Liity verkostomme!

Brexit

#Brexit -luonnos EU-sopimukseksi tuottaa "merkittäviä" uudistuksia, Cameron sanoo

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

David-Cameron-On-EU-ja-Britain's-jäsenyysDavid Cameron on sanonut, että sopimusluonnos hänen uudistusvaatimuksistaan ​​tuo "merkittävän muutoksen", jonka hän haluaa nähdä Yhdistyneen kuningaskunnan suhteissa EU: hun. Mutta Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri sanoi, että ennen "kriisihuippukokousta" 18.-19. Helmikuuta oli "yksityiskohtia, joihin on työskenneltävä".

Sopimus, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk, mahdollistaa maahanmuuttajien etujen "hätäjarrutuksen".

BBC: n toimittaja Norman Smith sanoi, että asiakirja oli erittäin kiistanalainen ja pääministerin kriitikot vastustavat sitä.

Mainos

Cameronin ehdottama EU: n siirtotyöläisten työsuhde-etuuksien neljän vuoden kielto voisi tulla voimaan heti sen jälkeen, kun Yhdistynyt kuningaskunta äänesti pysymisestä unionissa. Mutta muiden EU-maiden on sovittava siitä ja se on "valmistunut", ja maahanmuuttajille maksetaan enemmän rahaa verohyvityksistä, mitä kauemmin he pysyvät Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Siinä sanotaan, että Cameronin vaatimus Britannian vapauttamisesta EU: n "yhä tiiviimmän liiton" periaatteesta kirjoitettaisiin tulevaan sopimukseen.

EU: ssa on myös muita kuin euroalueen maiden suojelua koskevia toimenpiteitä, jotka ovat uusi tapa, jolla jäsenvaltiot voivat klubin yhdessä estää joitakin uusia EU: n lakeja ja liiketoimintasääntöjä.

Mainos

Oliko Cameron muutos haluamillaan alueilla?

Muuttoliike: Pääministeri sai hätäjarrutuksen. Mutta ei ole selvää, kuinka helppoa on se jarru tai kuinka kauan se kestää.

Hyödyt: Vaikka EU: n maahanmuuttajien työkorvaukset pysäytetään neljän vuoden ajan, jos muut maat suostuvat siihen, heidät palautetaan vähitellen, mitä kauemmin he jäävät Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. EU: n maahanmuuttajat voivat lähettää lapsilisää kotiin, mutta he saavat alemman tason, jos elinkustannukset maassa, jossa lapsi on, ovat alhaisemmat. David Cameron oli halunnut estää sen kaiken.

Suvereniteetti: Pääministeri on saanut selvän oikeudellisen lausunnon siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta ei ole sitoutunut poliittiseen integraatioon ja että ilmaisua "yhä läheisempi unioni" ei voida käyttää integroitumaan EU: hun edelleen. Mutta ei ole vielä selvää, milloin ja miten tämä sisällytetään EU: n sopimuksiin. Hänellä on myös kansallisten parlamenttien uudet valtuudet estää uusia EU-lakeja, mutta kynnysarvot ovat melko korkeat ennen kuin näitä valtuuksia voidaan käyttää.

Kilpailukyky: PM on saanut kielen, joka velvoittaa EU: n vahvistamaan sisämarkkinoita ja vähentämään byrokratiaa. Mutta he ovat lupaavat tehdä niin jo vuosia.

Euroalueen ulkopuolisten maiden suojaaminen: Uusi mekanismi, jonka avulla euroalue voi ajatella uudelleen päätöksistä, jotka voisivat lyödä Lontoon kaupunkia.

Turvallisuus: PM: llä on joitakin odottamattomia etuja, mikä helpottaa maiden pysäyttämistä terrorismin epäiltyihin maahan, vaikka uhka, jota he aiheuttavat, eivät ole välitöntä. Myös EU: hun pääsemisen estämiseksi joutuu estämään ihmisiä, jotka käyttävät häpeällisiä avioliittoja ja muita porsaanreikiä.

David Cameron vierailee Puolassa ja Tanskassa perjantaina, kun hän lähtee pyörremyrskyn hyökkäykseen vakuuttamaan muut 27 EU: n johtajat allekirjoittamaan Tusk-paketin Brysselissä helmikuussa 18-19.

Jos Cameron voi päästä sopimukseen helmikuussa, hänen odotetaan järjestävän kesäkuussa kansanäänestyksen siitä, pitäisikö Britannialla pysyä EU: ssa.

Jos hän ei pysty, on toinen mahdollisuus maaliskuussa. Donald Tusk voisi jopa kutsua hätäkokouksen ennen aikataulun mukaista huippukokousta, jotta kansanäänestyksen mahdollisuus säilyisi ennen kesää.

Cameronin on pidettävä kansanäänestys vuoden 2017 loppuun asti. Heinä- tai syyskuussa järjestettävä kansanäänestys on edelleen mahdollisuus, mutta viime kesän Välimeren ja Itä-Euroopan maahanmuuttajakriisin toistuminen voi tehdä Cameronin työstä vaikeuttaa pysymistä uudistetussa EU: ssa.

SNP: n johtama kansanpuolueiden ryhmä on varoittanut Cameronia EU: n kansanäänestyksen järjestämisestä kesäkuussa ja väittää, että se on liian lähellä vaaleja Skotlannissa, Walesissa, Pohjois-Irlannissa, Lontoossa ja paikallisviranomaisissa

Britannian pääministeri sanoi, että yksityiskohtien naulaamiseksi on tehtävä enemmän työtä, mutta lisäsi: "Sanoimme, että meidän on toimittava neljällä avainalueella, tämä asiakirja osoittaa todellista edistystä tällä rintamalla."

Leave.Eu: n perustaja Richard Tice syytti Cameronia "yrittämästä pettää brittiläisiä sanomalla, että on tapahtunut merkittäviä muutoksia - ei ole muuta kuin nykyisen status quo: n uudelleenmuotoilu".

Äänestyslomakampanjassa todettiin, että Cameron oli rikkonut keskeisen konservatiivisen manifestin, joka on sitoutunut vaatimaan neljän vuoden työkieltoon liittyvää kieltoa, sanomalla, että kielto oli nyt ehdollinen.

Entinen puolustusministeri Liam Fox sanoi, että ehdotukset eivät "tulleet lähelle" äänestäjille luvattuja muutoksia.

Donald Tusk sanoi, että paketti oli "hyvä perusta kompromissille" ja lisäsi, että "haastavia neuvotteluja on vielä edessä - mitään ei ole sovittu ennen kuin kaikesta on sovittu".

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa