Liity verkostomme!

EU

#Thailand EU kehotti harkitsemaan äyriäiset kiellon ja nostaa ihmisen uusmerkinnällä kauppaneuvotteluissa Thaimaan kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Thaimaa äyriäiset kieltoEU: lla on ollut uusi paine kieltää äyriäistuotteet Thaimaasta ja varmistaa, että ihmiskauppaan liittyvät huolenaiheet otetaan erityisesti esiin kaikissa osapuolten välisissä kauppaneuvotteluissa.

Vaatimus toimia "sietämättömien" olosuhteiden torjumiseksi Thaimaan kalastusteollisuudessa tulee, kun Bangkokin oikeudenkäynti alkaa maanantaina britti Andy Hallista, jota Thaimaan viranomaiset syyttävät rikollisesta kunnianloukkauksesta ja "tietokonerikoksista" sen jälkeen, kun he ovat nostaneet esiin modernin orjuuden Thaimaa.

Thaimaan viranomaiset takavarikoivat Hallin passin, ja häntä on kielletty poistumasta maasta. Jos häntä syylliseksi todetaan, hänellä on jopa seitsemän vuotta vankilassa.

Mainos

Tutkija on taistellut ihmisoikeuksien suojelemiseksi Kaakkois-Aasiassa viimeiset 10 vuotta ja osallistunut avaintutkimukseen, joka dokumentoi siirtotyöläisten hirvittävää kohtelua Thaimaan suuressa äyriäisyrityksessä.

Brysselissä toimiva ihmisoikeuksia ilman rajoja (HRWF), kansainvälisesti arvostettu kansalaisjärjestö, sanoo, että EU: n on tullut aika torjua Thaimaa, koska sen äyriäisalalla on jatkuvasti väärinkäytöksiä.

Sen johtaja Willy Fautre kertoi tälle verkkosivustolle: "Olen tietoinen Thaimaan ongelmasta. EU ei voi enää sietää orjuustilannetta Thaimaan kalastuksessa ja sen tulisi kieltää kaikki merenelävien tuonti, kunhan Thaimaa ei ole toimittanut vahvaa näyttöä siitä, että se on tämän käytännön hävittämiseen tähtäävien politiikkojen vakava täytäntöönpano.

Mainos

”Kansainvälisen työjärjestön mukaan satoja naapurimaista tulevia maahanmuuttajia salakuljettaa kalastustehtaat. EU: n kalastusasioista vastaavan komission jäsenen Karmenu Vellan on aika lähettää valtuuskunta Thaimaahan. Heidän tehtävänsä tulisi sisältää tapaamiset asianomaisten viranomaisten ja paikallisten kansalaisyhteiskunnan järjestöjen kanssa, jotka käsittelevät ihmiskauppaa kalastusalalla. "

Hänen kommenttinsa ovat sen jälkeen, kun Euroopan komissio ilmoitti viime viikolla, että se pidentää tosiasiallisesti Thaimaan viranomaisille asetettua määräaikaa sen äyriäisalan ongelmien parantamiseksi. Viime huhtikuussa annettu keltainen kortti tai varoitus päättyi lokakuussa, mutta se jatkuu nyt "toistaiseksi".

Thaimaalaisten paine lisääntyi maanantaina entisestään julkaisemalla arvostetun Environmental Justice Foundation (EJF) raportin, jonka mukaan Thaimaassa "pakkotyö, lapsityövoima, ihmiskauppa ja monet muut ihmisoikeusloukkaukset ovat yleisiä" LIS-kalastuslaivastoissa . Nämä laivastot, EJF: n mukaan, "toimivat tutkan alla", ja ainoat valvontamekanismit, joita he todennäköisesti kohtaavat, ovat maalla sijaitsevien merenelävien jalostajien pistokokeita.

Iso-Britanniassa toimivan ryhmän raportti, jonka tämä verkkosivusto näkee, sanoo, että toimet ihmiskaupan torjumiseksi ja estämiseksi ovat pysyneet "harhaanjohtavina, toisinaan epäpätevinä ja toisinaan korruptoituneina voimakkaiden ja vaikutusvaltaisten henkilöiden etujen avulla paikallisella ja alueellisella tasolla".

Se väittää, että Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja jäsenvaltioiden "olisi varmistettava, että ihmiskaupasta huolestutaan erityisesti EU: n ja Thaimaan välisten kauppaneuvottelujen yhteydessä Euroopan komission antamien sitoumusten mukaisesti.

Myös kuluttajilla on keskeinen rooli, EJF: n mukaan heidän pitäisi "vaatia vähittäiskauppiaita sitoutumaan varmistamaan, että kaikki äyriäistuotteet tuotetaan kestävästi ja ilman ihmiskauppaa, pakkotyötä tai pakkotyötä.

"Heidän tulisi myös vaatia kaikkien merenelävien tuotteiden jäljittämistä verkosta lautaselle sen varmistamiseksi, että ympäristö- tai sosiaalisten ja ihmisoikeusloukkausten tunnistaminen ja poistaminen tapahtuu jokaisessa tuotantovaiheessa."

Thaimaa on kolmanneksi suurin äyriäisten viejä maailmassa, ja sen viennin arvo on 7.3 miljardia dollaria. Euroopan unioni toi Thaimaasta viime vuonna yli 835.5 miljoonaa euroa mereneläviä, kun taas Yhdysvaltojen tuonnin arvo ylitti 1.6 miljardin dollarin.

Silti EJF kertoo raportissaan, että Thaimaan kalastusteollisuus "on edelleen erittäin riippuvainen ihmiskaupasta ja pakkotyöstä" ja lisää: "On selvää, että yleiskustannusten nousu, jota pahentaa tarve viettää enemmän aikaa merellä pienempien saaliiden saamiseksi liikakalastuksen ja kroonisen huonon hoidon vuoksi edelleen kannustaa näitä väärinkäytöksiä.

"Kun veneyritykset ovat pyrkineet leikkaamaan kustannuksia, työolot ja palkat ovat kärsineet, minkä vuoksi monet työntekijät ovat kääntyneet pois teollisuudesta ja pakottaneet jotkut työnantajat luottamaan rikollisen kaupan verkostoihin työvoimapulan korjaamiseksi."

Korruptio, toteaa EJF, "on edelleen merkittävä este" ihmiskaupan torjunnassa Thaimaassa.

"EJF: n tutkimukset paljastivat todisteita jatkuvasta poliisin salaliitosta siirtotyöläisten ihmiskaupassa ja hyväksikäytössä Thaimaan kalastusaluksilla."

Tutkimukset osoittavat, että paikalliset virkamiehet tarjoavat usein suojaa ja jopa apua häikäilemättömille välittäjille ja yritysten omistajille, jotka harjoittavat siirtotyöläisten kauppaa ja hyväksikäyttöä.

Operaattorit ottavat nyt enemmän varotoimia välttääkseen havaitsemisen, mukaan lukien ihmiskaupan kohteena olevien työntekijöiden jälleenlaivaaminen merellä, se sanoo.

"Huono ja kaoottinen kalastuksenhoito on pahentanut ja vakiinnuttanut tilannetta entisestään, sillä vuosikymmenien ajan tapahtuneesta liikakalastuksesta johtuvat voimakkaasti pienentyneet saaliiden määrät edellyttävät veneiltä enemmän aikaa merellä."

EJF vaatii nyt "päättäväistä toimintaa hallituksen korkeimmilla tasoilla" rikollisten, korruptoituneiden virkamiesten ja häikäilemättömien elinkeinonharjoittajien "tunnistamiseksi ja syytteeseen asettamiseksi".

Edunvalvontaryhmän mukaan tähän pitäisi liittyä "kattavien toimenpiteiden" käyttöönotto ja täytäntöönpano Thaimaan kalastuslaivastojen ja rekrytointikäytäntöjen sääntelemiseksi.

Jos näin ei tehdä, "väkivalta, riistäminen ja orjuus ovat edelleen Thaimaan merenelävien teollisuuden jatkuva piirre".

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa