Liity verkostomme!

Brexit

Donald Tusk paljastaa ehdotetun UK uudistus käsitellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_88050038_9cb431e7-28ab-4001-9b9c-c9b3d62b654bLuonnos sopimukseksi David Cameronin EU-uudistusten vaatimusten täyttämiseksi - mukaan lukien kansallisten parlamenttien uudet valtuudet estää ei-toivotut lait - paljastetaan myöhemmin.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk julkaisee tekstin pian.

Cameron pyrkii vakuuttamaan muualla EU allekirjoittaa hänen vaatimuksiin huippukokouksessa helmikuuta 18-19.

Mainos

Jos Yhdistynyt kuningaskunta voi saada sopimukseen helmikuun huippukokouksessa, Cameron odotetaan kansanäänestyksen kesäkuussa siitä Britannian pitäisi pysyä EU: ssa.

Brysselin lähteet sanovat odottavansa kritiikkiä herra Tuskin ehdotuksille - mutta EY: n puheenjohtaja ei julkaisisi niitä, ellei hän olisi varma, etteivät suuret eurooppalaiset toimijat ole aluksella.

'Hätäjarru'

Mainos

Tärkeä kiinnityskohta on edelleen Cameronin ehdottamat rajoitukset EU: n maahanmuuttajien työssäoloetuuksille, joita Puola ja muut Keski-Euroopan maat pitävät syrjivinä.

EU on hylännyt Cameronin alkuperäisen vaatimuksen neljän vuoden kieltämisestä maahanmuuttajilta, jotka vaativat verohyvityksiä ja muita työssäkäyviä etuuksia, mikä hänen mukaansa auttaisi vähentämään maahanmuuttoa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Sen sijaan virkamiehet ovat ehdottaneet etuusmaksujen "hätäjarrua", joka olisi kaikkien jäsenvaltioiden käytettävissä, jos ne pystyisivät todistamaan julkisten palvelujensa olevan liian rasitteessa.

Tämä voitaisiin laukaista kuluessa kuukauden Britannian äänestäminen jäädä EU mutta tarvitsisi hyväksyntää muissa EU-maissa ennen käyttämistä.

Lontoon pormestari Boris Johnson, joka ei ole vielä sanonut, liittyykö hän EU: sta eroamiseen tähtäävään kampanjaan, kertoi LBC-radiosta: "Mikä olisi parempi, jos meillä olisi oma jarrut, joita pystyisimme käyttämään."

Hän lisäsi, että "on tehtävä vielä paljon, paljon enemmän" Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden uudistamiseksi EU: hun.

Cameron asettaa myöhemmin neuvottelupyyntöjensä yksityiskohdat myöhemmin pitämässään puheessa, mukaan lukien niin sanottu "punaisen kortin" järjestelmä, jonka avulla jäsenvaltioiden on helpompi liittyä yhteen estääkseen ei-toivotut EU-lait.

Keltainen kortti

Nykyisessä vuonna 2009 käyttöönotetussa "keltaisen kortin" järjestelmässä parlamentit voivat kokoontua syyttämään virallisesti EU: n lakeja ja asetuksia tuottavaa Euroopan komissiota, joka ei ole valittu, toimivallan ylittämisestä. Komissio voi päättää ehdotuksen säilyttämisestä, muuttamisesta tai peruuttamisesta.

Kuitenkin sitä on käytetty vain vähän tähän mennessä, ja vain pieni määrä EU: n lainsäädännön houkutella huomiota huomattava määrä parlamentteja.

Perustamissäännöissä komissio vain velvoitetaan vastaamaan kirjallisesti valituksiin ja perustelemaan, miksi joukko ehdotuksia täyttää blokin toissijaisuusperiaatteet.

Downing Streetin lähteiden mukaan uusi ehdotus - jonka avulla 55 prosenttia EU: n parlamenteista voi seurata yhdessä estääkseen toimenpiteitä - vahvistaa tätä valtaa ja varmistaa, että komissio "ei voi vain sivuuttaa kansallisten parlamentaarikkojen tahtoa".

Äänestyslomake-toimitusjohtaja Matthew Elliott hylkäsi "punaisen kortin" ehdotuksen sanoen: "EU on ohittanut nämä temput aikaisemmin, ja ne jätetään huomiotta uudestaan, koska ne eivät sisälly EU: n sopimukseen."

UKIP: n johtaja Nigel Farage sanoi: "Ajatus, jonka meille myydään, että yhteinen" punainen kortti "on jonkinlainen voitto, on rehellisesti naurettava."

Euroopassa vahvempi Britannia sanoi, että "punaisen kortin" ehdotus ja suunnitelmat etuuksien hillitsemiseksi tai vastaavat myönnytykset "edustaisivat pääministerin merkittävää voittoa ja korostivat, että Britannia on vahvempi Euroopassa".

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa