Liity verkostomme!

Turvapaikkapolitiikka

#Refugees Labour MEP: turvapaikkapolitiikka on enemmän sukupuolisensitiivisiä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

iraqi_refugee_children_damascus_syriaTyömarkkinaosapuolten parlamentin jäsenen raportti pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tilanteesta EU: ssa kehottaa Euroopan hallituksia toteuttamaan pikaisesti toimenpiteitä heidän turvallisuutensa parantamiseksi ja varmistamaan, että kaikki turvapaikkapolitiikat ja -menettelyt ovat sukupuolisensitiivisiä.

Se vaatii turvallisen ja oikeudelliset reitit EU tehdään saatavilla niille, jotka pakenevat konflikteja ja vainoa; Kaikkien EU-maiden allekirjoittamaan ja ratifioimaan Istanbulin yleissopimuksen ehkäisemiseksi ja naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi; ja sukupuoleen perustuvan väkivallan tunnustetaan maa vaatimiselle turvapaikkaa.

Euroopan parlamentin naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta on hyväksynyt raportin, ja nyt siitä eteenpäin äänestetään koko parlamentissa maaliskuussa.

Mainos

Työntekijöiden Euroopan parlamentin tiedottaja naisten oikeuksista ja sukupuolten tasa-arvosta ja raportin kirjoittaja Mary Honeyball sanoi: "EU: ssa turvapaikkaa hakevien naisten ja tyttöjen tarpeet on liian usein jätetty huomiotta - on entistäkin tärkeämpää nyt, keskellä pahinta humanitaarista kriisiä, jota Eurooppa on kokenut toisen maailmansodan jälkeen, että hallitukset parantavat turvallisuutta ja pakolaisten naisten turvallisuus. Tämän vuoden tammikuusta alkaen 55 prosenttia Kreikasta saapuvista on naisia ​​ja lapsia verrattuna vain 27 prosenttiin kesäkuussa 2015. Naisten ja tyttöjen, jotka pakenevat, kasvava määrä on haavoittuva kaikissa matkan vaiheissa, myös silloin, kun he pääsevät Eurooppaan. Yksin tai yksin matkustavien naisten, raskaana olevien naisten ja nuorten tyttöjen on erityisen alttiita väkivallalle. "

Honeyball lisäsi: "Mietinnössäni vaaditaan kattavien EU: n laajuisten suuntaviivojen hyväksymistä osana laajempia maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan uudistuksia. Tämä tarkoittaa sen varmistamista, että vastaanottolaitteet ovat turvallisia ja riittäviä, että henkilökunta on koulutettu asianmukaisesti ja että naishaastattelijoita ja tulkkeja on saatavilla. Mietinnössä todetaan, että haavoittuvia naisia, myös seksuaalisen väkivallan uhreja, ei pidä pidättää. Meidän on myös tarkasteltava pakolaisnaisten pidemmän aikavälin tarpeita heidän integroitumisensa edistämiseksi, kuten pääsy koulutukseen, koulutukseen ja lastenhoitoon, ja tarvitsemme kiireellisiä toimia salakuljettajia vastaan, joista osa pakottaa naisia ​​ja lapsia harrastamaan selviytymisseksiä maksamaan heille jatkamaan turvapaikkahakemusta EU: ssa. "

 

Mainos

Turvapaikkapolitiikka

Turvapaikkavirastoa koskeva sopimus on "tärkeä askel kohti solidaarisuutta"

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin ja neuvoston neuvottelijat pääsivät tänään (29. kesäkuuta) sopimukseen Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston muuttamisesta Euroopan turvapaikkavirastoksi.

Sisäasiain komissaari Ylva Johansson sanoi: "Uusi muuttoliike- ja turvapaikkasopimus on liikkeellä. Olen erittäin tyytyväinen tähän toiseen lainsäädäntösopimukseen virkaan astumiseni jälkeen. Tarvitsemme turvapaikkapäätökset nopeasti ja oikeudenmukaisesti ja yhtä laadukkaasti kaikkialla Euroopassa. Tarvitsemme korkeat ja yhdenmukaiset vastaanottostandardit kaikissa jäsenvaltioissa. Uusi virasto auttaa saavuttamaan tämän, perustuen Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston (EASO) erinomaiseen työhön. Se auttaa myös siirtymään kriisistä valmiuteen ja reagointiin - avainasemassa kohti kestävää muuttoliikkeen hallintaa Euroopassa. "

Euroopan parlamentin jäsen Elena Yoncheva (S&D, Bulgaria) sanoi: "Tämä on tärkeä askel kohti solidaarisuuteen perustuvaa turvapaikkapolitiikkaa, jonka puolesta taistelemme täällä Euroopan parlamentissa. solidaarisuus etulinjan jäsenmaita kohtaan, mutta myös solidaarisuus suojelua tarvitsevien kanssa. "

Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston kokemusten pohjalta uudella virastolla on vahvistettu toimeksianto, jonka tarkoituksena on edistää:

Tehokkaammat turvapaikkajärjestelmät lisäämällä operatiivista ja teknistä tukea jäsenvaltioille, mukaan lukien koulutus, valmius, tietojen analysointi ja tietojenvaihto.

500 asiantuntijan varaus, mukaan lukien tulkit, tapausten käsittelijät tai vastaanottoasiantuntijat, jotka ovat valmiita lähettämään osana turvapaikkatukiryhmiä jäsenvaltioiden pyynnöstä.

Yhtenäinen ja korkealaatuinen päätöksenteko kehittämällä toimintastandardeja, indikaattoreita, ohjeita ja parhaita käytäntöjä unionin turvapaikkalainsäädännön täytäntöönpanoa varten.

Parempi turvapaikka- ja vastaanottojärjestelmien seuranta ja raportointi, jotta varmistetaan yhdenmukaisemmat käytännöt kaikkialla Euroopassa EU: n lainsäädännön mukaisesti. 

Valmiuksien kehittäminen EU: n ulkopuolisissa maissa turvapaikka- ja vastaanottojärjestelmien parantamiseksi ja EU: n uudelleensijoittamisjärjestelmien tukemiseksi olemassa olevan yhteistyön pohjalta YK: n virastojen kanssa.

Pitkä juokseva saaga

Mainos

Euroopan komissio esitti alun perin ehdotuksensa EU: n turvapaikkavirastoksi toukokuussa 2016 sen seurauksena, että maahanmuuttajat nousivat sodan runtelemasta Syyriasta. Saapuessaan syvän taloudellisen huonovointisuuden ja jakautumisen aikaan muuttoliike jakoi edelleen Euroopan valtioita ja työnsi poliittisen sopimuksen ulottumattomiin. Siitä lähtien on ollut pitkä kova slog saavuttaa laaja poliittinen yhteisymmärrys. Uusi komissio antoi sysäyksen tälle kysymykselle komission jäsenen Johanssonin johdolla, joka esitteli uuden maahanmuutto- ja turvapaikkasopimusehdotuksen syyskuussa 2020. Sopimuksessa säilytettiin tänään sovittu vuoden 2016 turvapaikkavirastoa koskeva ehdotus. 

"Tämänpäiväinen Euroopan turvapaikkavirastoa koskeva kompromissi antaa myös toivoa tulevista neuvotteluista muuttoliikesopimuksesta, uusien EU: n muuttolakien uudistuspaketista. Kehotamme nyt jäsenvaltioita tehostamaan siirtolaissopimusta koskevia neuvotteluja yhtä rakentavasti vahvemman , tehokkaampaa EU: n maahanmuuttopolitiikkaa ", sanoi Euroopan parlamentin jäsen Tomas Tobé (EPP, Ruotsi).

Tämänpäiväinen sopimus on uusi lainsäädäntöä koskeva sopimus uusista sopimusehdotuksista sen jälkeen, kun sinisen kortin direktiivistä tehtiin toukokuussa sopimus. 

Tehtäviensä aloittamisen jälkeen vuonna 2011 EASO on jatkuvasti tukenut EU-maita EU: n turvapaikkasääntöjen soveltamisessa toimittamalla kansallisia tietoja alkuperämaista yhtenäisempien päätösten edistämiseksi, kouluttamalla ja perustamalla kansallisten viranomaisten erityisverkostoja operatiivisen yhteistyön tehostamiseksi. turvapaikka-asioista.

Vuonna 2021 EASO työskentelee 142 miljoonan euron budjetilla ja noin 500 henkilöstöllä. Turvapaikkatukiryhmät ovat läsnä Kyproksella, Kreikassa, Italiassa, Maltalla ja Espanjassa. Viimeisten 10 vuoden aikana EASO on rekisteröinyt 40 prosenttia kaikista Kyproksen, Kreikan, Italian ja Maltan turvapaikkahakemuksista, suorittanut 80 prosenttia Kreikan lasten etua koskevista arvioinneista ja tukenut kaikkia maasta poistumisen jälkeisiä siirtoja Kyprokselta, Italiasta ja Maltalta.

Mitä seuraavaksi?

Euroopan parlamentin ja neuvoston on virallisesti hyväksyttävä tänään saavutettu sopimus. Heti kun uusi asetus on tullut voimaan (20 päivän kuluttua julkaisemisesta virallisessa lehdessä), Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirastosta tulee EU: n turvapaikkavirasto, joka voi toimia uuden toimeksiantonsa perusteella.

Continue Reading

Turvapaikkapolitiikka

Komissaari Johansson osallistuu vuosikertomuksen julkaisemiseen turvapaikkatilanteesta EU: ssa

Julkaistu

on

Tänään (29. kesäkuuta) sisäasiain komissaari Ylva Johansson (Kuvassa) osallistuu 10: n käynnistämiseenth Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston (EASO) julkaiseman vuosikertomuksen turvapaikkatilanteesta EU: ssa. Komissaarin lisäksi tulevat EASOn pääjohtaja Nina Gregori ja EASOn hallintoneuvoston puheenjohtaja Mikael Ribbenvik. Vuosikertomus antaa kattavan yleiskatsauksen turvapaikka-alan tärkeimmistä tapahtumista EU: n jäsenvaltioissa ja assosioituneissa maissa. Raportissa esitetään turvapaikka-asioiden kehityssuuntaukset vuonna 2020 keskittyen erityisesti koronaviruspandemian vaikutuksiin kansallisiin ja EU: n turvapaikkajärjestelmiin. Raportissa hahmotellaan myös turvapaikan alan politiikan muutoksia, hyviä käytäntöjä ja jatkuvia haasteita. Ota yhteyttä EASO suoraan.

Mainos

Continue Reading

Turvapaikkapolitiikka

Turkin politiikka # Libassa uhkaa EU: ta

Julkaistu

on

Turkin puuttuminen Libyan konfliktiin aiheutti kielteisiä vaikutuksia alueelle: voimatasapaino muuttui ja GNA vapautti Tripolin LNA-joukkojen joukosta ja aloitti äskettäin laajamittaisen hyökkäyksen Sirten kaupunkiin. Libyan kansallisen armeijan (LNA) komentajan, feldamarsalkan Khalifa Haftarin ja Libyan edustajainhuoneen puhujan Aguila Saleh Isan ja Egyptin presidentin Abdel Fattah Al-Sisin kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen 6. kesäkuuta annettiin Kairon julistus .

Se perustuu tammikuussa pidetyssä Berliinin Libyan konferenssissa tehtyihin sopimuksiin. Kairon julistuksen mukaan "kaikki osapuolet sitoutuvat lopettamaan tulen maanantaina 6. kesäkuuta kello 8 paikallista aikaa". Lisäksi siinä määrätään neuvottelujen jatkamisesta Genevessä YK: n suojeluksessa 5 + 5-muotoisessa sotilaskomiteassa (viisi edustajaa kummaltakin puolelta). Edistyminen muissa kysymyksissä, mukaan lukien poliittinen, taloudellinen ja turvallisuus, riippuu sen työn onnistumisesta.

EU: n ulkoministeri Josep Borrell, Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian, Saksan ulkoministeri Heiko Maas ja Italian ulkoministeri Luigi Di Mayo ilmaisivat tyytyväisyytensä julistukseen ja vaativat kaikkien vihollisuuksien lopettamista Libyassa sekä kaikkien ulkomaisten joukkojen ja armeijan vetämistä pois. laitteet maasta.

Ranskan presidentti totesi, että Turkki pelaa "vaarallista peliä" Libyassa. "En halua kuuden kuukauden tai yhden tai kahden vuoden kuluttua nähdä, että Libya on tilanteessa, jossa Syyria on tänään", Macron lisäsi.

Kreikan ulkoministeri Nikos Dendyas ilmoitti keskiviikkona 24. kesäkuuta EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josep Borrelin vierailun jälkeen Evrosiin antamassaan julkilausumassa, että Turkki "edelleen heikentää turvallisuutta ja vakautta sekä rauhaa itäisellä Välimerellä", aiheuttaen ongelmia kaikille naapureilleen. "Turkki on jatkuvasti rikkonut Libyan, Syyrian, Irakin ja EU-kumppanimme Kyproksen tasavallan suvereniteettia. Libyassa, jälleen kerran selvästi kansainvälisen legitiimiyden vastaisesti, se rikkoo YK: n kauppasaartoa pyrkiessään uusosmanian pyrkimyksiinsä. Se avoimesti jättää huomiotta Euroopan toistuvat kehotukset kunnioittaa kansainvälistä legitiimiyttä ", Dendyas sanoi.

Turkki hylkäsi Kairon julistuksen: Libyan ratkaisua koskeva "Kairon aloite" ei ole "vakuuttava" ja vilpitön, julisti Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu. Kairon julistuksen jälkeen presidentin neuvoston puheenjohtaja Fayez Al-Sarraj kehotti GNA-joukkoja "jatka polkuaan" kohti Sirteä.

GNA-joukkojen viimeaikainen menestys johtuu syyrialaisten palkkasotureiden osallistumisesta jihadistien kanssa, jotka Turkki lähetti aktiivisesti Libyaan taistelemaan LNA: ta vastaan ​​toukokuusta 2019 lähtien. Syyrian ihmisoikeuksien observatorion (SOHR) mukaan Syyrian Turkia kannattavien ryhmittymien taistelijoiden määrä voi tänä päivänä olla yli 18 000. Yleensä palkkasoturit ovat Al-Mu'tasim-prikaatista, Sultan Murad -prikaatista, Pohjoisten Falcons-prikaatista, Al-Hamzatista ja Suleiman Shahista. Palkkasotureille luvataan maksaa 1500–2000 dollaria kuukaudessa, mutta kunkin taistelijan nykyinen kuukausipalkka on noin 400 dollaria.

Turkin politiikka Libyan alueella edustaa tuhoavaa uus-ottomaanista ja pan-islamistista strategiaa, joka perustuu uusokonialistisiin tavoitteisiin. Mahdollinen selitys Libyaan kohdistuvalle interventiolle on epävakaus Turkissa itsessään ja Erdoganin suosion menetys (AKT-puolueen tuki oli Metropolin mukaan helmikuun 33.9 2020: stä 30.7: een toukokuussa 2020). Turkin presidentti käyttää islamilaista kerrontaa (Libyassa sotana GNA: n puolella, Turkissa - aloitetta muuttaa Hagia Sophia takaisin moskeijaksi) vallansa laillistamiseen. İbrahim Karagül, Yeni Şafakin valtavirran tiedotusvälineiden kolumnisti Turkin tasavalta kirjoitti:”Turkki ei koskaan vetäytyy Libyasta. Se ei anna periksi ennen tavoitteensa saavuttamista. ”

Suurimmat Erdogania edistävät tiedotusvälineet levittivät tätä uuskolonialistista esityslistaa noin marraskuusta 2019 (kun GNA allekirjoitti kaksi sopimusta Erdoganin kanssa): Libiaa pidetään osana uus ottomaanien valtakuntaa.

Uhka EU: lle

Libyalaisen uus ottomaanien esityslistan kielteinen vaikutus on uuden siirtolaiskriisin uhka, joka voi tapahtua EU: lle. Maaliskuussa 2020 Turkin johtaja Recep Tayyip Tayyip Erdogan julisti, että Turkki ei sulje rajoja pakolaisille ennen kuin EU täyttää lupauksensa Ankaralle. Äskettäin Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu on todennut uuden pakolaisten aallon nousun Eurooppaan COVID-19-tilanteen vakautumisen keskellä. Jos Turkki vastaa tähän haasteeseen, Eurooppa kohtaa uuden maahanmuuttokriisin ja sen sosiaalipalvelut tuntevat suurimman iskun uudesta pakolaisaallosta.

Toinen uhan rintama on Libyan kustannukset, lähtökohta maahanmuuttajien matkalle Eurooppaan. Syyrian ihmisoikeuksien seurannan (SOHR) mukaan lähes 2,000 Turkin tukemaa syyrialaista militanttia, jotka on kuljetettu Libiaan viimeisen viiden kuukauden aikana, on paennut Pohjois-Afrikan valtiosta Eurooppaan.

Euroopan hallitukset pyrkivät aktiivisesti torjumaan Turkin politiikkaa Libyassa: Ranska on jo puhunut Natoon tässä asiassa. Ranskan presidentti on jo keskustellut asiasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa, ja lähivuosina odotetaan lisää keskustelua aiheesta.

Eurooppalaisten etujen suojelemiseksi on tärkeää suojella Libiaa Turkin laajentumiselta ja estää Erdogania saamasta määräysvaltaa maan omaisuuteen.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa