Liity verkostomme!

EU

#AndyHall vanhempi Euroopan parlamentin jäsen tuomitsee uskomattoman Thaimaan päätöksen puolustaa rikosoikeusaktivistia vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Andy-saliVanhempi Euroopan parlamentin jäsen on reagoinut raivokkaasti Thaimaan viranomaisten päätökseen pitää kiinni "sotkeutuneista" syytöksistä ihmisoikeusaktivistille, joka kohtaa jopa seitsemän vuotta vankilassa "modernin orjuuden" paljastamisesta Thaimaassa.  

Briton Andy Hall (kuvassa) Thaimaan viranomaiset syyttävät rikoksesta kunnianloukkausta ja "tietokonerikoksia" sen jälkeen, kun Thaimaassa on esiintynyt modernin orjuuden tapauksia.

Maanantaina (18 tammikuu) ilmoitettiin syytteeseenpanoa koskevassa istunnossaan, että Thaimaan viranomaiset aikovat puolustaa Hallia vastaan ​​nostettuja syytteitä ja että hänen koko oikeudenkäynnin aloituspäiväksi asetettiin 19 toukokuu.

Mainos

Hall, jonka passi on takavarikoitu Thaimaan viranomaisilta ja joka on kielletty poistumasta maasta, toimitti luettelon 33-todistajista, selitti, keitä he olivat ja miten hän taistelee tapausta vastaan.

Hän korosti, että Finnwatchin raportti häntä vastaan ​​esitettyjen väitteiden keskipisteessä ei ollut hänen raporttinsa, kuten Thaimaan viranomaiset ovat väittäneet, eikä hän julkaissut sitä. Tästä huolimatta hän kertoi tuomioistuimelle, että sen sisältämät tutkimukset ja haastattelut ovat "yleisen edun mukaisia".

Thaimaan suurin säilöttyjen ananasten tuottaja Natural Fruit on syyttänyt Hallia kunnianloukkauksesta ja tietokonerikoksista vuonna 2013 julkaistun raportin mukaan, jonka mukaan hän auttoi suomalaisvartijaryhmän Finnwatchin kirjoittajaa. Raportti, Halvalla on korkea hinta, väitetään siirtotyöläisten huonosta kohtelusta thaimaalaisen yrityksen omistamassa tehtaassa. Syyte tarkoittaa, että Hallia kohdellaan toinen oikeudenkäynti raportista sen jälkeen, kun Thaimaan tuomioistuin heitti edellisen oikeusjutun teknisestä syystä vuonna 2014. Hall, joka kiistää häntä vastaan ​​esitetyt syytökset, sanoi: "Keräsin vain raakatietoja enkä osallistunut mihinkään tietojen analysoinnissa. Finnwatchin virkamiehet olivat vastuussa siitä. He myös panivat raportin verkkosivustolle, en minä. "

Mainos

Tutkija on taistellut ihmisoikeuksien suojelemiseksi Kaakkois-Aasiassa viimeiset 10 vuotta, ja Finnwatchin tutkimus dokumentoi siirtotyöläisten "kauhistuttavaa" kohtelua luonnonhedelmissä. Thaimaan viranomaisilla on edelleen Hallin passi, vaikka Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on pyytänyt sen palauttamista.

Kuulemisen jälkeen puhunut Hall, joka on takuita vastaan, kertoi tälle verkkosivustolle: "" Kunnioitan, mutta olen ehdottomasti eri mieltä tuomioistuimen päätöksestä syyttää minua Natural Fruit -tapauksessa Finnwatchin laatimasta raportista, jota en kirjoittanut, eikä julkaissut tätä raporttia Finnwatch-verkkosivustolla, johon minulla ei ole henkilökohtaista pääsyä. "

Hän lisäsi: "Rikoslakoa ja tietokonerikoksia koskevat lait ovat huonoja lakeja, joita väärin käytetään väärin Thaimaan rikosoikeusjärjestelmässä. Sananvapautta ja kykyä auttaa väärinkäytön, ihmiskaupan ja hyväksikäytön uhreja on vakavasti rajoitettu uhalla käyttää tällaisia ​​lakeja ja käyttää näitä lakeja oikeusaktivisteihin ja ihmisiin, kuten minä, niin korkealla ja uhkaavalla tavalla "

Hall on tukenut Euroopan parlamentin työryhmän johtaja Glenis Willmottia, joka kertoi EU Reporter: "On uskomatonta, että Thaimaan viranomaiset ovat pitäneet kiinni näistä syytöksistä Andyä vastaan. Milloin ryöstäminen siirtotyöläisten puolesta tuli rikokseksi? Tuen edelleen Andyn ahdinkoa, meidän on suojeltava työoikeusaktivisteja ympäri maailmaa.

"Se, että Thaimaan viranomaiset ovat kieltäytyneet palauttamasta Andyn passia, jopa Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen pyynnöstä, on järkyttävää. Andyn jatkuvaa pahoinpitelyä ei voida hyväksyä, ja jatkan hänen ahdinkonsa esittämistä ja oikeudenmukaisuuden vaatimista."

Tapaus on jälleen kerran osoittanut kasvavan huolen Thaimaan merenelintarviketeollisuudesta Brysselissä toimivan ihmisoikeuksien ilman rajoja (HRWF), joka on kansainvälisesti arvostettu kansalaisjärjestö, joka vaatii Thaimaasta peräisin olevien merenelävien tuotteiden kieltämistä vastustaakseen "sietämättömiä" olosuhteita alueella maan kalastusteollisuus. Aiemmin tällä viikolla HRWF: n johtaja Willy Fautre sanoi: "EU ei voi enää sietää orjuustilannetta Thaimaan kalastuksessa ja sen tulisi kieltää kaikki merenelävien tuonti, kunhan Thaimaa ei ole toimittanut vahvaa näyttöä siitä, että se toteuttaa vakavasti politiikkaa, jolla pyritään torjumaan tätä käytäntöä. "

Euroopan unionin valtuuskunta on parhaillaan Thaimaassa analysoimassa Thaimaan tekemiä parannuksia laittoman, sääntelemättömän ja ilmoittamattoman (IUU) kalastuksen torjumiseksi. Yksi EU: n suunnittelemista tehtävistä on olennainen tekijä, kun päätetään, onko eurooppalainen lohko kieltää Thaimaan kalastustuotteiden tuonti EU: n markkinoille. Euroopan komissio antoi viime huhtikuussa Thaisille keltaisen kortin tai virallisen varoituksen. Kuitenkin kuuden kuukauden määräaika päättyi lokakuussa, ja EU: n päätöksen uskotaan olevan välitön kysymys siitä, pitäisikö tämä nostaa punaiselle kortille vai kielletäänkö täysin äyriäistuotteet Thaimaasta.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa