Liity verkostomme!

Yhtiöverosäännöissä

#Corporatetaxation: Komissiota keskustelemaan suunnitelmiaan oikeudenmukaisemman veroja parlamentin jäsenten kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

tax_127111Yhtiöveron kiertäminen maksaa EU-maille menetyksiä tuloina 50-70 miljardia euroa vuodessa, Euroopan komission mukaan. Helmikuussa 2 se keskusteli parlamentin jäsenten kanssa siitä, miten se aikoo tehdä yritysverotuksesta oikeudenmukaisempaa ja tehokkaampaa. Lux Leaks -skandaali osoitti, että EU-maat toisinaan tuomioistuimet monikansallisista yrityksistä, joilla on edulliset verojärjestelmät. Parlamentti on perustanut kaksi erityiskomiteaa tutkimaan ja kehottanut komissiota antamaan säädöksiä näiden käytäntöjen rajoittamiseksi.

Komissio aikoo

Yritysverotusta koskevassa komission toimintasuunnitelmassa keskitytään yhteisen konsolidoidun yhteisöveropohjan luomiseen EU: ssa ja saatetaan yritykset maksamaan veroja maissa, joissa ne tuottavat voittoa.

Mainos

Yhteisen veropohjan saaminen edellyttäisi EU-mailta sopimusta siitä, minkä tyyppisille yrityksille ne verotetaan. Se ei välttämättä tarkoita, että verot yhdenmukaistettaisiin, mutta se lisäisi avoimuutta, kun yritykset joutuisivat ilmoittamaan voittonsa siellä missä ne on luotu.

Komissio esitteli ensimmäiset tähän toimintasuunnitelmaan perustuvat toimenpiteet 28-tammikuussa ja keskusteli suunnitelmistaan ​​parlamentin jäsenten kanssa täysistunnossa 1-helmikuussa.

Parlamentti vaatii toimia

Mainos

Komission toimintasuunnitelma on yhdenmukainen S & D-ryhmän Ison-Britannian jäsenen Anneliese Doddsin ja EPP-ryhmän tšekkiläisen Luděk Niedermayerin raportin kanssa, jossa kehotetaan EU: n toimeenpanevaa elintä ehdottamaan lainsäädäntöä, jossa EU-maita vaaditaan ilmoittamaan asiasta toisiaan tehdessään toimenpiteitä, jotka alentavat yritysten verokantoja

Kaksi Euroopan parlamentin jäsentä myös soittaa yrityksille raportoinnista kuinka paljon veroja he maksavat maa-by-maittain sekä ilmiantajien suojelusta paljastaa skandaalit kuten Lux vuotoja.

Jotkut parlamentin jäsenet ovat jo suhtautuneet myönteisesti komission uusimpiin ehdotuksiin. Ranskalainen EPP-jäsen Alain Lamassoure sanoi: "Googlen verokohtelun järjetön tulos Yhdistyneessä kuningaskunnassa on paras esimerkki siitä, että globalisoituneen toiminnan verottamiseksi tarvitaan yhtenäinen eurooppalainen järjestelmä."

Verokilpailu

Jotta tasapaino niiden talousarvioiden, EU-maiden hallitukset ovat leikanneet menoja, kun samaan aikaan jotkin maat ovat tarjonneet monikansallisia tarjouksia, jotka merkittävästi alentaa verorasitusta, mikä estää muiden maiden saamasta näitä mahdollisuuksia verotuloja.

Parlamentti perusti 2015: ään kaksi erityisvaliokuntaa tutkimaan näitä käytäntöjä.

Lokakuussa 2015 komissio päätti, että Luxemburgin Fiatille ja Alankomaiden Starbucksille tarjoamat verojärjestelyt ovat lainvastaista valtiontukea, jonka arvioidaan olevan 20-30 miljoonaa euroa kullekin yritykselle.

Portugalin S&D: n jäsen Elisa Ferreira, joka kirjoitti ensimmäisen veropäätöskomitean raportin, oli tyytyväinen päätökseen, mutta varoitti: "Nämä kaksi tapausta ovat osoittaneet, että verokilpailu valtioiden välillä yritysten ja voittojen houkuttelemiseksi on normi EU: ssa."

Tammikuussa komissio määräsi Belgian perimään takaisin 700 miljoonaa euroa maksamattomia veroja 35 monikansalliselta yritykseltä. Ne ovat hyötyneet veropäätösjärjestelmästä, joka on nimetty "vain Belgiassa" ja jota komissio pitää eräänlaisena laitonta valtiontukea.

Parlamentin jäsenet hyväksyivät ensimmäisen erityiskomitean mietinnön marraskuussa ja vaativat monikansallisten yritysten pakollista maakohtaista raportointia voitoista ja veroista. He ovat myös perustaneet toisen erityiskomitean, joka jatkaa asian käsittelyä ainakin kesäkuuhun 2016 saakka.

Vieraile uutiskirjeessämme selvittääksesi, mitä parlamentin jäsenillä on sanottavaa aiheesta sosiaalisessa mediassa.

Yhtiöverosäännöissä

Niken yritys estää laitonta valtiontukea koskeva EU: n tutkimus hylättiin

Julkaistu

on

EU: n yleinen tuomioistuin hylkäsi tänään (14. heinäkuuta) kanteen komission päätöksestä aloittaa muodollinen tutkimus Alankomaiden veropäätöksistä, jotka voivat olla laitonta valtiontukea. kirjoittaa Catherine Feore. 

EU: n tutkimus koskee veropäätöksiä, jotka Alankomaiden verohallinto on antanut Nike European Operations Netherlandsille (Nike) vuosina 2006, 2010 ja 2015 ja Converse Netherlandsille (Converse) vuosina 2010 ja 2015.

Nike ja Converse ovat alankomaalaisen holdingyhtiön tytäryhtiöitä, jonka omistaa Nike Inc. Yritysten odotetaan soveltavan asepituuden periaatetta ikään kuin ne eivät kuulu samaan konserniin. 

Mainos

Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimen mukaan riidanalainen päätös sisältää komission selkeän ja yksiselitteisen perustelun, jota ei voida kuvata "epätäydelliseksi".

Nike väitti, että komission toimet johtuivat kansainvälisen toimittajien yhteenliittymän tutkimuksen julkaisemisesta marraskuussa 2017 ja siitä seuranneesta poliittisesta painostuksesta, että komissio lähetti useita lisätietopyyntöjä. He väittivät, että tämä "kohdistaminen" oli epäreilua, koska he väittivät, että Alankomaat antoi 98 veropäätöstä, joka oli samanlainen kuin Niken.

Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin vastasi, että muodollisen tutkintamenettelyn aloittamisen tarkoituksena oli antaa komissiolle mahdollisuus saada kaikki näkemykset, joita se tarvitsi voidakseen tehdä lopullisen päätöksen, eikä sitä ollut etukäteen sidottu tekemään tätä. 

Mainos

Continue Reading

Yhtiöverosäännöissä

EU viivästyttää digitaalimaksua keskittyen maailmanlaajuiseen vähimmäisverosopimukseen

Julkaistu

on

EU on päättänyt lykätä digitaalimaksua syksyyn kahden päivän Venetsiassa pidetyn G20-valtiovarainministerien kokouksen jälkeen, jossa saavutettiin historiallinen sopimus vakaamman ja oikeudenmukaisemman kansainvälisen veroarkkitehtuurin rakentamisesta. kirjoittaa Catherine Feore. 

Suuri osa uudistetun sysäyksen edistymiselle tällä alalla on tullut uudesta Bidenin hallinnosta. Tänään (12. heinäkuuta) Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen (kuvassa) tapasi Euroopan komission talousasioista vastaavan presidentin ja varatoimitusjohtajan sekä talouskomissaari Paolo Gentilonin ja Euroopan keskuspankin presidentin Christine Lagarden ennen osallistumistaan ​​tänään euroryhmän valtiovarainministerien kokoukseen. 

Uusi ehdotus perustuu OECD: n `` peruspuhalluksen ja voitonsiirron '' työhön (BEPS), ja siinä käsitellään tämän työn kahta osaa, nimittäin monikansallisten yritysten voittojen kohdentamista ja todellista maailmanlaajuista vähimmäisverokantaa. Yhdysvallat ehdotti alun perin, että yhteisöveroprosentiksi olisi asetettava 21 prosenttia, mutta siirtyi nopeasti 15 prosenttiin. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi tänään euroryhmän kokouksessa, että hänellä oli erinomainen tapaaminen Yhdysvaltain valtiovarainministerin Janet Yellenin kanssa. Gentiloni sanoi, että viikonlopun tärkein saavutus - maailmanlaajuinen verotussopimus - lopettaisi "kilpailun pohjaan" verojen siirtämisestä. Hän sanoi: "Tässä yhteydessä ilmoitin sihteeri Yellenille päätöksestämme keskeyttää ehdotus EU: n digitaalisesta maksusta, jotta voimme keskittyä tämän historiallisen sopimuksen viimeiseen mailiin."

Euroopan komission tiedottaja Daniel Ferrie totesi, että komission on puututtava nopeasti ratkaisemattomiin kysymyksiin ja viimeisteltävä ”erilaiset suunnitteluelementit” sekä yksityiskohtainen täytäntöönpanosuunnitelma lokakuuhun mennessä. Ajatuksena on, että G20-maiden hallitusten päämiehet hyväksyisivät tämän Rooman huippukokouksessa. Ferrie sanoi: "Tästä syystä olemme päättäneet keskeyttää työmme, joka koskee ehdotusta digitaaliseksi maksuksi uudeksi" omaksi resurssiksi "tänä aikana."

Euroopan komissio oli jättänyt ilmoituksen uudesta EU: n digitaalisesta maksusta 14. heinäkuuta, jonka jälkeen se viivästyi 22. heinäkuuta, ja se on nyt viivästynyt tämän sopimuksen jälkeen. Digitaalimaksu suunniteltiin uudeksi omaksi resurssiksi, joka auttaisi EU: ta maksamaan NextGenerationEU-lainaa takaisin. Uudet omat varat on otettava käyttöön 1. tammikuuta 2023 mennessä.

Mainos

Continue Reading

Yhtiöverosäännöissä

Suurille teknologiayrityksille annetaan historiallisia muutoksia kansainvälisiin verosopimuksiinsa

Julkaistu

on

Viime aikoina jotkut maailman rikkaimmista maamerkeistä ja maista ovat päässeet sopimukseen kansainvälisten veroaukkojen sulkemisesta, jotka suurimmat monikansalliset yritykset ovat hyväksyneet. Joillakin näistä teknologiayrityksistä, kuten Apple, Amazon, Google ja niin edelleen, on suurimmat osakekurssit osakemarkkinoilla.

Vaikka tekninen verotus on pitkään ollut kysymys, josta kansainvälisten hallitusten on täytynyt sopia keskenään, vedonlyönnilläkin on samanlaisia ​​ongelmia, etenkin sen suosion lisääntyessä ja sallimalla laillistamisen maailmanlaajuisesti. Tässä olemme toimittaneet a uusien vedonlyöntisivustojen vertailu jotka seuraavat kansainvälisen käytön kannalta välttämättömiä oikeita verolakeja ja laillisuutta.

G7-huippukokouksessa, josta viimeisimmät raporttimme puhuivat aiheesta Brexit ja kaupan sopimuksetYhdysvaltojen, Ranskan, Saksan, Iso-Britannian, Kanadan, Italian ja Japanin edustajat tekivät yhtenäisen sopimuksen maailmanlaajuisen vähintään 15 prosentin yhteisöverokannan tukemisesta. Tämän oli tapahduttava yhteisymmärryksessä, koska näiden yritysten olisi maksettava veroja siellä, missä heidän yrityksensä toimivat, ja tontille, jolla ne toimivat. Veropetoksia on jo pitkään edistetty suuryritysten löytämien aloitteiden ja porsaanreikien avulla. Tämä yksimielinen päätös asettaa lopettaa pitämään teknologiayrityksiä vastuullisina.

Mainos

Tämän päätöksen uskotaan olevan vuosien varrella, ja G7-maiden huippukokoukset ovat jo kauan halunneet päästä sopimukseen historiasta ja uudistamaan globaalia verojärjestelmää horisontissa olevan nousevan innovaation ja digitaalisen aikakauden puolesta. Saamaan yritykset pitämään omena, Amazon ja Google ottavat vastuuvelvollisuuden, pitävät verotuksen kurissa arvioidakseen niiden ulkomailla tapahtuvan kehityksen ja osallistumisen nousun. Yhdistyneen kuningaskunnan valtiovarainministeri Rishi Sunak on maininnut, että olemme pandemian talouskriisissä, yritysten on pidettävä painoaan ja osallistuttava maailmantalouden uudistamiseen. Uudistettu verotus on askel eteenpäin tämän saavuttamiseksi. Globaalit teknologiayritykset, kuten Amazon ja Apple, ovat kasvaneet voimakkaasti osakkeenomistajien hinnoissa jokaisella vuosineljänneksellä viime vuoden suuren pudotuksen jälkeen, mikä tekee tekniikasta yhden kestävimmistä aloista, joilta veroja saadaan. Kaikki eivät tietenkään olekaan samaa mieltä tällaisista kommenteista, koska verotuksen porsaanreiät ovat jo pitkään olleet menneisyyttä.

Sovittu kauppa painostaa muita maita heinäkuussa pidettävän G20-kokouksen aikana. G7-maiden osapuolten tekemä sopimuspohja tekee erittäin todennäköiseksi, että muut maat pääsevät sopimukseen läsnä olevien maiden, kuten Australian, Brasilian, Kiinan, Meksikon jne. Kanssa. Alhaisemmat veroparatiisimaat, kuten Irlanti, odottavat alhaisempia verokantoja vähintään 12.5 prosentilla. Odotettiin, että 15 prosentin veroaste olisi korkeampi vähintään 21 prosentin tasolla, ja maat, jotka ovat samaa mieltä tämän kanssa, uskovat, että olisi asetettava 15 prosentin perustaso mahdollisuuksilla kunnianhimoisemmista verokannoista määränpäästä ja alueesta riippuen. monikansalliset yritykset toimivat ja maksavat veroja.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa