Liity verkostomme!

EU

#HateSpeech: Euroopan komissio ja IT-yritykset ilmoittavat verkossa käytännesäännöt

Julkaistu

on

R-Online huijauksia-large570Komissio julkisti 31. toukokuuta yhdessä Facebookin, Twitterin, YouTuben ja Microsoftin (jäljempänä IT-yritykset) käytännesäännöt, jotka sisältävät joukon sitoumuksia laittoman vihapuheen leviämisen torjumiseksi Euroopassa.

Tietotekniikkayritykset tukevat Euroopan komissiota ja EU: n jäsenvaltioita pyrkiessään vastaamaan haasteeseen varmistaa, että online-alustat eivät tarjoa mahdollisuuksia laittomalle verkossa tapahtuvalle vihapuheelle viruksen leviämiseen. He jakavat yhdessä muiden alustojen ja sosiaalisen median yritysten kanssa kollektiivisen vastuun ja ylpeyden sananvapauden edistämisestä ja helpottamisesta kaikkialla verkkomaailmassa. Komissio ja tietotekniikkayritykset kuitenkin tunnustavat, että laittoman vihapuheen leviäminen verkossa vaikuttaa kielteisesti paitsi sen kohteena oleviin ryhmiin tai yksilöihin, myös kielteisesti niihin, jotka puhuvat vapauden, suvaitsevaisuuden ja syrjimättömyyden puolesta avoimissa yhteiskunnissamme ja on viilentävä vaikutus online-alustojen demokraattiseen keskusteluun.

Laittoman vihapuheen leviämisen estämiseksi on välttämätöntä varmistaa, että jäsenvaltiot panevat täysimääräisesti täytäntöön rasismin ja muukalaisvihan torjunnasta tehdyn neuvoston puitepäätöksen saattavat osaksi kansallista lainsäädäntöä sekä verkossa että offline-ympäristössä. Vaikka vihapuhetta kriminalisoivien säännösten tehokas soveltaminen riippuu vankan vihapuheen tekijöihin kohdistuvien rikosoikeudellisten seuraamusten tehokkaasta täytäntöönpanojärjestelmästä, tätä työtä on täydennettävä toimilla, joiden tarkoituksena on varmistaa, että verkkovälittäjät tarkistavat nopeasti laittoman vihapuheen verkossa. ja sosiaalisen median alustat saatuaan pätevän ilmoituksen sopivassa ajassa. Ilmoituksen ei pidä olla riittävän tarkka tai riittämättömästi perusteltu, jotta sitä voidaan pitää pätevänä tässä suhteessa.

Oikeus-, kuluttaja- ja tasa-arvoasioista vastaava komissaari Vĕra Jourová sanoi: "Viimeaikaiset terrori-iskut ovat muistuttaneet meitä kiireellisestä tarpeesta puuttua laittomaan vihapuheeseen verkossa. Sosiaalinen media on valitettavasti yksi välineistä, joita terroristiryhmät käyttävät nuorten radikalisointiin ja rasistiseen käyttöön. levittää väkivaltaa ja vihamielisyyttä. Tämä sopimus on tärkeä askel eteenpäin sen varmistamiseksi, että Internet pysyy vapaan ja demokraattisen ilmaisun paikassa, jossa kunnioitetaan eurooppalaisia ​​arvoja ja lakeja. Olen tyytyväinen maailmanlaajuisten IT-yritysten sitoumukseen tarkistaa suurin osa voimassa olevista ilmoituksista laittoman vihapuheen poistaminen alle 24 tunnissa ja tarvittaessa poistaa tai estää pääsy tällaiseen sisältöön. "

Twitterin Euroopan julkisen politiikan päällikkö Karen White sanoi: "Vihamielisellä käytöksellä ei ole sijaa Twitterissä, ja jatkamme tämän ongelman ratkaisemista eteenpäin kumppaneidemme kanssa teollisuudessa ja kansalaisyhteiskunnassa. Olemme edelleen sitoutuneet päästämään twiitit virtaamaan. Sananvapauden ja käyttäytymisen välillä on kuitenkin selkeä ero, joka yllyttää väkivaltaan ja vihaan. Yhdessä Twitterin sääntöjä rikkovan vihamielisen toiminnan kanssa hyödynnämme myös alustan uskomattomia kykyjä antaa positiivisia ääniä, kyseenalaistaa ennakkoluulot ja torjua suvaitsemattomuuden syvempiä syitä. Odotamme rakentavaa vuoropuhelua Euroopan komission, jäsenvaltioiden, kansalaisyhteiskunnan kumppaneidemme ja teknologia-ikäisten kanssa tässä asiassa. "

Googlen julkisen politiikan ja julkishallinnon johtaja Lie Junius sanoi: "Olemme sitoutuneet antamaan ihmisille pääsyn tietoihin palvelumme kautta, mutta olemme aina kieltäneet laittoman vihapuheen alustoillamme. Meillä on tehokkaat järjestelmät, joiden avulla voimme tarkistaa voimassa olevat ilmoitukset alle 24 tunnissa ja poistaa laittoman sisällön. Olemme iloisia voidessamme työskennellä yhdessä komission kanssa kehittäessä yhteis- ja itsesääntelymenetelmiä vihapuheen torjumiseksi verkossa. "

Facebookin globaalin politiikan johtaja Monika Bickert sanoi: "Olemme tyytyväisiä tämänpäiväiseen ilmoitukseen ja mahdollisuuteen jatkaa työtämme komission ja laajemman teknologiateollisuuden kanssa vihapuheen torjumiseksi. 1.6 miljardin ihmisen globaalin yhteisön kanssa työskentelemme kovasti tasapainon antamiseksi ihmisille valta ilmaista itseään samalla kun varmistamme, että tarjoamme kunnioittavan ympäristön. Kuten yhteisöstandardeissamme selvennämme, Facebookissa ei ole sijaa vihapuheille. Kehotamme ihmisiä käyttämään raportointityökalujamme, jos he löytävät sisällön, joka heidän mielestään rikkoo normejamme. Voimme tutkia. Tiimimme ympäri maailmaa tarkastelevat näitä raportteja ympäri vuorokauden ja toteuttavat nopeita toimia. "

Microsoftin varapuheenjohtaja EU: n hallituksen asioista John Frank lisäsi: "Arvostamme kiihkeyttä ja ilmaisunvapautta, joten käyttöehdot kieltävät väkivallan ja vihapuheen puolustamisen Microsoftin isännöimissä kuluttajapalveluissa. Ilmoitimme äskettäin lisätoimista terroristisen sisällön lähettämisen kieltämiseksi. Tarjoamme edelleen käyttäjillemme tapaa ilmoittaa meille, kun he ajattelevat, että käytäntöämme rikotaan. Liittyminen käytännesääntöihin vahvistaa sitoutumisemme tähän tärkeään asiaan. "

Allekirjoittamalla nämä käytännesäännöt IT-yritykset sitoutuvat jatkamaan ponnistelujaan laittoman vihapuheen torjumiseksi verkossa. Tähän sisältyy sisäisten menettelytapojen ja henkilöstön koulutuksen jatkuva kehittäminen sen takaamiseksi, että he tarkistavat suurimman osan voimassa olevista ilmoituksista laittoman vihapuheen poistamiseksi alle 24-tunneissa ja poistavat käytöstä tai estävät pääsyn tällaiseen sisältöön tarvittaessa. Tietotekniikkayritykset pyrkivät myös vahvistamaan jatkuvaa kumppanuuttaan kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden kanssa, jotka auttavat liputtamaan sisältöä, joka edistää väkivaltaan yllyttämistä ja vihamielistä käyttäytymistä. Tietotekniikkayritysten ja Euroopan komission tavoitteena on myös jatkaa työtään itsenäisten vastajutelmien, uusien ideoiden ja aloitteiden tunnistamisessa ja edistämisessä sekä kriittistä ajattelua kannustavien koulutusohjelmien tukemisessa.

Tietotekniikkayritykset korostavat myös, että nykyisillä käytännesäännöillä pyritään ohjaamaan heidän omaa toimintaansa ja jakamaan parhaita käytäntöjä muiden Internet-yritysten, alustojen ja sosiaalisen median toimijoiden kanssa.

Käytännesäännöt sisältävät seuraavat julkiset sitoumukset:

 • IT-yrityksillä on oltava selkeät ja tehokkaat prosessit palvelujensa laitonta vihapuhetta koskevien ilmoitusten tarkistamiseksi, jotta ne voivat poistaa tällaisen sisällön tai estää sen käytön. Tietotekniikkayrityksillä on oltava säännöt tai yhteisön suuntaviivat, joissa selvennetään, että ne kieltävät väkivallan yllyttämisen ja vihamielisen käytön.
 • Saatuaan kelvollisen poistoilmoituksen IT-yritykset tarkistavat tällaiset pyynnöt niiden sääntöjen ja yhteisön suuntaviivojen sekä tarvittaessa puitepäätöksen 2008 / 913 / YOS saattamista osaksi kansallista lainsäädäntöä noudattaen, ja erityisryhmät tarkastelevat pyyntöjä.
 • IT-yritykset tarkistavat suurimman osan kelvollisista ilmoituksista laittoman vihamielisyyden poistamiseksi alle 24-tunneissa ja poistavat tai estävät pääsyn tällaiseen sisältöön tarvittaessa.
 • Edellä mainitun lisäksi, IT-yritykset kouluttavat ja lisäävät tietoisuutta käyttäjiensä kanssa sellaisista sisältötyypeistä, joita niiden säännöt ja yhteisön ohjeet eivät salli. Ilmoitusjärjestelmän käyttöä voitaisiin käyttää välineenä tähän.
 • Tietotekniikkayritykset toimittavat tietoja ilmoitusten jättämismenettelyistä jäsenvaltioiden viranomaisten ja tietotekniikkayritysten välisen viestinnän nopeuden ja tehokkuuden parantamiseksi, etenkin ilmoituksissa ja laittoman vihapuheen käytön estämisessä tai poistamisessa verkossa . Tiedot on kanavoitava tietotekniikkayritysten ja jäsenvaltioiden nimeämien kansallisten yhteyspisteiden kautta. Tämä antaisi myös jäsenvaltioille ja erityisesti niiden lainvalvontaviranomaisille mahdollisuuden tutustua edelleen menetelmiin, joilla tunnistetaan ja ilmoitetaan yrityksille verkossa tapahtuvasta laittomasta vihapuheesta.
 • IT-yritykset kannustavat sellaisten ilmoitusten toimittamista ja sisällön ilmoittamista, joka edistää asiantuntijoiden yllyttämistä väkivaltaan ja vihamieliseen käytäntöön, erityisesti kumppanuuksien avulla kansalaisjärjestöjen kanssa, tarjoamalla selkeää tietoa yksittäisistä yrityksen säännöistä ja yhteisön suuntaviivoista sekä raportointia ja ilmoittamista koskevista säännöistä prosessit. IT-yritykset pyrkivät vahvistamaan kumppanuuksia kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden kanssa laajentamalla tällaisten kumppanuuksien maantieteellistä jakautumista ja tarjoamalla tarvittaessa tukea ja koulutusta, jotta CSO-kumppanit voivat täyttää "luotettavan reportterin" tai vastaavan roolin, ottaen asianmukaisesti huomioon tarve säilyttää riippumattomuutensa ja uskottavuutensa.
 • Tietotekniikkayritykset luottavat jäsenvaltioiden ja Euroopan komission tukeen varmistaakseen pääsyn edustavaan verkostoon CSO-kumppaneita ja "luotettavia toimittajia" kaikissa jäsenvaltioissa, mikä auttaa korkealaatuisten ilmoitusten toimittamisessa. IT-yritykset saattamaan tietoja "luotetuista toimittajista" saataville verkkosivuillaan.
 • Tietotekniikkayritykset tarjoavat säännöllistä koulutusta henkilöstölleen nykyisestä yhteiskunnallisesta kehityksestä ja vaihtavat näkemyksiä mahdollisista parannuksista.
 • Tietotekniikkayritykset tehostavat yhteistyötään toistensa ja muiden ympäristöjen ja sosiaalisen median yritysten välillä parhaiden käytäntöjen jakamisen parantamiseksi.
 • Tietotekniikkayritykset ja Euroopan komissio tunnustavat itsenäisen vastapuhelun arvon vihamieliselle retorialle ja ennakkoluuloille ja pyrkivät jatkamaan työtään itsenäisten vastajutelmien, uusien ideoiden ja aloitteiden tunnistamisessa ja edistämisessä sekä kriittistä ajattelua edistävien koulutusohjelmien tukemisessa.
 • Tietotekniikkayritykset tehostavat työskentelyään kansalaisjärjestöjen kanssa parhaan käytännön koulutuksen tarjoamiseksi vihamielisen retoriikan ja ennakkoluulojen torjunnassa ja lisäävät ennakoivaa yhteyttä kansalaisjärjestöihin auttaakseen heitä toteuttamaan tehokkaita vastapuhekampanjoita. Euroopan komissio edistää yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa tätä pyrkimystä kartoittamalla kansalaisjärjestöjen erityistarpeet ja -vaatimukset tältä osin.
 • Euroopan komissio koordinoi jäsenvaltioiden kanssa edistääkseen tässä käytännesäännöissä vahvistettujen sitoumusten noudattamista myös muihin asiaan liittyviin foorumeihin ja sosiaalisen median yrityksiin.

Tietotekniikkayritykset ja Euroopan komissio sopivat arvioivansa säännöllisesti tämän käytännesäännön julkisia sitoumuksia, mukaan lukien niiden vaikutukset. He sopivat myös jatkavansa keskustelua siitä, miten voidaan edistää avoimuutta ja rohkaista vasta- ja vaihtoehtoisia kertomuksia. Tätä varten järjestetään säännöllisiä kokouksia ja alustava arviointi annetaan rasismin, muukalaisvihan ja kaikenlaisen suvaitsemattomuuden torjuntaa käsittelevälle korkean tason ryhmälle 2016: n loppuun mennessä.

Tausta

Komissio on tehnyt yhteistyötä sosiaalisen median yritysten kanssa varmistaakseen, että vihapuhetta torjutaan verkossa samalla tavalla kuin muissa mediakanavissa.

- sähköistä kauppaa koskeva direktiivi (14 artikla) ​​on johtanut poistamismenettelyjen kehittämiseen, mutta ei sääntele niitä yksityiskohtaisesti. Ilmoitus- ja toimintamenettely alkaa, kun joku ilmoittaa hosting-palvelujen tarjoajalle - esimerkiksi sosiaaliselle verkostolle, verkkokaupan alustalle tai verkkosivustoja isännöivälle yritykselle - Internetin laittomasta sisällöstä (esimerkiksi rasistisesta sisällöstä, sisällön tai roskapostin väärinkäyttö) ja tehdään, kun isännöintipalvelujen tarjoaja toimii laitonta sisältöä vastaan.

Sen jälkeen EU-keskustelu Perusoikeuksista lokakuussa 2015 aiheesta ”Suvaitsevaisuus ja kunnioitus: Antisemiitti- ja muslimienvastaisen vihan estäminen ja torjuminen Euroopassa” komissio käynnisti yhteistyössä jäsenvaltioiden ja kansalaisyhteiskunnan kanssa tietotekniikkayritysten kanssa vuoropuhelun selvittääkseen, kuinka parhaiten torjua laitonta toimintaa. verkkovihapuhe, joka leviää väkivaltaa ja vihaa.

Äskettäiset terrori-iskut ja terroristiryhmien käyttämät sosiaaliset tiedotusvälineet nuorten radikalisoimiseksi ovat antaneet entistä kiireellisemmän aiheen käsittelyyn.

Komissio käynnisti jo joulukuussa 2015 EU: n Internet-foorumi suojelemaan väestöä terroristisen materiaalin leviämiseltä ja viestintäkanavien terroristiselta hyväksikäytöltä heidän toiminnan helpottamiseksi ja ohjaamiseksi. Yhteinen lausuma Brysselin terrori-iskujen jälkeen pidetyssä ylimääräisessä oikeus- ja sisäasioiden neuvoston kokouksessa korostettiin tarvetta tehostaa työtä tällä alalla ja sopia myös vihamielisyyttä koskevista käytännesäännöistä verkossa.

- puitepäätös rasismin ja muukalaisvihan torjunnasta kriminalisoi ihmisryhmää tai tällaisen ryhmän jäsentä vastaan ​​kohdistetun väkivallan tai vihan yllyttämisen, joka on määritelty rodun, värin, uskonnon, syntyperän tai kansallisen tai etnisen alkuperän perusteella. Tämä on oikeusperusta laittoman verkkosisällön määrittelemiselle.

Sananvapaus on keskeinen eurooppalainen arvo, joka on säilytettävä. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin asetti tärkeän eron sisällön välillä, joka "loukkaa, järkyttää tai häiritsee valtiota tai muuta väestöryhmää", sekä sisältöön, joka sisältää aitoa ja vakavaa yllyttämistä väkivaltaan ja vihaan. Tuomioistuin on tehnyt selväksi, että valtiot voivat määrätä seuraamuksista tai estää niitä.

Lisätietoja

Käytännesäännöt
Puitepäätös rasismin ja muukalaisvihan tiettyjen muotojen ja ilmaisujen torjunnasta rikoslailla

Belgia

Autot ja jalkakäytävät huuhtoutuivat, kun Belgian kaupunki kärsi vuosikymmenien pahimmista tulvista

Julkaistu

on

By

Etelä-Belgian Dinantin kaupunkia kärsivät lauantaina (24. heinäkuuta) vuosikymmenien suurimmat tulvat sen jälkeen, kun kahden tunnin ukkosmyrsky muutti kadut rankkasuihkuiksi, jotka huuhtivat autoja ja jalkakäytäviä, mutta eivät tappaneet ketään, kirjoittaa Jan Strupczewski, Reuters.

Dinant säästyi 10 päivää sitten tappavista tulvista, jotka tappoivat 37 ihmistä Kaakkois-Belgiassa ja monet muut Saksassa, mutta lauantain myrskyn väkivalta yllätti monet.

"Olen asunut Dinantissa 57 vuotta, enkä ole koskaan nähnyt mitään sellaista", Richard Fournaux, Meuse-joen varrella sijaitsevan kaupungin entinen pormestari ja 19-luvun saksofonin keksijän Adolphe Saxin syntymäpaikka, sanoi. sosiaalisessa mediassa.

Nainen työskentelee talonsa talteenotossa voimakkaiden sateiden jälkeen Dinantissa, Belgiassa 25. heinäkuuta 2021. REUTERS / Johanna Geron
Nainen kävelee rankkasateiden kärsimällä alueella Dinantissa, Belgiassa 25. heinäkuuta 2021. REUTERS / Johanna Geron

Jyrkillä kaduilla vuotava sadevesi pyyhkäisi pois kymmeniä autoja, kasaen ne kasaan risteyksessä, ja pesi mukulakiviä, jalkakäytäviä ja kokonaisia ​​osia asfaltista, kun asukkaat tarkkailivat kauhuissaan ikkunoista.

Belgian RTL-TV: n mukaan vahingoista ei ollut tarkkaa arviota, kun kaupungin viranomaiset ennustivat vain sen olevan "merkittäviä".

Myrsky aiheutti samanlaisen tuhon, myös ilman ihmishenkiä, Anheen pikkukaupungissa muutama kilometri Dinantista pohjoiseen.

Continue Reading

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan 7 miljardin euron elvytyssuunnitelmaa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (19. heinäkuuta) hyväksynyt myönteisen arvion Tšekin elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta. Tämä on tärkeä askel kohti EU: n myöntämää 7 miljardin euron avustusta elvytys- ja sopeutumisvälineestä. Tämä rahoitus tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista. Sillä on keskeinen rooli auttaessaan Tšekkiä nousemaan vahvemmaksi COVID-19-pandemiasta.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Tšekin suunnitelma on osa EU: n ennennäkemättömää koordinoitua vastausta COVID-19-kriisiin, jotta voidaan vastata yhteisiin eurooppalaisiin haasteisiin ottamalla huomioon vihreät ja digitaaliset siirtymät, vahvistaa taloudellista ja sosiaalista sietokykyä ja yhtenäismarkkinoiden yhtenäisyyttä.

Komissio arvioi Tšekin suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin erityisesti sitä, tukevatko Tšekin suunnitelmassa esitetyt investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä. myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Turvataan Tšekin vihreä ja digitaalinen siirtymä  

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 42% kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Suunnitelma sisältää investoinnit uusiutuvaan energiaan, kaukolämmön jakeluverkkojen nykyaikaistamiseen, kivihiilikattiloiden korvaamiseen sekä asuin- ja julkisten rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Suunnitelma sisältää myös luonnonsuojelua ja vesihuoltoa koskevia toimenpiteitä sekä investointeja kestävään liikkuvuuteen.

Komission arvio Tšekin suunnitelmasta osoittaa, että se omistaa 22 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Suunnitelmassa määrätään investoinneista digitaaliseen infrastruktuuriin, julkishallinnon digitalisointiin, mukaan lukien terveyden, oikeuden ja rakennuslupien hallinta. Se edistää yritysten digitalisaatiota ja digitaalisia hankkeita kulttuuri- ja luovilla aloilla. Suunnitelma sisältää myös toimenpiteitä digitaalisten taitojen parantamiseksi kaikilla tasoilla osana koulutusjärjestelmää ja erityisten osaamis- ja uudelleenkoulutusohjelmien avulla.

Vahvistetaan Tšekin taloudellista ja sosiaalista sietokykyä

Komissio katsoo, että Tšekin tasavallan suunnitelmassa puututaan tehokkaasti kaikkiin tai merkittävään osaan taloudellisia ja sosiaalisia haasteita, jotka on esitetty neuvoston Tšekin tasavallalle Eurooppa-ohjausjaksolla vuonna 2019 ja vuonna 2020 osoittamissa maakohtaisissa suosituksissa.

Suunnitelma sisältää toimenpiteitä energiatehokkuuteen ja uusiutuviin energialähteisiin, kestävään liikenteeseen ja digitaaliseen infrastruktuuriin tehtävien investointitarpeiden ratkaisemiseksi. Useilla toimenpiteillä pyritään vastaamaan tarpeeseen edistää digitaalitaitoja, parantaa koulutuksen laatua ja osallistavuutta sekä lisätä lastenhoitopalvelujen saatavuutta. Suunnitelmassa määrätään myös liiketoimintaympäristön parantamisesta pääasiassa laajojen sähköisen hallinnon toimenpiteiden, rakennuslupien myöntämismenettelyjen uudistamisen ja korruption vastaisten toimenpiteiden avulla. Tutkimus- ja kehitystoiminnan haasteita on parannettava investoinneilla, joilla pyritään vahvistamaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä sekä taloudellista ja muuta tukea innovatiivisille yrityksille.

Suunnitelma edustaa kattavaa ja riittävän tasapainoista vastausta Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen ja myötävaikuttaa siten asianmukaisesti kaikkiin kuuteen pilariin, joihin viitataan RRF-asetuksessa.

Lippulaiva-investointien ja uudistusprojektien tukeminen

Tšekin suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kaikilla seitsemällä Euroopan lippulaivalla. Nämä ovat erityisiä investointihankkeita, joissa käsitellään kaikille jäsenvaltioille yhteisiä asioita työpaikkoja ja kasvua luomilla aloilla, joita tarvitaan kaksosista siirtymistä varten. Esimerkiksi Tšekki on ehdottanut 1.4 miljardia euroa rakennusten energiatehokkuuden kunnostamiseen ja 500 miljoonaa euroa digitaalisten taitojen parantamiseen kouluttamalla ja investoimalla koko työvoiman täydennys- ja uudelleenkoulutusohjelmiin.  

Komission arvioinnissa todetaan, että mikään suunnitelmaan sisältyvä toimenpide ei aiheuta merkittävää haittaa ympäristölle RRF-asetuksen vaatimusten mukaisesti.

Elvytys- ja sopeutumissuunnitelmassa ehdotetut järjestelyt valvontajärjestelmien suhteen ovat riittävät varojen käyttöön liittyvän korruption, petosten ja eturistiriitojen estämiseksi, havaitsemiseksi ja korjaamiseksi. Järjestelyjen odotetaan myös välttävän tosiasiallisesti kaksinkertaisen rahoituksen mainitun asetuksen ja muiden unionin ohjelmien nojalla. Näitä valvontajärjestelmiä täydennetään ylimääräisinä tarkastus- ja valvontatoimenpiteinä, jotka sisältyvät komission ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi virstanpylväinä. Nämä välitavoitteet on täytettävä ennen kuin Tšekki esittää ensimmäisen maksupyyntönsä komissiolle.

Presidentti Ursula von der Leyen sanoi: "Euroopan komissio on tänään päättänyt antaa vihreän valon Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelmalle. Tällä suunnitelmalla on ratkaiseva merkitys tukemalla siirtymistä kohti vihreämpää ja digitaalisempaa tulevaisuutta Tšekissä. Toimenpiteet, jotka parantavat energiatehokkuutta, digitalisoivat julkishallinnon ja estävät julkisten varojen väärinkäytön, ovat täysin NextGenerationEU: n tavoitteiden mukaisia. Suhtaudun myös myönteisesti siihen, että suunnitelmassa painotetaan voimakkaasti Tšekin terveydenhuoltojärjestelmän sietokyvyn vahvistamista sen valmistelemiseksi tulevia haasteita varten. Seisomme kanssasi joka askeleella varmistaaksemme, että suunnitelma pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: "Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelma antaa voimakkaan sysäyksen maan pyrkimyksille nousta jalkoihin pandemian aiheuttaman taloudellisen shokin jälkeen. Seuraavan viiden vuoden aikana Tšekkiin virtaavat 7 miljardin euron suuruiset NextGenerationEU-varat tukevat laaja-alaista uudistus- ja investointiohjelmaa kestävämmän ja kilpailukykyisemmän talouden rakentamiseksi. Ne sisältävät erittäin mittavia investointeja rakennusten kunnostamiseen, puhtaaseen energiaan ja kestävään liikkuvuuteen sekä toimenpiteitä digitaalisen infrastruktuurin ja taitojen parantamiseksi sekä julkisten palvelujen digitalisoimiseksi. Yritysympäristö hyötyy sähköisen hallinnon ja korruption vastaisten toimenpiteiden edistämisestä. Suunnitelma tukee myös terveydenhuollon parantamista, mukaan lukien tehostettu syövän ehkäisy ja kuntoutushoito. "

Seuraavat vaiheet

Komissio on tänään hyväksynyt ehdotuksen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi 7 miljardin euron avustusten myöntämisestä Tšekille korkotuen myöntämisen perusteella. Neuvostolla on nyt pääsääntöisesti neljä viikkoa aikaa hyväksyä komission ehdotus.

Neuvoston hyväksymä suunnitelma mahdollistaisi 910 miljoonan euron maksamisen Tšekille ennakkomaksuina. Tämä on 13 prosenttia Tšekille osoitetusta kokonaismäärästä.

Talous, joka toimii ihmisten puolesta Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis sanoi: "Tämä suunnitelma tuo Tšekin tasavallan elpymisen tielle ja vauhdittaa sen talouskasvua, kun Eurooppa valmistautuu vihreään ja digitaaliseen siirtymään. Tšekki aikoo investoida uusiutuvaan energiaan ja kestävään liikenteeseen parantaen samalla rakennusten energiatehokkuutta. Sen tavoitteena on lisätä digitaalista liitettävyyttä koko maassa, edistää digitaalista koulutusta ja taitoja sekä digitalisoida monia sen julkisia palveluja. Ja siinä keskitytään myönteisesti liiketoimintaympäristön ja oikeusjärjestelmän parantamiseen korruption torjuntaa ja sähköisen hallinnon edistämistä tukevien toimenpiteiden avulla - kaikki tasapainossa Tšekin taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen. Kun tämä suunnitelma on otettu asianmukaisesti käyttöön, se auttaa asettamaan Tšekin tasavallan vankalle pohjalle tulevaisuutta varten. "

Komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä hahmoteltujen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa investointien ja uudistusten edistymistä. 

Lisätietoja

Kysymykset ja vastaukset: Euroopan komissio tukee Tšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa

Palautus- ja sietokykykeskus: Kysymyksiä ja vastauksia

FTšekin tasavallan elvytys- ja sietokykysuunnitelma

Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Liite ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Tšekin tasavallan elvytys- ja sopeutumissuunnitelman arvioinnin hyväksymisestä

Henkilöstöasiakirja, joka liittyy ehdotukseen neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi

Palautus- ja sietokykyväline

Elvytys- ja sietokykyasetusta koskeva asetus

Continue Reading

Belgia

Kuolleiden määrä nousee 170: een Saksan ja Belgian tulvissa

Julkaistu

on

Kuolleiden määrä tuhoisissa tulvissa Länsi-Saksassa ja Belgiassa nousi vähintään 170: een lauantaina (17. heinäkuuta) sen jälkeen, kun joet puhkesivat ja tämän viikon äkilliset tulvat romahtivat talot ja repivät teitä ja voimajohtoja, kirjoittaa Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi Düsseldorfissa, Philip Blenkinsop Brysselissä, Christoph Steitz Frankfurtissa ja Bart Meijer Amsterdamissa.

Noin 143 ihmistä kuoli tulvissa Saksan pahimmassa luonnonkatastrofissa yli puolen vuosisadan ajan. Siihen sisältyi noin 98 Ahrweilerin alueella Kölnin eteläpuolella poliisin mukaan.

Sadat ihmiset olivat edelleen kadonneita tai saavuttamattomia, koska useille alueille ei päässyt korkean vedenpinnan takia, kun taas tietoliikenne oli edelleen poissa.

Asukkaat ja yritysten omistajat kamppaili poimia palat pahoinpidellyissä kaupungeissa.

"Kaikki on tuhoutunut kokonaan. Et voi tunnistaa maisemia", sanoi Michael Lang, viinikaupan omistaja Bad Neuenahr-Ahrweilerin kaupungissa Ahrweilerissä taistellen kyyneleitä vastaan.

Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeier vieraili Erftstadtissa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa katastrofi tappoi vähintään 45 ihmistä.

"Me suremme niiden kanssa, jotka ovat menettäneet ystäviä, tuttavia, perheenjäseniä", hän sanoi. "Heidän kohtalo on repimässä sydämemme erilleen."

Noin 700 asukasta evakuoitiin perjantaina myöhään sen jälkeen, kun Wassenbergin kaupungissa Kölnin lähellä murtui pato, viranomaisten mukaan.

Mutta Wassenbergin pormestari Marcel Maurer sanoi, että vedenpinta oli vakiintunut yön jälkeen. "On liian aikaista antaa kaikki selkeät, mutta olemme varovaisia ​​optimistisia", hän sanoi.

Steinbachtalin pato Länsi-Saksassa oli kuitenkin edelleen vaarassa rikkoutua, viranomaisten mukaan noin 4,500 ihmisen evakuointi kodeista alavirtaan.

Steinmeier sanoi, että kestää viikkoja, ennen kuin kaikki vahingot, joiden odotetaan vaativan useita miljardeja euroja jälleenrakennusvaroja, voidaan arvioida.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet ja CDU-puolueen ehdokas syyskuun vaaleissa kertoi puhuvansa lähipäivinä valtiovarainministeri Olaf Scholzin kanssa taloudellisesta tuesta.

Kansleri Angela Merkelin odotettiin matkustavan sunnuntaina Rheinland-Pfalziin, osavaltioon, jossa asuu tuhoutunut Schuldin kylä.

Bundeswehrin joukkojen jäsenet, osittain veden alla olevien autojen ympäröimänä, kahlivat tulvaveden läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Erftstadt-Blessemissä, Saksassa, 17. heinäkuuta 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Itävallan pelastusryhmän jäsenet käyttävät veneitä kulkiessaan tulvien kärsimän alueen läpi voimakkaiden sateiden jälkeen Pepinsterissä, Belgiassa, 16. heinäkuuta 2021. REUTERS / Yves Herman

Belgiassa kuolonuhrien määrä nousi 27: een kansallisen kriisikeskuksen mukaan, joka koordinoi siellä avustusoperaatiota.

Se lisäsi, että 103 ihmistä oli "kadonnut tai tavoitettavissa". Jotkut olivat todennäköisesti saavuttamattomissa, koska he eivät voineet ladata matkapuhelimia tai olivat sairaalassa ilman henkilöllisyystodistuksia, keskus sanoi.

Viime päivien aikana tulvat, jotka ovat enimmäkseen kohdanneet Saksan Rheinland-Pfalzin osavaltiota, Nordrhein-Westfalenia ja Itä-Belgiaa, ovat sulkeneet kokonaiset yhteisöt vallasta ja viestinnästä.

RWE (RWEG.DE), Saksan suurin sähköntuottaja, ilmoitti lauantaina, että Indenin avomerikaivokseen ja Weisweilerin hiilivoimalaitokseen vaikutti huomattavasti, ja lisäsi, että laitos käy pienemmällä kapasiteetilla tilanteen vakiintumisen jälkeen.

Belgian eteläisissä provinsseissa Luxemburgissa ja Namurissa viranomaiset ryntäsivät toimittamaan juomavettä kotitalouksille.

Tulvat vedenpinnat laskivat hitaimmin Belgian pahimmissa osissa, jolloin asukkaat pystyivät lajittelemaan vahingoittuneen omaisuuden. Pääministeri Alexander De Croo ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vierailivat joillakin alueilla lauantai-iltapäivällä.

Belgian rautatieverkko-operaattori Infrabel julkaisi linjojen korjaussuunnitelmat, joista osa olisi jälleen käytössä vasta elokuun lopussa.

Alankomaiden hätäpalvelut olivat myös edelleen valppaana, koska ylivuotoiset joet uhkasivat kaupunkeja ja kyliä koko Limburgin eteläisessä maakunnassa.

Kymmenet tuhannet alueen asukkaat on evakuoitu kahden viime päivän aikana sotilaat, palokunnat ja vapaaehtoiset työskentelivät kiihkeästi koko perjantai-iltana (16. heinäkuuta) patojen valvomiseksi ja tulvien estämiseksi.

Hollantilaiset ovat toistaiseksi paenneet katastrofista naapureidensa mittakaavassa, eikä lauantaiaamuna ole ilmoitettu uhreja.

Tutkijat ovat jo pitkään sanoneet, että ilmastonmuutos johtaa rankkasateisiin. Mutta sen roolin määrittäminen näissä säälimättömissä sateissa vie ainakin useita viikkoja tutkimukseen, tutkijat sanoivat perjantaina.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa