Liity verkostomme!

Etusivu

#Thailand: Näkymät Thai talouden elpyminen halvennetaan uusivuosi häämöttää

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Thai-Uusi-Year-juhlaThaimaan valmistuessa juhlimaan uuden vuoden alkua on herätetty uutta epäilystä Thaimaan hunta kyvystä kääntää maan talouden taantuma, kirjoittaa Martin Banks.

Thaimaan uutta vuotta tai Songkran-festivaaleja vietetään huhtikuusta 14-16, mutta juhlat ovat varjostettu uusilla tiedoilla, jotka osoittavat maan huonontuneen taloudellisen vaurauden ja tulevina 12-kuukausina valottavien näkymien.

Suuri taloudellinen näkymä tulee sen jälkeen, kun Thaimaan armeijan hallitus toisti äskettäin tavoitteensa saavuttaa kunnianhimoinen 3.5% bruttokansantuotteen kasvutavoite ja torjua sosiaalinen epävakaus.

Kenraalin Prayuthin johtama chunta julkaisi äskettäin Thaimaan lehdistössä neljän sivun mainoslisäosan, jossa hahmoteltiin vuokaaviona 20-vuoden visiotaan Thaimaan muuttamisesta "ensimmäisen maailman kansakkeeksi".

Mutta raportit osoittavat, että nykyinen tosiasia on, että Thaimaa liikkuu päinvastaiseen suuntaan. Viralliset tilastot osoittavat, että maa on tosiasiallisesti vähentynyt teollisuudesta.

Tehtaan kokonaiskäyttö laski alle 63%: n joulukuussa, mikä on viimeisimmän tason kuukausittaisessa supistumissuuntauksessa, joka alkoi 2014: ssä.

Vaikka Thaimaa houkuttelee edelleen uusia ulkomaisia ​​suoria sijoituksia, Japanin kansainvälisen yhteistyön viraston raportissa luokiteltiin äskettäin Thaimaa viiden alemman maan joukkoon, joissa japanilaiset yritykset todennäköisesti investoivat uuteen teollisuustuotantoon. Viennin osuus Thaimaan BKT: sta on noin 70 prosenttia.

Mainos

Thaimaan talous kasvoi viime vuonna 2.8%, huolimatta viennin negatiivisesta kasvusta.

Silti nykyinen kuivuus, joka on ollut maan pahin vuosikymmenien ajan, on kohdannut lähes kolmanneksen Thaimaan 76 provinssista.

Jotkut 2,000 Thaimaan kylät selviävät hallituksen toimittamasta vedestä.

Kuivuus on vaikuttanut kielteisesti katkarapu- ja kalatiloihin, ja 200 sulkeutuu, koska niiden merenelävät ovat kuolleet kuumuudesta.

Riisin, sokeriruo'on, katkarapujen ja kalatilojen tuotanto kärsii kuivuudesta, jonka patojen vesitasot ovat laskeneet alle 10%.

Sokerinjalostamot toimivat tällä hetkellä 25% alle täyden kapasiteetin.

Vakavasti vahingoittuneen sokerin tuotannon myötä Thaimaa - maailman toiseksi suurin viejä - lähettää 20% vähemmän hyödykettä tänä vuonna verrattuna vuoteen 2015.

Kauppakamarin yliopiston tutkimuksen mukaan kuivuus voi ajautua 0.5-0.8%: n alaisuuteen Thaimaan BKT: n kasvusta, ja sen vuotuisen riisintuotannon ennustetaan laskevan lähes 30%: sta 25 miljoonaan tonniin.

Kenraali Prayuthin sotahallitus, joka tarttui valtaan vuoden 2014 vallankaappauksessa, on pyrkinyt elvyttämään Thaimaan tasaista taloutta, jota vaimentavat viennin väheneminen, kotitalouksien suuri velka ja heikko kuluttajien luottamus.

Varapääministeri Somkid Jatusripitak ja kuusi talousministeriä olivat viime kuussa Etelä-Koreassa pyrkiessään luopumaan liiketoiminnasta.

Varapääministeri haluaa, että Thaimaa, jolla on kovaa rakenneuudistusta, jäljittelee Etelä-Koreaa ennennäkemättömällä yhteistyöllä hallituksen, suurten yritysten ja uusien yritysten välillä kaupallistamaan ideoitaan vaurauden luomiseksi ja uudet talouden ohjaimet.

Entinen pääministeri Thaksin Shinawatra on johdonmukaisesti varoittanut toukokuun 2014-vallankaappauksesta, joka kaatoi hänen sisarensa Yingluck Shinawatran hallinnon, että taloudellinen huono hallinta olisi hunta: n lopullinen kumoaminen.

Monet riisinviljelijät tukevat vuoden 2006 vallankaappauksessa syrjäytettyä Thaksinin perhettä, joka ruiskutti rahaa kyliin valtakunnan kauan unohdetussa maaseudun pohjois- ja koillisosassa.

Yingluck, josta tuli pääministeri vuonna 2011, kaatoi tukea myös riisialalle voittaen niin sanotun ruohonjuuritason `` Punainen paita '' -demokratian kannustavan liikkeen.

Tuki Shinawatran lopettamiselle Thaimaassa on edelleen suurta. Tätä vahvisti äskettäin pidätetty thaimaalainen nainen, joka joutui vankeuteen syytteeseen asettamisen jälkeen, kun hän lähetti kuvan itsestään pitävänsä punaisen kulhon, jossa oli Thaksin uudenvuoden tervehdys Thaksinilta ja Yingluck Shinawatralta. .

Järjestelmä on tarttunut yli 10,000in ”seditteisiin” kulhoihin ja uhannut lähettää poliitikkoja vastikään perustetuille ”asenteen sopeutumisen” leireille, jos he yrittävät jakaa tällaisia ​​esineitä uudenvuoden lomaan myöhemmin tällä viikolla.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa