Liity verkostomme!

EU

#israel Yair Lapid kokoontuu Mogherini Brysselissä, kehottaa EU: n toimia yli boikotteja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Federica MogheriniKirjoittanut Yossi Lempkowicz, Europe Israel Press Association (EIPA)

Brysselissä vierailun aikana oppositiojohtaja Yesh Atid -puolueen johtaja Yair Lapid kehotti Euroopan unionin johtajia rohkaisemaan EU: n jäsenvaltioita yhtenäistämään kantaansa Israelin boikotointiyrityksiä vastaan.

Lapid tapasi EU: n ulkoasioiden päällikön Federica Mognerinin, jota hän pyysi vaatimaan 28 ulkoministerin yhteistä lausuntoa, joka hylkäisi boikotit, myynnit ja pakotteet (BDS) -liikkeen.

Mainos

Ministerien on määrä kokoontua ensi maanantaina Brysselissä ensimmäiseen neuvoston kokoukseensa Alankomaiden puheenjohtajakaudella.

Mogherini ilmoitti vastaavansa ryhtyvänsä toimiin tässä asiassa ja korosti, että hän ja koko EU vastustavat kutsuja boikotoimaan Israelia.

"Emme saa poistua paikalta. Aivan kuten IDF: n [Israelin puolustusvoimien] pitäisi päästä jokaiseen Israelia hyökkäävään alueeseen, niin meidän on myös ulkomailla oltava missä tahansa, missä he hyökkäävät Israelia vastaan, reagoitava ja yritettävä muuttaa tilannetta ", Lapid julisti kokouksen jälkeen.

Mainos

Viime marraskuussa EU antoi uudet suuntaviivat Juudean, Samarian (Länsirannan), Itä-Jerusalemin ja Golanin kukkuloiden tuotteiden merkitsemiselle, jotka Israel hylkäsi "syrjivänä" ja vastaa Israelin boikottia.

Mogherini sanoi viime viikolla, ettei EU luopuisi suunnitelmastaan ​​merkitä nämä EU: n markkinoille tulevat israelilaiset tuotteet nimellä "Tuotteet siirtokunnista" "Tuotteet Israelista": n sijaan.

Mogherini sanoi  että EU on "yhtä mieltä näistä alkuperämerkintöjä koskevista teknisistä suuntaviivoista" ja vaati edelleen merkintäsuunnitelmaa "ei ole millään tavalla boikotointi".

Unkari, Kreikka ja Tšekki ovat toistaiseksi ilmaisseet vastustavansa EU: n merkintöjä koskevaa päätöstä.

Tapaamisessaan Mogherinin kanssa Lapid ilmaisi myös suuttumuksensa "vihamielisestä tavasta Israelia kohtaan", jonka ilmaisi Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström, jonka Israelin johtajat ovat tuominneet kaikkialla poliittisessa kirjassa, vaatien tutkimusta hänen nimittämistään "tuomioistuinten ulkopuolisista murhista". "Israelin joukot palestiinalaisia, jotka ovat käynnistäneet viime aikoina veitsen iskut israelilaisia ​​vastaan.

Ainakin 23 israelilaista on tapettu lähes päivittäisissä palestiinalaisten iskuissa lähinnä puukotusten ja ajoneuvojen törmäämisen kautta lokakuussa alkaneen väkivalta-aallon aikana.

Lapid myös eselitti Mogherinille, että "on mahdotonta ajatella, että juutalaiset Marseillessa ei voi kävellä kipalla, viitaten kaupungin juutalaisen johtajan kehotukseen pidättäytyä kipan käyttämisestä eteläisen Ranskan satamakaupungissa juutalaisia ​​vastaan ​​tehtyjen hyökkäysten jälkeen.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa