Liity verkostomme!

EU

#Terrorismikeskustelu: "Uhka näyttää kasvavan EU: ssa ja muualla"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20160121PHT10959_originalKun terroristit lakkaavat edelleen ympäri maailmaa, parlamentin jäsenet keskustelivat parhaasta tavasta torjua kasvava uhka. Torstaina aamulla (21. tammikuuta) käytyjen keskustelujen aikana puhujat korostivat tiedonvaihdon merkitystä ja tarvetta vahvistaa rajavalvontaa ja kehottivat jäsenvaltioita tehostamaan yhteistyötä.

Alankomaiden ulkoministeri Bert Koenders sanoi neuvoston puolesta: "Viimeaikaisten tapahtumien perusteella terrorismin uhka näyttää lisääntyvän Euroopan unionissa, mutta myös sen läheisyydessä ja kauempana."

Yhteistyö

Mainos

Jäsenvaltioiden on tehtävä yhteistyötä keskenään ja EU: n ulkopuolisten maiden kanssa terrorismin torjumiseksi, monet puhujat korostivat. Koendersin mukaan tiedon jakaminen ja operatiivinen yhteistyö olivat neuvoston painopistealueita ja mainitsi alustavan sopimuksen matkustajarekisteritietojen (PNR) esimerkkinä: "Sopimus Euroopan unionin matkustajarekisteridirektiivistä tukee poliisi- ja tiedustelupalveluja mahdollisten terroristien ja rikollisten jäljittämisessä tutustumalla matkustajien matkatietoihin."

Maahanmuutto- ja sisäasioista vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos totesi: "[Jäsenvaltioiden] on luotettava enemmän toisiinsa, jaettava enemmän tietoa keskenään ja myös Europolin kanssa. Edessämme olevat uhat ovat yhteisiä, lähestymistapamme uhkiin on oltava Tämä ei ole kilpailu; vahvistamme toisiamme, jos teemme yhteistyötä. "

Jan Philipp Albrecht (Vihreät / EFA, Saksa) kehotti jäsenvaltioita ottamaan vastuunsa: "Jäsenvaltiot estivät monia toimenpiteitä yhteisten normien asettamiseksi järjestäytynyttä rikollisuutta ja terrorismia koskevan yhteistyön rikosoikeudenkäynneissä, etenkin tietojen jakaminen jäsenvaltioiden toimielinten ja viranomaisten sekä Europolin tai muiden Euroopan tason virastojen välillä. Ja se ei vieläkään toimi. "

Mainos

Avramopoulos toisti tämän: "Henkilökohtaisesti voin kertoa teille, etten ole tyytyväinen tähänastiseen yhteistyöhön. Valitettavasti suurin osa jäsenvaltioista pitää parhaan tiedon itselleen."

Angel Dzhambazki (ECR, Bulgaria) korosti EU: n ulkopuolisten maiden roolia: "Valitettavasti terroristijärjestöjä on aliarvioitu, radikalisoitumista on aliarvioitu ja monikulttuurisuus on epäonnistunut, ja valitettavasti monet maat jatkavat melko holtittomia politiikkoja Turkkia, Saudi-Arabiaa vastaan. Arabia ja Qatar, jotka sponsoroivat terroristijärjestöjä. On aika lopettaa tämä. "

muutto

Aihe muutto osoittautui kiistanalaiseksi keskustelun aikana. Kuluneen vuoden aikana ennennäkemätön määrä maahanmuuttajia matkusti Eurooppaan, mikä sai monet maat väliaikaisesti palauttamaan rajavalvonnan Schengen-alueelle. Jotkut pelkäävät, että terroristit voisivat käyttää siirtolaiskriisiä liukastakseen Eurooppaan.

Elissavet Vozemberg-Vrionidi (EPP, Kreikka) varoitti muuttoliikkeen sekoittamisesta terrorismiin: "Näitä kahta ilmiötä ei varmastikaan voida yhdistää."

Steven Woolfe (EFDD, Iso-Britannia) sanoi, että suurin osa maahanmuuttajista tuli Eurooppaan taloudellisista syistä ja että turvapaikanhakijat pakenivat terrorismilta.

Vicky Maeijer (ENF, Alankomaat) korosti rajavalvonnan merkitystä: "Jos haluat suojella eurooppalaisia, on aika hyväksyä, että ainoa ratkaisu kansallisten rajojemme sulkemiseen ja kaikkien niin kutsuttujen turvapaikanhakijoiden lähettämiseen takaisin."

Sitoutumaton kreikkalainen jäsen Lampros Fountoulis sanoi: "Euroopan maat pääsivät terrorismiin Euroopan kaduille. Näemme rasismia ja kaikenlaisia ​​muita ilmiöitä. Tarvitsemme järkeviä tapoja torjua terroristeja."

Tasapainoisten toimenpiteiden tarve

Vaikka parlamentin jäsenet kannattivat terrorismin torjuntatoimia, monet varoittivat niiden olevan oikeudenmukaisia ​​ja tasapainoisia.

Birgit Sippel (S&D, Saksa) sanoi, että terroritekoihin ja muihin rikoksiin tarvitaan Euroopan laajuinen määritelmä: "Oikeudenmukaiset menettelyt on aina taattava, jotta tapaukset eivät putoa riittämättömien todisteiden takia. Meidän on estettävä ja saatettava syytteeseen."

Petr Ježek (ALDE, Tšekin tasavalta) vaati toimenpiteitä ulkoisen ja sisäisen turvallisuutemme edistämiseksi, mutta korosti: "Tietenkin näiden toimenpiteiden tulisi olla tehokkaita, mutta eivät liiallisia", hän sanoi.

Inês Cristina Zuber (GUE / NGL, Portugali) varoitti, että terrorismin torjumiseksi toteutetut toimet voivat heikentää vapautta. "Ne ovat erottamaton osa militarisoitumista ja sotaa, jotka johtavat rasismiin ja muukalaisvihaan", hän sanoi ja väitti, että suvereniteettivaltioissa tapahtuvan puuttumisen lopettaminen olisi hänen mielestään yksi terrorismin syistä.

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa