsenvaltiot, 24 kolmansiin maihin osallistui yhteisen toiminnan päivinä: Albania, Australia, Brasilia, Kanada, Kolumbia, Ecuador, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Islanti, Indonesia, Hong Kong, Malesia, Meksiko, Uusi-Seelanti , Nigeria, Norja, Panama, Qatar, Filippiinit, Serbia, Singapore, Sveitsi, Thaimaa, arabiemiirikunnat, Yhdysvallat. Interpol, Eurojust, Frontex, ja Maritime Analysis and Operations Centre - Narcotics (MAOC-N) osallistui myös toimia.

Operaatio Ciconia Alba on kolmas sarja yhteisiä toimia päivää kattamien 2013 - 2017 EU Policy Cycle. Osana Ciconia Alba, yhteiset operaatiot käytiin jo aiemmin tänä vuonna, jolloin poikkeuksellinen kansainvälistä yhteistyötä johti pidätykseen 47 yksilöiden ja turvaaminen 275 hyväksikäytön uhreja. Myös lainvalvontaviranomaiset ympäri maailmaa pidätettiin 140 epäillään huijareita, jotka löydettiin hallussaan lentoliput ostettu avulla varastettu tai väärennettyjä luottokorttitietoja.

Käyttö Ciconia Alba on jatkoa 2014 Arkhimedeen ja 2015 Blue Amber toimintoja, joka oli suunnattu vakava kansainvälinen ja järjestäytynyt rikollisuus.

Ciconia Alba yhteisen toiminnan päivää tehtiin puitteissa EU:EMPACTPainopisteet järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi, ja keskitytään seuraaviin rikoksen alueet:

 • Ihmiskauppa;
 • helpotetaan laitonta maahanmuuttoa;
 • synteettisten huumeiden salakuljetusta;
 • kokaiinin ja heroiinin salakuljetusta;
 • tuliaseiden laiton;
 • väärennettyjä tavaroita;
 • valmistevero ja karuselli (MTIC) petos;
 • järjestäytynyt omaisuusrikoksia, ja;
 • tietoverkkorikollisuutta.

Pysyvä komitea operatiivisen yhteistyön sisäisen turvallisuuden (COSI) ja EU: n neuvoston edellyttäen strategisen ohjauksen.

Lataa infographic

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU