Liity verkostomme!

sokeus

#Disability Euroopan parlamentti vaatii EU ratifioinnin Marrakeshin sopimuksen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

WIPO-konferenssi - kuva kohteliaisuus wipoTänään valtaosa Euroopan demokraattisista edustajista lähetti Saksalle ja muille vahvan sanan "syvällä suuttumuksella" lopettamaan EU: n estämisen ratifiointi näkövammaisten henkilöiden oikeus lukea Marrakeshin sopimukseen.

Euroopan sokeiden liiton puheenjohtaja Wolfgang Angermann julisti: "EBU juhlii Euroopan parlamentin tukea. Vähemmistön EU: n jäsenvaltioista, jotka estävät EU: n ratifioinnin, erityisesti Saksassa ja Italiassa, tulisi ottaa huomioon Euroopan parlamentin pyyntö ja auttaa poistamaan miljoonien sokeiden ihmisten pääsy kulttuuriin ja oikeudenmukaiseen sosiaaliseen integraatioon ympäri maailmaa. Ei ole järkevää syytä eikä oikeusperustaa jatkaa EU: n ratifioinnin estämistä, ja olisi häpeällistä, jos sopimus astuu voimaan kansainvälisesti ilman EU: ta. "

Maailman henkisen omaisuuden järjestö sopi kesäkuussa 2013 Marrakeshin sopimuksesta, jolla pyritään lopettamaan sokeiden ja muiden näkövammaisten henkilöiden nälänhätä, jolla on vain pieni osa näkövammaisten julkaisemista kirjoista. Maat ympäri maailmaa ovat jo ratifioineet sopimuksen, ja se tulee pian voimaan kansainvälisesti. Valitettavasti EU ei ole ratifioinut sopimusta, ja asia on ollut selittämättömästi ja irrationaalisesti estetty ministerineuvostossa kahden viime vuoden ajan. Ilman EU: n osallistumista miljoonille sokeille ja muille näkövammaisille evätään edelleen pääsy miljooniin EU: n jäsenvaltioissa julkaistuihin kirjoitettuihin teoksiin.

Mainos

Vaikka 21 EU: n jäsenvaltiota on ilmaissut suostumuksensa Marrakeshin sopimuksen ratifiointiin, seitsemän EU: n jäsenvaltiota, joita Saksa ja Italia ovat johtaneet, ovat muodostaneet estävän vähemmistön estääkseen ratifioinnin EU: n ratifiointivaltuuden perusteettoman puutteen vuoksi. Kaikki oikeudelliset asiantuntijat, mukaan lukien komission, neuvoston ja Euroopan parlamentin oikeudelliset yksiköt, vaativat kuitenkin, että EU: n yksinomainen toimivalta ratifioinnissa on kiistaton. Sitoumuksen puute rakentavan sopimuksen aikaansaamiseksi on selvä rikkomus useimpien EU: n jäsenvaltioiden allekirjoittamassa YK: n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevassa yleissopimuksessa vahvistettua oikeutta saada tietoa.

Lisätietoja:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-1185_en.htm?locale=en

Mainos

http://kluwercopyrightblog.com/2015/05/03/blocking-marrakesh-an-argument-based-on-a-house-of-cards

 

sokeus

#Blind ja #VisuallyImpaired EU-kansalaiset saavat helpommin kirjoja EU: n rajojen yli

Julkaistu

on

Kirjat, aikakauslehdet ja muu painettu materiaali ovat nyt helpommin saatavilla esteettömissä muodoissa kaikille sokeille ja näkövammaisille ja koko EU: lle. Tämä seuraa ratifiointi että Marrakesh sopimus EU: ssa, joka saatiin päätökseen 1-lokakuussa 2018. Osana Digitaalinen yhtenäismarkkinastrategiaa, uudet säännöt luovat pakollisen ja EU: n laajuisen poikkeuksen tekijänoikeussäännöistä. Digitaalisten sisämarkkinoiden varapuheenjohtaja Andrus Ansip sanoi: "Tämä sopimus on todellinen askel sokeiden, näkövammaisten tai muuten vammaisten ihmisten sosiaalisen osallisuuden, kulttuurin ja viihteen saatavuuden parantamiseksi. Ne mahdollistavat painomateriaalien - kuten pistekirjoituksen tai päivänkakkara - valmistamisen ja levittämisen painovammaisille ihmisille. " Digitaalitaloudesta ja yhteiskunnasta vastaava komission jäsen Mariya Gabriel sanoi: "Tänään on merkittävä läpimurto sokeiden ja näkövammaisten osallisuuden lisäämiseksi EU: ssa. Lisäksi he pääsevät helpommin saataville kirjoihin ja muihin julkaistuihin teoksiin, jotka ovat välttämättömiä työhön tai vapaa-aikaan, mutta voivat myös vaihtaa niitä kaikkialla EU: ssa. Ilman oikeudenhaltijoiden ennakkohyväksyntää taataan nopea pääsy yhä monipuolisempaan sisältöön. " Itse Marrakeshin sopimus hyväksyttiin Maailman henkisen omaisuuden järjestössä (WIPO) vuonna 2013. EU: n lainsäädäntö Marrakesh sopimus ehdotti komissio osana jatkuva uudistaminen EU: n tekijänoikeuslainsäädäntöä.

Mainos

Continue Reading

sokeus

#EAPM: Diabetes ja sokeus Intiassa ja sen ulkopuolella

Julkaistu

on

Brysselissä toimiva Euroopan mukautetun lääketieteen liitto (EAPM) on avainasemassa rooli kansainvälisen neuvoa - antavan komitean kokouksessa Diabeettisen retinopatian projekti, 20 lokakuu klo Lontoon Houses of Parliament, kirjoittaa European Alliance for Personalized Medicine pääjohtaja Denis Horgan.

Kokous tulee osaksi "ORNATE Intia"projekti kasvaa tutkimuskapasiteettia ja kykyä puuttua diabeteksen aiheuttaman sokeuden rasitukseen Intiassa.

Se on tutkimuslähtöinen lähestymistapa U: n välilläK ja Intiassa.

Mainos

EAPM toimii kuin silta sen monet sidosryhmät, joihin kuuluvat korkean tason poliittiset päättäjät ja rahoittajat monikansallisissa yhteyksissä, ja sen johtaja Denis Horgan sai kutsun Lord Patel Bradfordista.

Muut hallituksen jäsenet ovat entinen Shri Keshav Desiraju Terveyssihteeri Intia; Rajeev Sadanandan, terveyssihteeri, Kerala, Intia; Richard Lane, asuurlähettiläs ja immediate entinen presidentti Diabetes UK; Rachel Connor, dtutkimuskumppanuuksien rehtori, JDRF, Yhdistynyt kuningaskunta, Ja; Tohtori William Summerskill, senior toimittaja - Lansetti.

Istuu myös laudalla Prof Vivekanand Jha, johto dIrector at The George-instituutti Global Health, Intia; Prof Peter Scanlon, dYhdistyneen kuningaskunnan diabetestisen retinopatian seulontaohjelman reaktori; Prof Howard Griffiths, co-valitsi GCUK: n avustuksen haltija; Vijay Viswanathan, diabetologi, Madras, Tamil Nadu; Tohtori Tarun Sharma, verkkokalvon asiantuntija Yhdysvalloista, ja Jill Jones, MRC-GCRF: n RCUK-jäsen.

Mainos

Christopher Brittain, senior medical director ophthalmology cKLIINISET dystävyystoiminta farmaseuttisessa jättiläisessä Roche: "Visiohäviö vaikuttaa 285 miljoonaan ihmiseen maailmanlaajuisesti ja näköhäiriöiden rasituksen odotetaan kasvavan sekä väestön ikääntyessä että diabeteksen epidemian varalta."

Diabeettinen silmäsairauss koostuvat ryhmä silmien olosuhteetmukaan lukien diabeettisen retinopatian, ja jokainen fdiabeteksen silmäsairaus voida aiheuttaa vakavan näköhäviön ja, usein sokeus.

Erityisesti detiologinen retinopatia tapahtuu muutokset verkkokalvon verisuonissa. Tämä voi aiheuttaa alukset vuotamaan tai vuotamaan nestettä, mikä vuorostaan ​​vääristää näkemys. Diabeettinen retinopatia is joka on yleisin diabetesta sairastavien näköhäviön syy.

Varhainen havaitseminen, ajankohtainen hoito ja asianmukainen seurantahoidon hoito mennä pitkälle suojaamaan vastaan ​​menetys visio.

Mutta dIhmisen silmäsairauss myös kaihi ja glaukooma. Itse asiassa luvut viittaavat siihen, että adiabetesta sairastavilla potilailla on todennäköisempää kehittää kaihi kuin ne, joilla ei ole tautia. By ei tarkoita, että kaikki kaihia aiheuttavat diabetes, tietenkin, mutta ne, joilla on tauti, ovat 60% todennäköisemmin kehittämässä tällaisia ​​silmien oireita.

Diabetesta kärsivät usein kehittävät suhteellisen nuoriin kaihiin elämässä ja ongelmat etenevät nopeammin tällaisissa tapauksissa.

Samaan aikaan ddiabetesta sairastavat ovat 40% todennäköisemmin kärsivät glaukooman käytöstä ja Thänellä on pitempi potilas diabetes, yleisempi glaukooma on. Ikä, kuten aina, myös lisää riskejä.

Tietenkin, mostia jo tiedetään, että diabetes aiheuttaa usein ongelmia silmien kanssa ja että jotkut voi johtaa koko sokeus pahimmissa tapauksissa. Kärsimillä on varmasti suurempi riski kehittää silmää ongelmia, vaikka häiriöt ovat yleensä vähäisiä. Säännöllisiä tarkastuksia suositellaan näissä tapauksissa.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että jos ongelmat kehittyvät edelleen, ne voidaan yleensä ratkaista aikaisin hoitoa. Toisaalta varhaisdiagnoosi ja tällainen nopea hoito estävät suurempia ongelmia ruodussa.

Erityisesti Lontoossa pidettyyn kokoukseen, suuria harppauksia on tehty äskettäin vuonna diabeettisen retinopatian hoito.

Tnopeampi diagnoosi tapahtuu, sitä todennäköisempää on, että hoidot tulevat menestyä. Itse asiassa on hyvin syytä huomata, että potilas saa optimaaliset tulokset"s näky on vielä normaalia.

Siksi ennaltaehkäisyn roolia ei voida yliarvioida.

EAPM: n kutsu parlamentin taloksi tulee nopeasti Alliancein osallistumisen jälkeen valkoisessa kirjassa oikeus "Silmät oikealle: estettävä sokeus", jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta EU: n tärkeydestä silmäsairauksiin.

Jotta voitaisiin tukea kaikkien asianomaisten sidosryhmien puolesta toteutettavia yhteisiä toimia, yhteisymmärryksessä hyväksytty valkoinen kirja, selitti muun muassa ennaltaehkäisevämpi lähestymistapa sokeuteen EU: ssa"n jäsenvaltiot.

Pidetty 11-lokakuuhun, Ishayoiden opettaman Valkoinen kirja käynnistettiin joka korjataan työpajassa yhdellä päivällä ennen vuotta"s World Sight Day 2017, joka toimi tänä vuonna bannerin alla "Tee visio lasketaan".

Valkoinen kirja on saatavana tätä.

Euroopan parlamentin jäsen Cristian Silviu Buşoi isännöi tapahtuman ja liittyivät kollegat Alojz Peterle, Marian Harkin ja Soledad Cabezon Ruiz Euroopan parlamentin Brysselissä.

Topia monien sidosryhmien joukossa keskityttiin ehkäisemään ennaltaehkäisyyn ja innovatiivisiin hoitomuotoihin pääsyä, mukaan lukien ehkäisevän sokeutta koskevan politiikan muodostamat potilaat ja edistämään sokeuden tutkimusta.

Stiedemiehet ehdottavat, että silmäsairaus maksaa yhteiskunnan Euroopassa 20 miljardia, mikä aiheuttaa merkittävää taloudellista taakkaa. EU-väestön (yli 50-vuotiaiden) sokeiden määrä on noin 1.3 miljoonaa, ja toisen 10-miljoonan alueella on keskimääräinen tai vaikea näkövammaisuus.

Euroopan näkövammaisten taloudelliset seuraukset sisältävät hoitoon ja diagnosointiin liittyvät välittömät sairauskulut, mahdollisten tulevien terveysvaikutusten käsittelyn (johon sisältyy lisääntynyt sattumisriski tai muut onnettomuudet) sekä suorat muut kuin lääketieteelliset kustannukset.

Työkyvyttömyyden vuoksi tuottavuuden menettäminen on myös valtava tekijä, ja tämä sisältää usein potilaan"n huoltaja.

Ja kuten Rochen Christopher Brittain ehdotti, thuomattavat kustannukset ovat todennäköisesti kasvavia tulevaisuudessa ja jo olemassa olevan kustannustehokkaan ennaltaehkäisyn ja hoidon paljon parempaa käyttöä välineet vähentäisivät verorasitusta.

EAPM: n Denis Horgan sanoi ennen tulevaa Lontoon tapahtumaa: "Silmäongelmat ovat selvästi diabetesta kärsiville tärkeä asia. Allianssi tunnustaa työtä, joka on tarkoitettu valtaville haasteille, erityisesti Intiassa. "

"Hiljattain julkaistussa valkoisessa kirjassa tarkastellaan diabeteksen aiheuttamia silmäsairauksia, mukaan lukien detiologinen retinopatia ja seurannan myötä EAPM on iloinen auttaakseen puuttumaan tällaisiin kysymyksiin paitsi EU: n alueella myös laajemmalla kansainvälisellä tasolla ", Horgan lisäsi.

Continue Reading

sokeus

#EAPM: #WorldSightDay - EU: n on avattava silmänsä ehkäistävälle sokeudelle

Julkaistu

on

Tänään (12. lokakuuta) on maailman näköpäivä, ja samaan aikaan vuosittaisen tapahtuman kanssa Euroopan parlamentti järjesti eilen valkoisen kirjan "Silmät oikeassa: ehkäistävä sokeus", jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta EU: n tärkeydestä keskittyä silmäsairauksiin. 

Euroopan parlamentin jäsen Cristian Silviu Bușoi isännöi tapahtumaa, ja hänen seuraansa liittyivät kollegat Alojz Peterle, Marian Harkin ja Miroslav Mikolasik. Ian Banks, Euroopan sokeuden vastaisen foorumin (EFAB) puheenjohtaja, yhdessä Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) toimitusjohtajan Denis Horganin kanssa antoi yleiskatsauksia valkoisesta kirjasta ennen sidosryhmäkeskustelua. Työpajassa oli myös läsnä Rotterdamin Erasmus MC: n epidemiologian ja silmäsairauksien genetiikan professori Caroline Klaver, joka puhui likinäköisyydestä ja silmäongelmista.

Hänen seuraansa liittyi Radboudin yliopiston lääketieteellisen keskuksen silmälääketieteen professori Carel Hoyng, joka käsitteli ikään liittyvää molekyylidegeneraatiota, Olivier Arnaud, JDRF: n eurooppalainen tutkimusjohtaja, jonka aihe oli '' Eyeing Disease Through Diabetes Lens ja Christopher Brittain, vanhempi lääketieteellinen johtaja, Oftalmologian klinikka, jotka puhuivat oftalmologisesta tutkimuksesta ja kehityksestä. Muissa keskusteluissa keskityttiin ennaltaehkäisyn ja innovatiivisten hoitojen saatavuuden helpottamiseen, mukaan lukien potilaille, jotka sopeutuvat ehkäistävään sokeuteen, ja sokeuden tutkimuksen edistämiseen.

Mainos

Työpaja kuuli, että maailmassa on joitakin 39-miljoonia sokeita ihmisiä, mutta 80-prosenttiosuus sokeudesta voidaan parantaa tai estää. Niinpä 31.2 miljoonat ihmiset ovat sokeita, kun he eivät tarvitse. Samaan aikaan tutkimukset viittaavat siihen, että silmäsairaus maksaa Euroopan yhteiskunnalle noin 20 miljardia euroa, mikä aiheuttaa merkittävää taloudellista taakkaa.

Sokeiden määrä EU: n väestössä (yli 50-ikäisten) on noin 1.3 miljoonaa, ja 10-alueella asuu edelleen keskivaikea ja vaikea näkövamma. Näön heikkenemisen taloudelliset seuraukset Euroopassa sisältävät hoitoon ja diagnoosiin liittyvät välittömät lääketieteelliset kustannukset, mahdollisten tulevien terveysvaikutusten hoito (joka sisältää lisääntyneen putoamisen tai muiden onnettomuuksien riskin) sekä suorat ei-lääketieteelliset kustannukset. Työkyvyttömyydestä johtuva tuottavuuden menetys on myös suuri tekijä, joka usein sisältää myös potilaan hoitajan.

Euroopan parlamentin jäsen Marian Harkin sanoi: ”Merkittävät kustannukset kasvavat todennäköisesti enemmän tulevaisuudessa, ja jo käytettävissä olevien kustannustehokkaiden ehkäisy- ja hoitovälineiden paljon parempi käyttö vähentäisi verorasitusta.

Mainos

”Investoinnit seulontaohjelmiin, aiempiin (ja parempiin) diagnooseihin ja verkkokalvon sairauksien riittävään hoitoon, voivat alentaa taloudellista taakkaa ja parantaa elämänlaatua, ja näin ollen tuottavampi väestö”, lisäsi Irlannin parlamentin jäsen.

”Konkreettisten toimien heilurin on tultava tällä alalla kohti Euroopan komissiota, sitten Parli-amentia. Itse ja Euroopan parlamentin kollegani täällä tänään tukevat tätä täysin ja valkoista kirjaa, joka on nyt pöydällä, Harkin sanoi.

Parlamentin kansanedustaja Cristian Silviu Bușoi sanoi: "Kattava seulonta mahdollistaa varmasti ennaltaehkäisevän lähestymistavan, kun taas nopea ja tehokas hoito tarkoittaa, että potilaat tarvitsevat paljon vähemmän kalliita sairaalapatjaa ja pystyvät jatkamaan työskentelyä ja edistämään Euroopan taloutta."

Euroopan parlamentin jäsen Miroslav Mikolasik kertoi työpajalle, että: "EU: n olisi kokonaisuudessaan pyrittävä helpottamaan tutkimusta ja lisäämään tietoisuutta silmäsairaudesta, jolla on alhainen profiili verrattuna muihin sairauksiin, jotka tuhoavat elämänlaadun päivittäin ja pitkään" sairastuneille ja niillä on valtava vaikutus yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti, kuten edellä on kuvattu. ”

Hänen kollegansa Alojz Peterle sanoi: ”Puhumme täällä ennaltaehkäisevästä sokeudesta, ja tähän tilanteeseen liittyy varmasti myös poliittinen sokeus. Tällä hetkellä on liian vähän tietoisuutta siitä, että Eurooppa pyrkii ratkaisemaan tämän politiikan tasolla.

”Meidän on tiedotettava potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille paremmin ennaltaehkäisevästä sokeudesta, edistettävä seulontapolitiikkaa, varhaisdiagnoosia ja riittävää hoitoa ja hoitoa kaikissa jäsenvaltioissa ja jatkettava potilaiden oikeuksia asianmukaiseen hoitoon, turvallisuuteen ja tietoon perustuvaan valintaan.”

”Euroopan komission ja parlamentin on oltava avainasemassa tällaisissa aloitteissa ja avattava silmänsä näihin kysymyksiin”, Slovenian parlamentin jäsen lisäsi.

EAPM: n Denis Horgan sanoi: "Kuten olemme tänään kuulleet kaikilta, ca-taraktien ja muiden silmäsairauksien syiden tutkimusta on tehostettava kaikkialla EU: ssa, perustamalla alustoja tehokkaalle yhteistyölle korkeakoulujen, teollisuuden ja terveydenhuollon välillä. hoitojärjestelmät. "Tukeakseen yhteisiä ponnisteluja kaikkien sidosryhmien puolesta tällä alalla, tänään esitelty ja yksimielisesti hyväksytty valkoinen kirja selittää tarpeen käyttää ennaltaehkäisevämpää lähestymistapaa sokeuteen kaikissa EU: n jäsenvaltioissa.

"Uudet seulontaohjelmat ja tiedot vältettävän sokeuden estämiseksi olisivat yksi valtava harppaus eteenpäin", Horgan lisäsi. EFAB: n Ian Banks toisti EU: n johtaman lähestymistavan tarpeen sanoen: "Taistelu silmien häiriöiden torjumisesta Euroopassa on käytävä EU: n tasolla. "Ilman seulontaa ja ehkäistävien silmäsairauksien varhaista havaitsemista, mikä pahimmassa tapauksessa johtaa sokeuteen, suuri osa kehitettävästä uskomattomasta lääketieteestä kamppailee täyttääkseen kaikki potentiaalinsa, tässä tapauksessa elämänlaadun parantamiseksi. näkövammaisten kansalaisten, nyt ja tuleville sukupolville. "

Työpajassa kuultiin myös, että terveydenhuollon ammattilaisten on nopeasti määriteltävä laadukkaat, luottamuksen arvoiset kliinisen käytännön ohjeet ja menetelmät päätöksenteon parantamiseksi potilaidensa eduksi. Samaan aikaan potilaille on annettava enemmän tietoa ja niiden lyhyen ja pitkän aikavälin hyötyjen kannalta on oltava käytössä seulontaohjelmia. Työpajan esityksiä seurasi kysymys ja vastaus, joka käsitteli tarvittavia toimia valkoisen kirjan ideoiden toteuttamiseksi.

Silmätauti lyhyesti: Kymmenen asiaa, jotka sinun pitäisi tietää…
  • Maailmassa on joitakin 39-miljoonia sokeita ihmisiä, mutta 80%: n sokeutta voidaan parantaa tai estää. Se on 31.2 miljoonaa ihmistä, jotka ovat sokeita, kun he eivät tarvitse.
  • Tutkimukset viittaavat siihen, että silmäsairaus maksaa Euroopassa yhteiskunnalle noin 20 miljardia euroa, mikä aiheuttaa merkittävää taloudellista taakkaa. Eräässä hiljattain julkaistussa raportissa arvioitiin, että 39 miljoonaa ihmistä on näkövammaisten joukossa (mukaan lukien sokeiksi luokiteltu 285m) maailmanlaajuisesti. Sokeiden määrä EU: n väestössä (yli 50-ikäisten) on noin 1.3 miljoonaa, ja 10-alueella asuu edelleen keskivaikea ja vaikea näkövamma.
  • Euroopan sokeuden vastainen foorumi ja Euroopan yksilöllisen lääketieteen liitto ovat sitä mieltä, että seulontaohjelmiin, aiempiin diagnooseihin ja verkkokalvon sairauksien riittävään hoitoon tehtävät investoinnit voivat alentaa tätä taloudellista taakkaa ja parantaa elämänlaatua.
  • Kattava seulonta mahdollistaa ennaltaehkäisevän lähestymistavan, kun taas nopea ja tehokas hoito tarkoittaa, että potilaat tarvitsevat paljon vähemmän kalliita sairaalavuoteita ja pystyvät jatkamaan työskentelyä ja edistämään Euroopan taloutta.
  • Näkökyvyn menetyksessä, ajankohtaisemmassa diagnoosissa, interventiossa ja ytimessä tutkimuksen ja ongelman laajuuden tuntemus ovat avainasemassa.
  • Heikentävät näköhäviöt voivat johtua muun muassa kaihista (kaikkein yleisin syy), diabeettisesta retinopatiasta ja glaukoomasta ja märkä AMD: stä.
  • Maailmassa on enemmän kaihileikkauksia kuin muut edellä mainitut sairaudet yhteen. Kaihileikkaus on erittäin onnistunut, ja 90%: lla potilaista on hyvä saavutus.
  • Samaan aikaan diabetespotilaat kärsivät todennäköisemmin glaukoomasta kuin 40: stä kuin ne, joilla ei ole tautia. Mitä pidempään potilaalla on diabetes, sitä yleisempi glaukooma on. Ikä ikään kuin myös lisää riskejä.
  • Potilaat jätetään usein pois kriittisistä näkökohdista, jotka koskevat ehkäisevää sokeutta / seulontaa ja hoitoa koskevia valintoja. Niiden näkökulmia etiikkaan ja riski- hyötyyn on arviointimenettelyissä suurelta osin laiminlyöty, ja niillä on myös vähän tai ei lainkaan merkitystä pitkän aikavälin budjettisuunnittelussa tai hinnoittelua ja hoidon korvaamista koskevissa keskusteluissa.
  • Kataraktin ja muiden silmäsairauksien syiden tutkimusta on lisättävä kaikkialla EU: ssa, ja niiden avulla voidaan luoda tehokkaan yhteistyön alustoja korkeakoulujen, teollisuuden ja terveydenhuoltojärjestelmien välillä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa