Liity verkostomme!

Brexit

#Brexit 'Ratkaiseva' päivä mahdolliselle Cameron-Tusk -sopimukselle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

david-Cameron-varoittaa-vastaan-brexitDavid Cameron ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk on asetettu "ratkaisevaksi" neuvottelupäiväksi Yhdistyneen kuningaskunnan neuvottelemasta uudesta EU-jäsenyydestä.

Kokous sunnuntai-iltana päättyi ilman sopimusta, vaikka Downing Streetin lähde sanoi, että EU: n maahanmuuttajien etuuksien rajoittamisessa on tapahtunut "läpimurto".

Tusk sanoi, että 'intensiivistä työtä' tarvitaan tulevina tunteina. Tavoitteena on sopia sopimuksesta, joka tehdään EU: n johtajille ennen huippukokousta 18. ja 19. helmikuuta.

Mainos

Varhainen sopimus, joka vaatii kaikkien 28 EU-maan hyväksynnän, antaisi David Cameronille mahdollisuus järjestää kansanäänestys Ison-Britannian EU-jäsenyydestä ennen koulun kesälomaa.

Heidän tapaamisensa jälkeen illallisella sunnuntai-iltana, Cameron Tweeted että Tusk oli suostunut vielä 24 tunnin neuvotteluihin ennen Yhdistyneen kuningaskunnan luonnoksen uudelleenneuvottelutekstiksi julkaisemista.

Donald Tusk, Puolan entinen pääministeri, jonka neuvosto koostuu muiden EU-maiden johtajista, Tweeted: "Ei vielä sopimusta. Intensiivinen työ seuraavien 24 tärkeän päivän aikana. #UKinEU".

Mainos

Kun 24 tunnin aika on kulunut, neuvottelijat päättävät jättävätkö sopimusluonnoksen vai eivät.

BBC: n avustava poliittinen toimittaja Norman Smith sanoi: "Vaikka lopullista sopimusta ei ole päästy mihinkään neljästä alueesta - maahanmuutto, suvereniteetti, kilpailukyky ja euroalueen ulkopuolisten maiden suojelu - lähteiden mukaan tämä johtuu sopimuksen monimutkaisuudesta ja tarve varmistaa, että se on laillisesti vesitiivis. Numero 10 ehdottaa, että yksi tärkeimmistä riidan alueista on tällä hetkellä suunnitelma antaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja muille euroalueen ulkopuolisille maille parempia suojatoimia. "

Hänen mukaansa erityisesti Ranska oli tyytymätön Ison-Britannian ehdotukseen, jonka mukaan euroalueen ulkopuoliset maat voivat kutsua koolle Eurooppa-neuvoston, jossa keskustellaan euroalueen ulkopuolisiin maihin vaikuttavista keskeisistä kysymyksistä, ja uskoo, että tämä merkitsisi veto-oikeutta.

Osana yrityksiä neuvotella Ison-Britannian EU-jäsenyys uudestaan ​​Cameron on ehdottanut, että kaikki EU-maahanmuuttajat työssäkäyvien etuuksien kieltämisestä, kunnes he ovat olleet Isossa-Britanniassa neljä vuotta.

Hän sanoi, että näiden maahanmuuttajien estäminen hakemasta verohyvityksiä - tulopalkkioita maksetaan matalapalkkaisessa työssä oleville - vähentäisi korkeaa maahanmuuttoa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

EU: n johtajat hylkäsivät tämän ajatuksen, mutta ehdottivat "hätäjarrua", jota Yhdistynyt kuningaskunta voisi käyttää jopa neljä vuotta. Yhdistynyt kuningaskunta voisi käyttää tätä kieltääkseen EU: n maahanmuuttajien etuudet työssä, mutta sen on osoitettava, että julkiset palvelut ovat liiallisen rasituksen alaisia ​​ja tarvitsevat muiden EU-maiden hyväksynnän.

Ehdotuksen tarkoituksena oli antaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle mahdollisuus käyttää jarrua kolmen kuukauden kuluessa sen hakemisesta, mutta Cameron haluaa, että se käynnistyy välittömästi EU: n kansanäänestyksen jälkeen. Hänen mukaansa sen käytölle ei pitäisi olla aikarajaa.

Sunnuntain keskustelujen jälkeen pääministerin tiedottaja sanoi: "Edistystä on tapahtunut viimeisten 48 tunnin aikana, mutta emme ole vielä siellä."

Hän sanoi, että Euroopan komissio oli esittänyt tekstin, jonka mukaan Yhdistynyt kuningaskunta täyttää ehdotetun hätäjarrun laukaisemisen kriteerit ja kuvaili tätä kehitystä "merkittäväksi läpimurroksi". Tämä tarkoittaa, että David Cameron voisi täyttää sitoumuksensa rajoittaa työssäkäyviä etuuksia maahanmuuttajille neljäksi vuodeksi, hän lisäsi.

Vaikka kansanäänestystä ei tarvitse pitää ennen vuoden 2017 loppua, Downing Streetin on ilmoitettu kannattavan kyselyä 23. kesäkuuta.

Norman Smith sanoi, että David Cameron toivoi 'tarttuvan hetkeen', koska hän ei halunnut, että kysymys hallitsisi seuraavia kahta vuotta, ja hän halusi hyödyntää sisätaistelua '' Out '' -leirillä raporttien keskellä, ettei yhtään konservatiivisia 'suuria petoja' olivat valmiita kampanjoimaan EU: sta poistumisen puolesta.

David Cameronin neljä päätavoitetta uudelleenneuvotteluille:

  • Integraatio: Antaa Ison-Britannian kieltäytyä EU: n perustavanlaatuisesta tavoitteesta luoda "yhä läheisempi unioni", jotta sitä ei jatkettaisi poliittiseen integraatioon
  • Edut: Työssäkäyvien ja työttömien etuuksien saatavuuden rajoittaminen EU: n maahanmuuttajille. Ministerit haluavat estää Yhdistyneeseen kuningaskuntaan saapuvia hakemasta tiettyjä etuuksia ja asuntoja, kunnes he ovat asuneet neljä vuotta
  • Suvereniteetti: Suurempien valtuuksien antaminen kansallisille parlamenteille EU: n lainsäädännön estämiseksi. Yhdistynyt kuningaskunta tukee "punaisen kortin" järjestelmää, jonka avulla jäsenvaltiot voivat romuttaa ei-toivotut direktiivit sekä veto-oikeuksia
  • Euroalue v. Muu: Varmistetaan nimenomainen tunnustaminen siitä, että euro ei ole ainoa Euroopan unionin valuutta, jotta voidaan varmistaa, että euroalueen ulkopuoliset maat eivät ole epäedullisessa asemassa. Iso-Britannia haluaa myös takeita siitä, että sen ei tarvitse osallistua euroalueen pelastamiseen

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa