Liity verkostomme!

EU

#financialcrisis kertomus Euroopan tilintarkastustuomioistuimen analyysit EU: n toimista 2008 rahoituskriisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kriisiEuroopan tilintarkastustuomioistuimen uuden raportin mukaan Euroopan komissio ei ollut valmistautunut ensimmäisiin rahoitusapupyyntöihin 2008-finanssikriisin aikana, koska varoitusmerkit olivat kuluneet huomaamatta. Tilintarkastajat havaitsivat, että komissio onnistui hallitsemaan avustusohjelmia, jotka toteuttivat uudistuksen, kokemuksen puutteesta huolimatta, ja he viittasivat useisiin myönteisiin tuloksiin. Mutta ne yksilöivät myös useita huolenaiheita, jotka liittyvät komission "yleensä heikkoon" kriisinhallintaan: maita kohdellaan eri tavalla, rajoitettua laadunvalvontaa, heikkoa täytäntöönpanon seurantaa ja puutteita dokumentoinnissa.  

"Kriisin vaikutukset tuntuvat edelleen tänään, ja tuloksena olevat lainaohjelmat ovat sittemmin saavuttaneet miljardeja euroja", kertoi raportista vastaava Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen Baudilio Tomé Muguruza. "On siis välttämätöntä oppia tehdyistä virheistä."

Tilintarkastajat analysoivat komission hallintaa viidelle jäsenvaltiolle - Unkarille, Latvialle, Romanialle, Irlannille ja Portugalille - myönnetyn taloudellisen tuen hallinnassa. He havaitsivat, että komissio onnistui ottamaan uudet hallintotehtävät; ottaen huomioon aikarajoitukset, he sanovat, että tämä oli saavutus. Kriisin edetessä komissio käytti yhä enemmän sisäistä asiantuntemusta ja oli mukana useissa sidosryhmissä asianomaisissa maissa. Myöhemmillä uudistuksilla parannettiin myös makrotalouden valvontaa.

Mainos

Yksityiskohtaisessa tarkastuskertomuksessa viitataan lukuisiin tärkeisiin myönteisiin tuloksiin, mutta siinä yksilöidään neljä pääasiallista huolenaihetta komission kriisinhallinnassa: erilaiset lähestymistavat, rajoitettu laadunvalvonta, heikko seuranta ja puutteet dokumentoinnissa.

Tärkeitä positiivisia tuloksia: tilintarkastajat totesivat, että ohjelmat täyttivät tavoitteensa. Tarkistetut alijäämätavoitteet saavutettiin pääosin. Rakenteelliset alijäämät paranivat, vaikkakin vaihtelevassa tahdissa. Jäsenvaltiot täyttivät suurimman osan ohjelmissaan asetetuista ehdoista, tosin viiveellä. Ohjelmat edistivät uudistuksia. Maat jatkoivat enimmäkseen ohjelmaehtojen edellyttämiä uudistuksia, ja neljässä viidestä maasta vaihtotase sopeutui odotettua nopeammin.

Erilaisia ​​lähestymistapoja: tilintarkastajat löysivät useita esimerkkejä maista, joita ei kohdella samalla tavalla vertailukelpoisessa tilanteessa. Joissakin ohjelmissa apuehdot olivat vähemmän tiukat, mikä helpotti noudattamista. Vaaditut rakenteelliset uudistukset eivät aina olleet oikeassa suhteessa kohtaamiin ongelmiin tai ne etenivät hyvin eri polkuja. Joidenkin maiden alijäämätavoitteita lievennettiin enemmän kuin taloudellinen tilanne näyttäisi perustellulta.

Mainos

Rajoitettu laadunvalvonta: komission ohjelmaryhmät tarkastivat keskeisiä asiakirjoja monilta osin riittämättömästi. Taustalla olevia laskelmia ei tarkasteltu ryhmän ulkopuolella, asiantuntijoiden työtä ei tutkittu perusteellisesti eikä arviointiprosessia ollut hyvin dokumentoitu.

Heikko seuranta: komissio käytti suoriteperusteisia alijäämätavoitteita. Heidän saavutuksensa voidaan havaita vasta tietyn ajan kuluttua. Niillä varmistetaan yhdenmukaisuus liiallisia alijäämiä koskevan menettelyn kanssa, mutta kun päätös ohjelman jatkamisesta on tehtävä, komissio ei voi varmuudella raportoida, onko jäsenvaltio todella saavuttanut tavoitteen.

Puutteet asiakirjoissa: Komissio käytti olemassa olevaa ja melko hankalaa laskentataulukkoihin perustuvaa ennustustyökalua. Dokumentaatio ei ollut suunnattu menemään ajassa taaksepäin tehtyjen päätösten arvioimiseksi. Tietueiden saatavuus parani, mutta edes uusimmista ohjelmista puuttui joitain keskeisiä asiakirjoja. Yhteisymmärryspöytäkirjojen ehdot eivät aina keskittyneet riittävästi neuvoston asettamiin yleisiin talouspoliittisiin olosuhteisiin.

Euroopan tilintarkastustuomioistuin suosittaa, että Euroopan komissio

  • Luodaan toimielinten laajuinen kehys, joka mahdollistaa henkilöstön ja asiantuntemuksen nopean mobilisoinnin, jos taloudellisen avun ohjelma syntyy
  • altistaa ennusteprosessinsa järjestelmälliselle laadunvalvonnalle
  • tehosta kirjanpitoa ja kiinnitä siihen huomiota laadunarvioinnissa
  • varmistaa asianmukaiset menettelyt ohjelman hallinnan ja sisällön laadun tarkistamiseksi
  • sisällyttää muuttujat ymmärryspöytäkirjoihin, joita se voi kerätä lyhyillä viiveillä
  • erota olosuhteet tärkeyden mukaan ja kohdistaa todella tärkeät uudistukset
  • virallistaa toimielinten välinen yhteistyö muiden ohjelman kumppaneiden kanssa
  • tehdä velanhallintaprosessista avoimempaa
  • analysoidaan edelleen maiden sopeutumisen keskeisiä näkökohtia ohjelman päättymisen jälkeen.

 

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa