Liity verkostomme!

EU

#Migration: Verhofstadt pelastussuunnitelma maahanmuuttajien kriisistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maahanmuuttajakriisi

Tänään (29. tammikuuta) ALDE-ryhmän johtaja Guy Verhofstadt ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Alexander Graf Lambsdorff ovat esittäneet hätäsuunnitelman pakolaiskriisin hallitsemiseksi. Liberaalit ja demokraatit katsovat, että Eurooppa on hätätilanteessa, ja kehottavat Eurooppa-neuvostoa hyväksymään seitsemän hätätoimenpidettä 18. helmikuuta.

Välittömät toimet Turkin ja Kreikan välisen rajan hallitsemiseksi:

Mainos

1. Perustetaan Euroopan nopean pakolaisen hätäjoukot (ERREF), johon kuuluu 2000 rajavartijaa, jotka koostuvat eurooppalaisista ja kansallisista virkamiehistä, hallitsemaan Kreikan rajaa, pakolaisten rekisteröintiä ja turvatarkastuksia sekä tarjoamaan heille kohtuulliset elinolot.

2. Nopea Euroopan raja- ja merivartioston (ECBG) perustaminen, kerrottamalla rajavartiolaitoksen budjetti viidellä ja tarkistamalla Euroopan budjetti vuonna 2017 keskittyäkseen pakolaiskriisin ratkaisemiseen. ERREF integroidaan ECBG: hen.

3. Poista kannustimet tehdä vaarallisia matkoja Eurooppaan sopimalla uudesta sopimuksesta Turkin kanssa: Kaksi miljardia euroa suoraa taloudellista apua pakolaisille, miljardi UNHCR: lle leirien elinolojen ja koulutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Mahdollistaa humanitaarisen viisumin ja turvapaikan hakeminen Euroopan ulkopuolisissa leireissä.

Mainos

4. Päivitä palvelupisteet ERREF: n hallinnoimiin vastaanottokeskuksiin: ne toimivat kauttakulkualueina, joissa erotetaan toisistaan ​​pakolaiset ja taloudelliset maahanmuuttajat. Siirtolaiset, joilla ei ole kansainvälisen suojelun näkökulmaa, palaavat kotimaahansa.

5. Kun aikaisemmat toimet ovat tulleet voimaan: Korvaa Dublin-asetus uudella yhtenäisellä eurooppalaisella turvapaikkamenettelyllä ja lopeta jäsenvaltioiden väliset ristiriidat.

6. Luodaan yhtenäinen eurooppalainen sininen kortti taloudellista maahanmuuttoa varten, jotta maahanmuuttajat voivat tyydyttää EU: n tarpeen ammattitaitoisen ja ammattitaidottoman työvoiman tarpeisiin.

7. Eurooppalainen rauhansuunnitelma sekä Marshall-suunnitelma Syyrialle, yhtenäinen eurooppalainen toiminta Assadin ja IS: n torjumiseksi, täysimääräisesti tukemalla Syyrian demokraattisia oppositiovoimia.

ALDE-ryhmän puheenjohtaja Guy Verhofstadt sanoi: "Kaikki politiikkamme ovat toistaiseksi epäonnistuneet. Ainoa ratkaisu, jonka hallituksen johtajat ovat keksineet, on keskeyttää Schengen kahdeksi vuodeksi, palauttaa rajavalvonta ja muuttaa Kreikka yhdeksi suureksi pakolaiseksi se on lopullinen osoitus poliittisesta heikkoudesta, joka aliarvioi sekä talouttamme, eurooppalaista solidaarisuuttamme että kovasti saavutettuja Euroopan vapauttamme. "

"Euroopassa on hätätila, ja tämä edellyttää hätätoimenpiteitä. Älkäämme odottako vielä kolmea kuukautta saadaksemme otteen Turkin ja Kreikan rajalle; Euroopan on hallittava sitä nyt 2000 rajavartijan hätävoimalla."

"Sen sijaan, että vaadimme Turkkia pysäyttämään pakolaiset rajan yli, meidän on sen sijaan pyrittävä poistamaan kannustimet, jotka ihmisten on ensin tehtävä vaarallisille matkoille Eurooppaan. Uusi sopimus Turkin kanssa: kaksi miljardia euroa suoraa taloudellista apua pakolaisille, miljardi UNHCR: lle leirien olosuhteiden parantamiseksi ja mahdollisuudesta hakea viisumeja ja turvapaikkoja leireillä, on paras tapa hallita tulva . ”

EP: n varapuheenjohtaja Alexander Graf Lambsdorff (FDP, Saksa) lisäsi: "Nykyisen pakolaiskriisin ratkaisemiseksi meidän on toteutettava rohkeita toimia. Todella yhteinen eurooppalainen lähestymistapa on avain ulkorajojemme turvaamiseen. Siksi toimiva Euroopan rannikko- ja rajavartiolaitos on perustettava välittömästi. Samalla meidän on tehostettava diplomaattisia pyrkimyksiämme tuhoavan Syyrian sodan lopettamiseksi ja vakaan poliittisen ratkaisun löytämiseksi maalle. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa