Liity verkostomme!

Brexit

#Brexit Kamall: 'On vaikea nähdä, miten nämä ovat vain brittiläisiä kysymyksiä. Näiden asioiden tulisi hyödyttää kaikkia Euroopan unionin maita

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Syed KamallTänä aamuna Euroopan parlamentti keskusteli Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin ehdotuksista Yhdistyneen kuningaskunnan uudesta ratkaisusta EU: ssa.

Ison-Britannian konservatiivijäsen ja Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmän johtaja Syed Kamall totesi, että Tuskin ehdotukset olivat hyvä paikka aloittaa, mutta Yhdistynyt kuningaskunta hyötyy vain täydellisestä ja rehellisestä kansanäänestyskeskustelusta, joka varmistaa kaikkien osapuolten kuulemisen, Ison-Britannian ja monien EU-maiden välinen ”havaintokuilu” on suljettu.

Hän sanoi: "Kun minusta tuli ensimmäisen kerran Euroopan parlamentin jäsen vuonna 2005, se oli silloin, kun ranskalaiset ja hollantilaiset äänestivät ei Euroopan perustuslakia koskevissa kansanäänestyksissään. Kun tarkastelimme näiden" ei "-äänestysten vaikutuksia täällä Euroopan parlamentissa, oli järkyttynyt niiden parlamentin jäsenten lukumäärästä, jotka halusivat vain jättää huomiotta tulokset ja jatkaa Euroopan yhdentymistä.

Mainos

"Mutta ehkä kaikkein järkyttävin hetki minulle oli, kun silloinen PPE-johtaja nousi seisomaan ja sanoi:" Mikään ei saa olla esteenä eurooppalaiselle hankkeelle. Mikään ei saa olla esteenä poliittiselle yhdentymiselle. Mikään ei saa olla esteenä taloudelliselle yhdentymiselle. ' Ison-Britannian parlamentin jäsenenä tämä usko eurooppalaiseen projektiin - jossa lopullisena tavoitteena oli rakentaa Euroopan Yhdysvallat tai Euroopan liittotasavalta - oli minulle uutinen.

"Silloin tajusin, että monien eurooppalaiseen projektiin uskovien EU: n toimielinten ja Ison-Britannian ihmisten välillä oli valtava käsityskuilu, joista monet kertovat minulle uskovansa äänestäneensä pysyäkseen yhteismarkkinoilla.

"Lukemalla lisää EU: n historiasta tajusin, että Yhdistyneen kuningaskunnan kaikkien puolueiden poliitikot ovat olleet heikentäneet EU: n poliittista ulottuvuutta viimeisten 40 vuoden ajan. Ja sitä pelataan edelleen.

Mainos

"Ja ellei tätä havaintokuilua korjata, Yhdistyneellä kuningaskunnalla olisi edelleen epäselvä suhde EU: hun.

"Siksi David Cameron oli oikeassa kutsumassa tämän kansanäänestyksen antamaan brittiläisille mahdollisuuden sanoa; koska meidän ei pitäisi koskaan pelätä kysyä ihmisiltä, ​​mitä he haluavat, ja pitää sitten kiinni tulokseen.

"Suuri määrä äänestäjiä, joita puhun, sanovat, että he eivät vielä tiedä miten äänestää ja että he odottavat nähdäksesi kaupan yksityiskohdat. Pikemminkin kuin kun menet kauppaan ja joku lupaa sinulle paljon parissa viikkoja ja pyytää sinua sitoutumaan nyt. He haluavat lukea pienen painoksen.

"Donald Tuskin kirje Eurooppa-neuvostolle ja hänen ehdotusluonnoksensa ovat hyvä paikka aloittaa Ison-Britannian pääministerin asettamalla neljällä alueella.

- Euroalueen ja sen ulkopuolisten maiden keskinäinen kunnioitus.

- EU: sta tulee kilpailukykyisempi avaamalla sisämarkkinat, vähentämällä byrokratiaa ja lisäämällä maailmankauppaa.

- Yhä läheisempi liitto ei koske kaikkia maita, joissa kansallisten parlamenttien rooli on suurempi.

- Liikkumisvapaus työskennellä, olla vaatimatta, ja liikkuvien ihmisten pitäisi saada jotain järjestelmästä vasta, kun he ovat asettaneet jotain.

"On vaikea nähdä, miten nämä ovat vain brittiläisiä kysymyksiä. Näiden asioiden tulisi hyödyttää kaikkia Euroopan unionin maita.

"Seuraavien viikkojen aikana nähdään paljon matkustamista, paljon papereita luetaan, paljon suostuttelua, kun neuvosto etsii lopullista sopimusta.

"Ja kun sopimus on tehty, todellinen keskustelu alkaa.

"Jotta tämä kansanäänestys olisi mielekäs, se vaatii kattavaa, rehellistä ja rehellistä keskustelua, jossa molemmat osapuolet ovat selvillä siitä, mitä EU: ssa pysyminen ja EU: sta eroaminen voi tarkoittaa.

"Mutta päivän lopussa ei ole väliä mitä sanomme, tai mitä Donald Tusk tai David Cameron sanoo. Ei ole väliä mitä sanovat tämän keskustelun molemmin puolin olevat poliitikot. Ei ole väliä mitä me sanoa Euroopan parlamentissa tai Westminsterin parlamentissa

"Viimeinen sana on brittiläisillä. On brittiläisten aika sanoa mielipiteensä ensimmäistä kertaa 40 vuoden aikana. Kunnioita sitä."

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa