#Kazakhstan Riveissä 52nd Economic Freedom of World -indeksi

| Syyskuu 30, 2016 | 0 Kommentit

forum02Kazakstan on sijoittunut 52nd kesken 159 maiden talous- Freedom of the World julkaiseman raportin 15 syyskuussa Fraser Institute. Raportti perustuu 2014 tietojen kirjoittaa Zhazira Dyussembekova.

"Indeksi julkaistaan ​​Economic Freedom of the World mittaa, missä määrin politiikkaa ja toimielimiä maat ovat tukevat taloudellisen vapauden. Kulmakiviä taloudellisen vapauden ovat henkilökohtainen valinta, vapaaehtoinen vaihto, vapaus tulla markkinoille ja kilpailla sekä henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja yksityisomistuksessa omaisuutta ", totesi instituutin verkkosivuilla.

Yhteenvedon Indeksi perustuu 42 eri datapisteet viidellä, kuten koko valtion menojen verot, ja yritysten juridinen rakenne ja turvallisuuden tekijänoikeudet; saada asianmukaista rahaa; vapauden käydä kauppaa kansainvälisesti ja sääntelyn luotto, työ- ja liike.

Raportin mukaan, Kazakstan on parantanut kolme paikkaa verrattuna edelliseen vuoteen, jolloin se sijoittui 55th. Koska 2005, maa on noussut 70th paikasta.

Tarkasteltaessa kussakin osassa, Kazakstan kerätyt kohokohtia sellaisilla aloilla kuin luottomarkkinoiden, työmarkkinat ja liiketoiminnan säännösten. Päätellen tämä indikaattori yksin, kansakunnan sijoittuu 22nd kaikkien osallistujamaiden. Samaan aikaan, heikoin indikaattori on vapaus kansainvälistä kauppaa, jossa se on vain 128th.

"Kazakstanin tulos voidaan kutsua hyvä kuin 52th sijalle otetaan huomioon negatiiviset tekijät nykyiset kriisit. On huomattava, että luokitus ja tutkimuslaitokset eivät aina ota huomioon kaikkia tekijät tietyn talouden. Samaan aikaan, Astana on varaa lisätä aste taloudellista vapautta yrittäjiä ", sanoi Aleksei Chekryzhov, analyytikko Berlek-Yedinstvo, geopoliittinen, julkinen asiantuntijaorganisaatio työskentelevät alalla ja suunnitteluvaiheessa, seuranta ja tutkimus Euraasian alueella.

Kazakstan kiinnittää paljon huomiota liiketoiminnan kehittämiseen, koska työkalut edistää yritystoimintaa muuttuvat ja modernisoitu, hän sanoi.

"Aiemmin tuet ja rahoitus ensisijaiset toimet olivat ensimmäisellä sijalla, kun taas tänään institutionaalista muutosta valtion tulee etualalle, joiden tarkoituksena on lisätä yrittäjyyden houkuttelevuutta", hän lisäsi.

Chekryzhov totesi myös Kazakstan pian käynnistää mielenkiintoinen kokeilu, joka vaikuttaa myös lainsäädäntö yrittäjyyspäätöksiä.

"Puhumme suunnitelmista luoda Astana International Financial Centre (AIFC), oikeudellisten ja sääntelykehyksen joka perustuu Englanti oikeusjärjestelmä. Tietenkin nämä säännöt toimivat vain alueella AIFC. Kuitenkin suhde kahden oikeusjärjestelmien on hyvin mielenkiintoinen. Ehkä tämä risteys on paikka, jossa uusia välineitä talouden vapauttamisesta löytyy ", hän sanoi.

Sen luokitus Kazakstanissa kerännyt saman pistemäärän kuin Peru ja seuraa Espanjassa. Naapurimaa Kirgisia on sijoittunut 70th; Tadžikistan, 84th; Venäjä, 102nd ja Azerbaidžan, 107th.

Korkeimmat kannat saavutettiin Singapore, Hong Kong ja Uusi-Seelanti. Sveitsi, Kanada, Georgia, Irlanti, Mauritius, Arabiemiirikunnat, Australia ja Yhdistynyt kuningaskunta olivat kärjessä 10. Pienin-mitoitettu maihin olivat Iran, Algeria, Tšad, Guinea, Angola, Keski-Afrikkalainen tasavalta, Argentiinassa, Kongon tasavallan, Libyan ja Venezuelan.

Fraser laitos tuottaa talous- Freedom of the World raportin yhteistyössä talous- Freedom Network, ryhmän riippumattomia tutkimus- ja oppilaitosten lähes 100 maassa.

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Varustellun artikla, Kazakstan, Kazakstan