Liity verkostomme!

EU

#Tax Veronkierron vastainen paketti on hyvä ensimmäinen askel oikeaan suuntaan, sanovat S & D

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Verot Concept. Sana Kansio rekisteriin kortisto. Valikoiva keskittyä.

S&D: n europarlamentaarikot suhtautuvat tänään myönteisesti Euroopan komission ehdottamiin toimenpiteisiin monikansallisten yritysten aggressiivisen verosuunnittelun torjumiseksi. He kehottivat EU: n hallituksia tarjoamaan vahvoja ratkaisuja ja täyttämään Euroopan kansalaisten odotukset.

Elisa Ferreira, S&D -ryhmän talous- ja raha-asioiden edustaja, sanoi: "Tämä ehdotuspaketti on hyvä askel oikeaan suuntaan pyrittäessä torjumaan veropetoksia ja veronkiertoa, vaikka joitain tärkeitä elementtejä puuttuu vielä, kuten veroparatiisien ja kiinteän toimipaikan yhteinen määritelmä, mikä on välttämätöntä sen määrittämiseksi, missä monikansallisen yrityksen tulisi maksaa veronsa.

"Kehotamme nyt EU: n neuvostoa olemaan vesittämättä näitä ehdotuksia, jotka ovat vähimmäisvaatimuksia. Niiden on nyt mentävä vielä pidemmälle. Kehotamme heitä hyväksymään Euroopan parlamentin pyynnöt asettaa monikansallisille yrityksille velvollisuus raportoida ja julkistaa saadut voitot ja maksetut verot kaikissa maissa, joissa ne toimivat (CBCR), ja yhteisen yhdistetyn yhtiöveropohjan (CCCTB) perustaminen. Nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä monikansallisten yritysten nykyisen aggressiivisen verosuunnittelun lopettamiseksi ", hän totesi.

Peter Simon, verotuksen erityiskomitean tiedottaja, painotti: "Tämä on toinen erittäin tärkeä askel kohti oikeudenmukaista yhtiöverotusta. Euroopan parlamentin ja yleisön paine on nyt tuottamassa tulosta: vuosikymmenien ajan käyty silmän sulkeminen Keskipitkällä aikavälillä on otettava käyttöön julkinen maakohtainen raportointi, jota S&D -ryhmä on vuosien ajan vaatinut. EU: n jäsenvaltioiden on nyt ryhdyttävä toimiin. Euroopan parlamentti ei hyväksy neuvoston vetämistä. Monikansallisten yritysten oikeudenmukainen verotus ei ole ylellisyyttä, vaan oikeudenmukaisuuskysymys. "

Mainos

S & D: n edustaja Hugues Bayet verojen kiertämisen vastaisista säännöistä lisäsi: "Hyvä uutinen on, että komission ehdotukset ovat OECD: n ja Euroopan parlamentin erityisvaliokunnan suositusten mukaisia. On kuitenkin valitettavaa, että jotkut ehdotuksista kunnianhimoa ei ole. Vaadimme sitovaa määritelmää monikansallisen yrityksen perustamisesta. Haluamme varmistaa, että verot maksetaan siellä, missä voitot syntyvät. "

"Monikansallinen yritys, joka ei maksa veroa maassa, jossa se on taloudellisesti aktiivinen, heikentää yhteiskuntiemme sosiaalista mallia: verojen maksaminen terveyden, sosiaaliturvan, koulutuksen, työllisyystuen, turvallisuuden jne. Rahoittamiseksi kaikkien hyödyksi. Olemme myös huolissamme siitä, että immateriaalioikeuksia ja veronkierron patenttijärjestelmää ei käsitellä tässä direktiivissä. Uskomme myös, että olisi hyödyllistä, jos 28 jäsenvaltiota sopisi yhteisestä ja pakottavasta veroparatiisin määritelmästä " hän sanoi.

Emmanuel Maurel, S&D -ryhmän neuvottelija verohallintojen välisestä automaattisesta tietojenvaihdosta monikansallisten maiden maakohtaisen raportoinnin yhteydessä, totesi: "Monikansallisten yritysten maakohtainen raportointi on tärkeä ensimmäinen askel aggressiivisen taistelun torjunnassa. verosuunnittelu ja veronkierto. Komission itsensä hyväksymällä 750 miljoonan euron kynnyksellä 80–90 prosenttia monikansallisista yrityksistä vapautetaan tästä avoimuustoimenpiteestä. Lisäksi Euroopan valtioiden välinen automaattinen vaihto näistä monikansallisista yrityksistä verotiedot ovat askel oikeaan suuntaan. Mutta erilaiset skandaalit, Luxleaks, Swissleaks jne., ovat osoittaneet tarpeen käydä demokraattista keskustelua näistä aiheista. "

Mainos

Hän lisäsi: "Yritysverojärjestelmä on demokraattisen valvonnan alainen vasta, kun yrityksen raportit julkistetaan. Näin on jo Euroopan pankeissa, ja olen vakuuttunut siitä, että muilla yrityksillä ei ole vaikeuksia tehdä niin. Verotuksen avoimuus ei ole este kilpailukyvylle; Uskon päinvastoin, että sosiaalisen vastuun edistäminen edistää yritysten kilpailukykyä. Sosialistien ja demokraattien neuvottelijana pyrin vahvistamaan komission tekstiä näistä kysymyksistä. Euroopan parlamentin on lähettää erittäin selkeän viestin verojen täydellisen avoimuuden puolesta. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa