Liity verkostomme!

Pankkiunionia

#euroopan neuvosto Alankomaiden puheenjohtajakauden keskustelu: '' Kasvavan skeptisyyden torjuminen näkyvillä tuloksilla, pakolaiskriisin etusijalla '

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Rutte"Meidän on saavutettava konkreettisia tuloksia ja varmistettava, että ne näkyvät kasvavan skeptisyyden torjumiseksi kaikkialla Euroopassa. [...] Lupausten pitämisen ja sopimuksista kiinni pitämisen pitäisi olla uusi normaali asia Euroopassa. Sopimus on sopimus", sanoi pääministeri Mark Rutte. puheenjohtajavaltio Alankomaiden aloituskeskustelussa Strasbourgissa keskiviikkona.

Herra Rutte maalasi maailman, jossa nuoremmat ihmiset pitävät EU: ta ensisijaisesti tahattomana sekaantumisena heidän elämäänsä, ja hyödyt ovat kaukana arjesta. "Euroopan on oltava merkitystä ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Ja seuraavien kuukausien aikana Alankomaat haluaa auttaa tekemään niin", hän sanoi.

Suurin osa parlamentin poliittisten ryhmien johtajista viittasi pakolaiskriisiin. Manfred Weber (PPE, Saksa), ALDE-johtaja Guy Verhofstadt (Belgia) ja muut sanoivat, että parlamentti on valmis nopeuttamaan lainsäädäntötyötä Euroopan komission ehdotuksessa Euroopan raja- ja rannikkovartiostoksi. He kehottivat neuvostoa toimittamaan luvatut 3 miljardia euroa Turkille nopeasti, jotta ihmiset eivät pakene. Gianni Pittella (S&D, Italia) pyysi Ruttea esittämään kauan odotetun talletusten vakuuden ehdotuksen ja tukemaan yritysverouudistuksia Euroopassa, jotta monikansalliset yritykset maksavat oikeudenmukaisen osuutensa verosta, kun ne tuottavat voittonsa.

Mainos

Syed Kamall (ECR, Iso-Britannia) oli samaa mieltä Alankomaiden painopistealueiden taloudesta ja byrokratian vähentämisestä ja korosti pääomamarkkinaunionin tarvetta. Marcel de Graaff (EFN, Alankomaat) tuomitsi EU: n Turkin kanssa tekemän pakolaissopimuksen ja sanoi, että EU: n 3 miljardia euroa "päätyisi Ankaran pedon taskuun". Hän neuvoi herra Ruttea menemään takaisin Haagiin ja sulkemaan rajat.

Pakolaiskriisi on hollantilaisten ensisijainen tavoite. Rutte sanoi, että Turkin kanssa tehtävä sopimus on pantava täytäntöön nopeasti, jotta EU: n ulkorajoille kohdistuva paine voidaan lievittää. Hän korosti tarvetta turvata pakolaisten vastaanottojärjestelyt, saada ulkorajat - etenkin Kreikassa - hallintaan, asettaa "hotspotit" paikoilleen ja selvittää pakolaisten rekisteröinti. "Nykyiset luvut eivät ole kestäviä. Aika on loppumassa. Tarvitsemme jyrkän supistuksen seuraavien kuuden tai kahdeksan viikon aikana", hän sanoi.

Muita uuden puheenjohtajakauden painopisteitä ovat kasvu ja työllisyys, euroalueen vakauden parantaminen, sisämarkkinoilla (digitaaliset palvelut ja palvelut) vallitsevien mahdollisuuksien hyödyntäminen ja "ihmisiä ja yrityksiä rajoittavien liiallisten säännösten leikkaaminen".

Mainos

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker toi esiin talletusten vakuusjärjestelmän, joka on viimeinen jäljellä oleva pilari pankkiunionin toteuttamiseksi. "Rutte sanoi, että hänen puheenjohtajakautensa tukee tätä täysin", hän sanoi. Juncker varoitti myös, että Schengen on uhattuna, kun yksi maa toisensa jälkeen sulkee rajojaan. "Rajojen uudelleenasentamisen taloudelliset kustannukset ovat valtavat. Ruotsin ja Tanskan välisen yhdistävän sillan hallitseminen maksaisi 300 miljoonaa euroa ja liikenteen alan viivästykset rajoilla voivat olla 3 miljardia euroa. Jos sisämarkkinat alkavat kärsiä, kysymme jonain päivänä, tarvitsemmeko todella yhtenäisvaluuttaa ". Hän kehotti neuvoston puheenjohtajavaltiota nopeuttamaan komission ehdotuksen eurooppalaiseksi raja- ja rannikkovartioksi tutkimista.

Katso täydellinen keskustelu tätä (Klikkaa 20.01.2016).

Pankkiunionia

#CapitalMarketsUnion ja #BankingUnion - komission katsaus korostaa integraation jatkamisen merkitystä 

Julkaistu

on

Euroopan komissio on julkaissut vuosittaisen eurooppalaisen rahoitusvakauden ja yhdentymisen katsauksen (EFSIR) vuoden 2020 painos. Tässä katsauksessa tarkastellaan viimeaikaista talous- ja rahoituskehitystä ja niiden vaikutusta taloudelliseen vakauteen ja integraatioon EU: ssa.

Rahoitussektorin kehityksen lisäksi tämän vuoden katsaus yhdistää eri näkökulmat Euroopan rahoitusjärjestelmässä tapahtuviin erilaisiin rakenteellisiin muutoksiin. Tänä vuonna keskitytään pankkisektoriin ja erityisesti kolmeen päähaasteeseen: investointien lisääminen tiettyihin varoihin (kuten tutkimus- ja kehitystyöhön, tietokoneohjelmistoihin ja tietokantoihin), kryptovaluuttojen syntyminen ja edistyminen rajatylittävä pankkitoiminta. Vaikka rahoitusvakausriskit ovat kasvaneet hieman viime vuoden aikana, hintojen integraatio on vähentynyt osakemarkkinoilla ja pysähtynyt pankkimarkkinoilla.

Tämä on vahva signaali, joka kuvaa pääomamarkkinaliiton ja pankkiliiton edistämisen jatkamisen tärkeyttä. Eurooppalainen rahoitusvakaus- ja integraatiotutkimus (EFSIR) on saatavilla tätä. Samassa yhteydessä Euroopan keskuspankki julkaisi myös raportin Rahoitusintegraatio ja rakenteet euroalueella.

Mainos

Continue Reading

Pankkitoiminta

Pankkitoiminta seuraavassa #Rahoituskriisissä

Julkaistu

on

Pankkialalla Euroopassa ja muualla on useita skandaaleja ja takaiskuja, jotka uhkaavat heikentää kansalaisten luottamusta teollisuuteen. Vaikka 2008-pankkikriisin mittakaavassa taloudellista taantumaa pidetään vähäisenä, on huolissaan siitä, että alan viimeaikaiset tapahtumat voisivat kääntää pankkitoiminnan luottamuksen palauttamiseen tähtääviä toimia. Kaikkein vakavin viimeaikainen kehitys oli Deutsche Bankin päätös lopettaa 18,000-henkilöstö, joka on viidesosa maailmanlaajuisesta työvoimastaan ​​osana valtavaa rakenneuudistussuunnitelmaa. DB: n toimitusjohtaja Christian Sewing toivoo, että € 7.4 miljardin euron suunnitelma kääntyy pankin ympäri, jonka osakkeet ovat viime kuussa ennätyksellisen alhaiset. kirjoittaa Colin Stevens.

Pankin aatteet ovat herättäneet pelkoja siitä, että 2008-onnettomuus, joka oli maailman finanssijärjestelmän suurin joltti lähes joka vuosisata, toistui - se, joka työntää maailman pankkijärjestelmää romahtamisen reunaan. Asiantuntijoiden mukaan suuri huolenaihe on se, että hallituksilla ei ole 2008-järjestelmässä käytettyjä toimintavälineitä, jotta estettäisiin taloudellinen sokki vapaana, ja yleinen velka on korkeampi kuin edellisen kriisin aikana.

Harvardin yliopiston yleisen politiikan professori ja taloustieteen professori ja entinen IMF: n pääekonomisti Kenneth Rogoff sanoi: "Kun meillä on toinen finanssikriisi, työkalumme ovat rajalliset."

Mainos

Tällaisia ​​huolenaiheita vahvistavat väitteet, joiden mukaan euroalueen pankit saattavat olla paljon alttiimpia vuoden 2008 finanssikriisin toistumiselle kuin EU: n stressitestit ovat aiemmin sanoneet.

Tämä käy ilmi Euroopan tilintarkastustuomioistuimen Luxemburgissa tekemästä tarkastuksesta, jonka mukaan viime vuonna julkaistut stressitestit sulkivat pois monet Euroopan heikoimmista pankeista, jättivät huomiotta keskeiset tekijät, jotka saattavat aiheuttaa pankin kaatumisen, ja käytti simulaatioita, jotka olivat tehneet mitään tekemistä vuoden 2008 kriisin kanssa.

Saksalainen pankki DB menestyi jo huonosti EBA: n viimeisessä testissä, mutta negatiivinen tarkastus viittaa siihen, että sen ongelmat saattavat olla jopa pahempia kuin aiemmin ajateltiin. Vuoden 2018 stressitestiin sisältyi vain 48 pankkia, verrattuna ensimmäiseen tutkimukseensa vuonna 90 2011: stä, koska se muutti kriteerejä siten, että sen "todellinen kynnysarvo" kattoi pankit, joilla oli vähintään 100 miljardia euroa konsolidoituja varoja, lukuun ottamatta joitakin maita, joiden heikommat pankkijärjestelmät ”.

Mainos

Uuden taantuman vaarojen lisäksi maanosaa on viime aikoina ravistellut myös monet pankkiskandaalit, joilla kaikilla on kansainvälisiä vaikutuksia. Asiantuntijoiden mukaan tämä osoittaa, että pankkisektorin valvontaa tarvitaan edelleen, ja mainitsivat esimerkkinä tapauksen, jossa Bankhaus Erbe otti tšekkiläisen pankin J&T: n "huijaus". J&T Banka on Itä-Euroopasta peräisin oleva finanssiryhmittymä, joka on rekisteröity Slovakiassa, mutta toimii myös Tšekin tasavallassa (jossa sen pääkonttori sijaitsee) ja monissa muissa maissa.

Valentina Romanovaa, presidenttiä ja entistä Bankhaus Erben omistajaa, on syytetty kaksinkertaisesta Bankhaus Erben myynnistä sen jälkeen, kun se oli myynyt 59 prosentin osuuden pankista liikemies Pavel Komissaroville 13.7 miljoonan dollarin summalla vain kääntyäkseen ympäri ja myydä 100% sen osakkeista J&T: lle.

Neuvostoliiton alaisen kommunistisen puolueen keskusvaliokunnan entisen jäsenen tytär Romanova on syytetty Komissarovin maksamisesta, mutta kieltäytyi antamasta tarvittavia asiakirjoja myynnin validoimiseksi. Komissarovin mukaan Romanova jätti myös huomiotta hänen vaihtoehtoisen ehdotuksensa rahojen palauttamisesta ja myynnin peruuttamisesta. Komissarov haastaa nyt Romanovaa Venäjän tuomioistuimissa ja katsoi, että häntä petettiin hänen $ 13.7 miljoonasta investoinnista.

Romanova puolestaan ​​on vastannut lehdistötutkimuksiin, jotka koskivat tapauksia, kuten Venäjän Novaya Gazeta, uhkailemalla oikeustoimia, ilmoittamalla räikeästi paperille, että hänen miehensä on ”entinen apulaisasiamies ja syyttäjän tutkintalautakunnan johtaja Kenraalin toimistossa ”ilmeisen tarjouksen uhata toimittajia tukemaan tarinaa. Sen sijaan he julkaisivat viestinsä kokonaisuudessaan.

Tämä skandaali ei ole ainoa viimeaikainen taantuma pankkisektorin jo huonosti tuhoutuneelle maineelle. Esimerkiksi Danske Bankin ylimmän johtajan Jesper Nielsen sai äskettäin skandaalin, joka koski asiakkaiden ylikuormitusta. Hän oli 10: n pisin palvelija Tanskan suurimman pankin huipulla, joka pyrkii palauttamaan luottamuksen, kun $ 230bnin rahanpesun skandaali räjähti Viron yksikössä.

Muualla Moldovan parlamentaarinen toimikunta on juuri julkaissut tutkimuksen toisen osan, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti noin miljardin dollarin katoaminen maan pankkijärjestelmästä, tapahtumasta, josta pieni, köyhtynyt maa on edelleen mukana. Parlamentin varapuhemies ja elimen tutkintavaliokunnan puheenjohtaja Aleksandr Slusari on vaatinut tietää kuka oli vastuussa varojen katoamisesta, syyttäen syyttäjää sen kätkemisestä.

Rogoff lisäsi: ”Valitettavasti finanssikriisin, velkakriisin tai minkäänlaisen kriisin sattuessa eniten kärsivät melkein kaikki oikeudettomat oikeudet, köyhimmät ihmiset ja usein keskiluokka. Joten finanssikriisi olisi huono varakkaille, mutta pahempi tavallisille ihmisille. Joten kun ajattelemme talouden suojaamista finanssikriisiltä, ​​ei ole kyse vain varakkaiden rahoittajien suojelemisesta; kyse on tavallisten ihmisten suojelemisesta. "

Kaikki nämä asiat ovat haaste tulevalle EKP: n pääjohtajalle Christine Lagardelle. Asianajaja Lagarde siirtyy taloudellisen epävarmuuden aikaan Harvard Kennedyn koulun taloustieteilijän Megan Greenen kanssa: "Largarden suora kokemus rahoitusmarkkinoilla työskentelystä on myös merkittävää, ja se voi olla merkityksellinen, jos Eurooppa pääsee taantumaan .”

Continue Reading

Pankkitoiminta

#BankingUnion - Parlamentti hyväksyy säännöt EU: n pankeille aiheutuvien riskien vähentämiseksi ja veronmaksajien suojelemiseksi

Julkaistu

on

 Parlamentti hyväksyi merkittävän askeleen pankkijärjestelmän riskien vähentämiseksi ja pankkiliiton perustamiseksi tällä viikolla.

Parlamentin hyväksymät ja jo hyväksytyt säännöt jäsenvaltioiden kanssa epävirallisesti, koskevat vakavaraisuusvaatimuksia, jotta pankit ovat joustavampia. Tämän pitäisi auttaa lisäämään EU: n taloutta lisäämällä luotonantokapasiteettia ja luomalla likvidisempiä pääomamarkkinoita sekä selkeä etenemissuunnitelma pankeille tappioiden käsittelemiseksi ilman, että turvautuu veronmaksajien rahoittamiseen.

suhteellisuuden

Sen varmistamiseksi, että pankkeja kohdellaan oikeasuhteisesti niiden riskiprofiilien ja systeemisen tärkeyden mukaan, parlamentin jäsenet varmistivat, että "pieniin ja monimutkaisiin laitoksiin" sovelletaan yksinkertaistettuja vaatimuksia, erityisesti raportoinnin ja vähemmän varojen sijoittamisen mahdollisten kattamiseksi. tappiot. Systeemisesti tärkeillä pankeilla on kuitenkin oltava huomattavasti enemmän omia varoja tappioidensa kattamiseksi, jotta voidaan vahvistaa velkakirjojen periaatetta (pankkien sijoittajille (esim. Joukkovelkakirjojen haltijoille) aiheutuvat tappiot konkurssin välttämiseksi valtion rahoittaman pääomapohjan vahvistamisen sijaan). EU: ssa.

Mainos

Pk-yritysten tukitoiminto

Koska pienet ja keskisuuret yritykset ovat pienempiä järjestelmäriskejä kuin suuret yritykset, pankkien pääomavaatimukset ovat pienemmät, kun ne antavat pk-yrityksille. Tämä tarkoittaa sitä, että pk-yrityksille myönnettävät luotot kasvavat.

Peter Simon (S&D, DE)vakavaraisuusvaatimusten esittelijä (CRD-V / CRR-II) sanoi: "Tulevaisuudessa pankkeihin sovelletaan tiukempia vipuvaikutuksia ja pitkän aikavälin likviditeettisääntöjä. Kestävyys on myös tärkeää, koska pankkien on sopeuduttava riskienhallintaansa ilmastonmuutoksesta ja energianmuutoksesta johtuviin riskeihin. "

Mainos

Veronmaksajien pelastamisen välttäminen

Parlamentti on hyväksynyt pankkien toipumis- ja kriisinratkaisusdirektiivin sekä yhtenäisen kriisinratkaisumekanismin (SRMR), mikä tarkoittaa, että kansainväliset vahinkojen hyödyntämistä ja pääomapohjan vahvistamista koskevat standardit sisällytetään EU: n lainsäädäntöön.

Tällä uudella lainsäädännöllä, joka koskee pankkien selkeää etenemissuunnitelmaa tappioiden käsittelemiseksi, olisi varmistettava, että niillä on riittävästi pääomaa ja takuita velkaa, jotta ne eivät turvaudu veronmaksajien pelastamiseen ja määritellä edellytykset varhaisille korjaustoimenpiteille.

lykkäys

Uudet säännöt "moratoriumvoiman" soveltamisesta keskeyttävät vaikeuksissa olevien pankkien maksut. Tämä voima voidaan aktivoida, kun on todettu, että pankki on epäonnistunut tai todennäköisesti epäonnistuu ja jos ei ole välittömästi saatavilla olevaa yksityisen sektorin toimenpidettä epäonnistumisen estämiseksi. Se antaa kriisinratkaisuviranomaiselle mahdollisuuden selvittää, onko pankin saattaminen kriisinratkaisuun eikä maksukyvyttömyyteen yleisen edun mukaista. Moratoriumin laajuus olisi oikeasuhteinen ja räätälöity konkreettiseen tapaukseen. Jos pankki, joka epäonnistuu tai epäonnistuu, ei ratkaise yleistä etua, se olisi lakkautettava asianmukaisesti kansallisen lainsäädännön mukaisesti.

suojaus

Lopuksi parlamentti varmisti säännökset, joilla suojellaan pienten sijoittajien pitämistä vakuudettomista pankkilainoista, kuten pankin liikkeeseen laskemista joukkovelkakirjalainoista, kun se ei ole sopiva vähittäiskaupan väline. EU: n kolmansien maiden lakien alaisilla rahoitussopimuksilla olisi oltava lauseke, jossa tunnustetaan, että siihen sovellettiin pelastamis- ja moratoriojärjestelyjä.

Gunnar Hökmark (EPP, SE)), BRRD / SRMR-paketin esittelijä sanoi: ”Tämä on erittäin tärkeä askel pankkiliiton toteuttamisessa ja rahoitusjärjestelmän riskien vähentämisessä. Uusi laki on tasapainoinen, sillä se asettaa vaatimuksia pankeille, mutta samalla varmistaa, että pankit voivat osallistua aktiivisesti investointien ja kasvun rahoittamiseen. ”

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa