Euroopan parlamentin ihmisoikeuksiin puheenjohtaja Valencianon: Grave huoli nälkälakko Saharov saaja # Fariñas

guillermo-Fariñas - 644x362Puheenjohtaja Euroopan parlamentin ihmisoikeuskomitea MEP Elena Valenciano (S & D, ES) on ilmaissut huolensa ja solidaarisuutensa Kuuban ihmisoikeusaktivistin ja Saharov-palkinnon 2010 Guillermo Fariñas (Kuvassa) ja muut Kuuban ihmisoikeusaktivistien nälkälakossa. Fariñas on nälkä ja jano lakon vastustaakseen kidutusta ja pahoinpitelystä poliittisten vankien Kuuban hallitus.

Puheenvuorossa Euroopan parlamentin ihmisoikeuksien alivaliokunnan puolesta Valenciano sanoi: "Olemme erittäin huolestuneita Fariñasin terveydestä. Kehotan Kuuban hallitusta varmistamaan hänen terveytensä koskemattomuuden ja käsittelemään kehotustaan ​​Kuuban poliittisten vankien kohtelun välittömään parantamiseen. Kehotamme Kuuban hallitusta noudattamaan kansainvälisiä sitoumuksia, jotka johtuvat YK: n kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastaisesta yleissopimuksesta. Alakomitea seuraa tiiviisti tätä tapausta ja ihmisoikeuksien ja demokratian kunnioittamista Kuubassa, mikä on yksi EU: n ja Kuuban välisen poliittisen vuoropuhelun ja yhteistyösopimuksen tärkeimmistä kulmakivistä. "

Tausta

Fariñas sai Euroopan parlamentin Saharov-palkinnon ajatusvapaudesta 2010: ssä. Häntä hoidetaan parhaillaan jatkuvan nälän ja jano-iskujen huonojen vaikutusten vuoksi. Hän ei ole syönyt tai juonut mitään vuodesta 19 heinäkuussa, ja kehottaa kuubalaista presidenttiä Castroa pysäyttämään poliittisten vankien huonon kohtelun Kuubassa. Tällä hetkellä 21-ihmisoikeusaktivistit ovat nälkälakossa vastustaakseen poliisin väkivaltaa Kuubassa.

Lisätietoja

Tunnisteet: , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan parlamentti