Liity verkostomme!

Brexit

Presidentti Donald Tuskin #Brexit-kirje Eurooppa-neuvoston jäsenille ehdotuksestaan ​​uudeksi ratkaisuksi Yhdistyneelle kuningaskunnalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tusk-vie-over"Euroopan unionin yhtenäisyyden säilyttäminen on meille kaikille suurin haaste, joten se on toimeksiannoni keskeinen tavoite. Esitän tässä hengessä ehdotuksen Yhdistyneen kuningaskunnan uudesta ratkaisusta EU: ssa. Mielestäni se on todella kaukana kaikkien pääministeri Cameronin esiin tuomien huolenaiheiden kohdalla, mutta linja, jota en ylittänyt, olivat kuitenkin periaatteet, joille eurooppalainen projekti perustuu.

"Uskon syvästi, että etuyhteisömme on paljon vahvempi kuin mikä jakaa meidät. Olla yhdessä tai olla olematta yhdessä, tämä on kysymys, johon brittiläisten on vastattava paitsi kansanäänestyksessä myös muiden 27 kahden seuraavan viikon aikana.

"Tämä on ollut vaikea prosessi, ja vielä on haastavia neuvotteluja. Mistä ei ole sovittu ennen kuin kaikesta on sovittu. Olen vakuuttunut siitä, että ehdotus on hyvä perusta kompromissille. Sitä ei olisi voitu laatia ilman läheistä ja hyvää yhteistyötä Tämän prosessin helpottamiseksi komissio antoi myös poliittiset julkilausumat, jotka sisältyvät tähän pakettiin.

Mainos

"Sallikaa minun viitata lyhyesti kaikkiin ehdotuksen neljään koriin.

"Taloushallinnossa päälliköiden päätösluonnoksessa asetetaan periaatteet, joilla varmistetaan keskinäinen kunnioitus niiden jäsenvaltioiden välillä, jotka osallistuvat talous- ja rahaliiton syventämiseen edelleen, ja niiden valtioiden välillä, jotka eivät osallistu. Tällöin voimme tasoittaa tietä edelleen integraatio euroalueella samalla kun turvataan osallistumattomien jäsenvaltioiden oikeudet ja toimivalta.

"Näiden periaatteiden kunnioittamista tukee päätösluonnos, jolla perustetaan mekanismi, joka ei anna veto-oikeutta eikä viivästytä kiireellisiä päätöksiä, vaikka se antaa tarvittavat vakuutukset euroalueen ulkopuolisten jäsenvaltioiden huolenaiheisiin. Tämän mekanismin käynnistämisen tarkat ehdot ovat edelleen keskustellaan edelleen.

Mainos

"Kilpailukyvystä, johtajien päätösluonnos, yksityiskohtaisempi Eurooppa-neuvoston julistus ja luonnos komission julistukseksi, ilmaisee sitoutumisemme lisätä pyrkimyksiä parantaa kilpailukykyä. Arvioimme säännöllisesti lainsäädännön yksinkertaistamisen ja liike-elämän taakan vähentämisen edistymistä byrokratian vähentämiseksi.

"Suvereniteetin osalta ehdotetussa päämiesten päätöksessä tunnustetaan, että Yhdistyneiden kuningaskuntien perussopimusten mukaisen erityistilanteen valossa se ei ole sitoutunut poliittiseen yhdentymiseen. Se vahvistaa myös toissijaisuusperiaatteen kunnioittamista, ja ehdotan, että jäsenvaltiot lopettavat harkinnan luonnos säädökseksi, jossa monet kansalliset parlamentit vastustavat sitä toissijaisuusperiaatteen perusteella, ellei esiin tuotuja huolenaiheita voida hyväksyä. Pöytäkirjojen 21 ja 22 opt-out-järjestelmän kunnioittamisen merkitys sekä kansallisen turvallisuuden vastuu ovat tärkeitä. myös alleviivattu.

"Sosiaalietuuksista ja vapaasta liikkuvuudesta, meidän on kunnioitettava täysin nykyisiä sopimuksia, erityisesti liikkumisvapauden ja syrjimättömyyden periaatteita. Siksi ehdotettu ratkaisu Yhdistyneen kuningaskunnan huolenaiheisiin perustuu nykyisten sääntöjen tulkinnan selkeyttämiseen, mukaan lukien luonnos komission julistukseksi useista kysymyksistä, jotka liittyvät vapaan liikkuvuuden väärinkäytön torjuntaan.

"Päälliköiden päätösluonnoksessa otetaan erityisesti huomioon komission aikomus ehdottaa muutoksia EU: n lainsäädäntöön lapsietuuksien viennin osalta ja suojamekanismin luomisen vastaamiseksi poikkeuksellisiin tilanteisiin, joissa työntekijöitä saapuu muista jäsenvaltioista. Komission julistusluonnos liittyy myös tähän mekanismiin, ja tästä lähestymistavasta samoin kuin tällaisen mekanismin soveltamisen tarkasta kestosta on keskusteltava edelleen tasolla.

"Suurin osa tämän ehdotuksen sisällöstä on valtion tai hallitusten päämiesten oikeudellisesti sitova päätös. Meidän on myös oltava valmiita keskustelemaan muutaman päätöksen kattaman osan sisällön mahdollisesta sisällyttämisestä perussopimuksiin seuraavan tarkistuksen ajankohtana.

"Sherpamme ja pysyvät edustajamme kokoontuvat tämän viikon perjantaina keskustelemaan ehdotuksesta ensimmäisen kerran. Selkeä tavoite on saada kaikkien 28: n sopimus helmikuun Eurooppa-neuvostossa. Menestymisen kannalta meidän kaikkien on tehtävä kompromisseja. Epäonnistuminen olisi vaarantaa yhteistä tulevaisuuttamme. "

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa