Liity verkostomme!

Brexit

#EuropeanParliament: Täysistunto 1-4 helmikuu 2016

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eduskunta

Keskustelu pakolaisista, rajatarkastuksista ja Schengenin tulevaisuudesta

Parlamentin jäsenet keskustelevat tiistaina iltapäivällä pakolaiskriisistä ja rajatarkastuksista sekä EU: n ulkorajoilla että Schengen-passittomalla alueella komission ensimmäisen varapuheenjohtajan Frans Timmermansin kanssa. Euroopan komissio varoitti 27-tammikuussa, että passitarkastus voidaan ottaa uudelleen käyttöön enintään kahdeksi vuodeksi, jos Kreikka ei ratkaise joitain "vakavia puutteita" EU: n ulkorajan hallinnassa.

Mainos

Huippukokousta edeltävä keskustelu: muuttoliike ja Yhdistyneen kuningaskunnan EU-kansanäänestys

Euroopan parlamentin jäsenet ilmaisevat näkemyksensä muuttoliikkeestä ja Yhdistyneen kuningaskunnan tulevasta EU: n sisä- tai ulkopuolella järjestettävästä kansanäänestyksestä keskiviikkoaamuna käytävässä keskustelussa ennen Eurooppa-neuvoston 18- ja 19-huippukokousta. Keskusteluun osallistuvat muun muassa Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Alankomaiden ulkoministeri Bert Koenders Hollannin neuvoston puheenjohtajavaltion puolesta.

EU: n komissio esittelee yhtiöveroehdotuksia

Mainos

Verokomissaari Pierre Moscovici esittelee komission viimeisimmät yhtiöveroehdotukset tiistaiaamuna täysistunnossa. Ne sisältävät ehdotuksen neuvoston direktiiviksi perustapohjan eroosion ja voitonsiirron estämiseksi (BEPS), joka seuraa OECD: n yritysverotusta koskevaa toimintasuunnitelmaa.

Euroopan parlamentin jäsenet ottivat tietokilpailuun EKP: n presidentti Mario Draghin maanantaina pidettävässä täysistunnossa

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi on maanantaina iltapäivällä Strasbourgissa keskustellakseen parlamentin jäsenten kanssa pankin vuosikertomuksesta 2014.

Parlamentti esittää palvelukauppaa koskevan sopimuksensa vaatimukset (TiSA)

Palvelujen kauppaa koskevasta sopimuksesta (TiSA), jonka maiden kanssa edustaa 70 prosenttia maailman palvelukaupasta, pitäisi antaa EU: n yrityksille enemmän mahdollisuuksia tarjota palveluita, kuten liikennettä ja televiestintää, kolmansissa maissa. Samaan aikaan EU: n julkisia palveluja ja audiovisuaalisia palveluja ei pitäisi avata kilpailulle, sanovat parlamentin jäsenet suositusluonnoksissa, joista keskustellaan maanantaina ja joista äänestetään keskiviikkona.

Äänestä uusien dieselautojen päästörajojen vastustamisesta

Veto-ehdotus päätösehdotukseksi, joka koskee typen oksidien (NOx) dieselpäästörajojen korottamista korkeintaan 110%, kun otetaan käyttöön kauan odotettu todellisten ajopäästöjen (RDE) testimenetelmä, äänestetään keskiviikkona. Ympäristövaliokunnan mielestä parlamentin olisi veto-suunnitelmia rajojen lieventämiseksi, koska tämä vaarantaisi EU: n nykyisten standardien noudattamisen. Asiasta keskusteltiin tammikuun täysistunnossa.

'Markkinatalousmaan asema Kiinassa: mitä EU tekee?

Keskustelu siitä, pitäisikö EU: n tunnustaa Kiina markkinatalousmaaksi, käydään maanantaina iltapäivällä kauppakomissaari Cecilia Malmströmin kanssa. Parlamentin jäsenet ovat huolissaan siitä, että Euroopan parlamenttia ei ole vielä kuultu tässä asiassa. Jos EU päättää kohdella Kiinaa markkinataloutena, Euroopan parlamentin olisi tehtävä yhteispäätös kaikista tarvittavista muutoksista EU: n lainsäädännössä.

Uusi 3 miljardin euron pakolaisjärjestely Turkissa: rahoitusta koskevat kysymykset

Kysymyksiä 3 miljardin euron rahoituksesta EU: n ja kansallisista talousarvioista ehdotetulle tukivälineelle Syyrian pakolaisten tukemiseksi Turkissa on otettava esiin tiistaina iltapäivällä käytävässä yhteisessä maahanmuuttokysymyksissä. Parlamentin jäsenet voivat kysyä komissiolta, mistä EU: n budjettiosuuden oletetaan tulevan, kuinka paljon yksittäiset jäsenvaltiot ovat tähän mennessä luvanneet ja kuinka voidaan varmistaa, että rahat kanavoidaan tehokkaasti pakolaisten tarpeisiin.

Parlamentti vaatii nollatoleranssia naisiin kohdistuvaan väkivaltaan

Äskettäin naisiin kohdistuneiden hyökkäysten jälkeen Kölnissä (Saksa) ja muualla EU: ssa parlamentin jäsenet keskustelevat keskiviikkoiltana naisista kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta julkisissa tiloissa. Tiistaina käydyssä keskustelussa parlamentin jäsenet kysyvät EU: n komissiolta ja neuvostolta, mitä toimia he aikovat toteuttaa estääkseen naisiin kohdistuvan sukupuoleen perustuvan väkivallan EU: ssa. Keskiviikkona äänestettävä päätöslauselma kehottaa komissiota laatimaan uuden sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien strategian vuoden 2015 jälkeen.

Muita aiheita ovat:

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa