Liity verkostomme!

EU

#Schengen EU: n on voittaa pelko ja osastojen turvata Schengen, sanovat parlamentin jäsenet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

schengenEU: n on voitettava halvaavat pelot ja mielipiteet ja hallittava tehokkaasti maahanmuutto- ja pakolaisvirtoja, totesivat monet parlamentin jäsenet tiistaina täysistunnossa puheenjohtajavaltio Alankomaiden ja komission kanssa. He totesivat, että EU: n ulkorajojen tehokas suojaaminen on välttämätöntä Schengen-passittoman alueen turvaamiseksi. Jotkut vaativat myös nollatoleranssia maahanmuuttajia ja pakolaisia ​​vastaan ​​kohdistuviin rasistisiin ja väkivaltaisiin hyökkäyksiin.

Parlamentin jäsenet painottivat myös palauttamiskiellon periaatteen kunnioittamisen tarvetta ja keskustelivat siitä, miten Turkin pakolaisjärjestelyt tulisi rahoittaa.

Alankomaiden ulkoministeri Bert Koenders totesi neuvoston puheenjohtajavaltion puolesta, että maahanmuuttajien virtausta on "vähennettävä". Tätä varten jo sovitut toimenpiteet on pantava täytäntöön, etenkin siirtämisen ja toimipaikkojen osalta. Hän ilmaisi erityisen huolensa Länsi-Balkanin humanitaarisesta tilanteesta ja riskeistä, joita ilman huoltajaa tulevien alaikäisten on saaputtava Eurooppaan. Katso Bert Koendersin lausunto

Mainos

Siirtolaiskomissaari Dimitris Avramopoulos tunnusti, että "etulinjassa" ja kaikissa muissa jäsenvaltioissa on tähän mennessä saavutettu "heikkoa edistystä". Tehtävälista on pitkä: uudelleensijoittaminen, uudelleensijoittaminen, hotspotit, paluu, hän sanoi. Schengenin osalta "komissio valmistautuu kaikkiin vaihtoehtoihin [...], mutta kyse ei ole Schengenin päättymisestä tai jäsenvaltion karsimisesta". Kölnin iskuissa herra Avramopoulos kielsi, että kaikki pakolaiset ja maahanmuuttajat uhkaavat yleistä järjestystämme: "Ei ole".
Katso Dimitris Avramopoulosin lausunto

EPP: n johtaja Manfred Weber (Saksa) sanoi: "Ajatuksista ei ole puutetta, vaan tukossa oleva tilanne, neuvostossa mutta myös tässä talossa, [...] kuilu, joka meidän on voitettava Schengenin turvaamiseksi." Hän korosti, että EU tarvitsee tehokasta rajavalvontaa tukeakseen viranomaisiaan ja antaakseen Frontexille pääsyn Schengenin tietojärjestelmään. "Odotamme EU-maissa isännöityjen ja suojattujen kunnioittavan kulttuuriaan ja lakejaan", hän lisäsi.
Katso koko Manfred Weberin lausunto

S & D-johtaja Gianni Pittella (Italia) sanoi, että "Eurooppaa tartuttaa virus, pelon virus", joka estää EU: ta tekemästä oikeita päätöksiä ja uhkaa tuhota sen. Pittella varoitti, että saapuvat maahanmuuttajavirrat kasvavat keväällä, ja korosti maahanmuuttajalasten erityisen riskialtista tilannetta. Katso koko Giovanni Pittellan lausunto 

Mainos

Syed Kamall (ECR, UK) "Meillä ei ole kuukausia tai vuosia kirjoittaa EU: n sääntökirjaa, meillä on vain pari viikkoa", sanoi Syed Kamall (ECR, Iso-Britannia). "Jos jäsenvaltiot eivät kykene hallitsemaan rajojaan [...], niin älä ihmettele, jos muut haluavat sinun poistuvan pelistä", hän sanoi ja lisäsi, että "Schengeniä ei tarvitse kirjoittaa uudestaan, sen on toimittava paremmin". Katso Syed Kamallin koko lausunto

ALDE-ryhmän johtaja Guy Verhofstadt (Belgia) kehotti EU: n puheenjohtajavaltiota toimimaan perustamissopimuksen 78 artiklan mukaisesti (turvapaikka- ja kansainvälinen suojelu), ottamaan EU: n ulkorajat ja perustamaan nopean toiminnan joukot. "Euroopan on tehtävä tehtävä", hän sanoi ja lisäsi, että päätös toimia voitaisiin tehdä seuraavassa Eurooppa-neuvostossa.
Katso koko Guy Verhofstadtin lausunto

"Pakolaiskriisin hallinta vaatii enemmän yhteistyötä, ei joidenkin jäsenvaltioiden kirsikkavalintaa, joka asettaa kyseenalaiseksi yhteiset päätökset", sanoi Dimitrios Papadimoulis (EUL / NGL, Kreikka). Hän huomautti, että vain 400 Kreikassa ja Italiassa hukkuneesta 160,000 XNUMX pakolaisesta oli tähän mennessä siirretty. Rebecca Harms (Vihreät / EFA, Saksa) oli samaa mieltä siitä, että rajahallintoa on parannettava, mutta korosti myös, että Turkin pakolaisille on annettava enemmän tukea, jotta voidaan varmistaa pelkkä selviytyminen.
Katso Dimitrios Papadimoulisin ja Rebecca Harmsin lausunnot

"EU: n muuttoliikkeen hallinta on täydellinen epäonnistuminen [...] se osoittaa solidaarisuuden vastakohdan", sanoi Laura Ferrara (EFDD, Italia). "Tarkastelemme seurauksia tarkastelematta syitä", hän lisäsi ja kritisoi myös EU: n johtajia vastuun ulkoistamisesta Turkille. "Herää! Schengen on epäonnistuminen ja EU on fiasko. Sulje rajat ja suojele hollantilaisia", Vicky Maeijer (ENF, Alankomaat) kehotti Koendersia.

Lisätietoja:
Video keskustelun

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa