Liity verkostomme!

Kilpailuoikeus

# kilpailuoikeudet Italialaiset kuluttajaryhmät etsivät EU: n kilpailulainsäädäntöä McDonald'sista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

McDonalds675Kolme italialaista kuluttajajärjestöä on kehottanut EU: n kilpailulainsäädäntöelimiä tutkimaan McDonald'sin franchising-järjestelmää Euroopassa kuukauden kuluttua EU: n tutkimuksen aloittamisesta Yhdysvaltain pikaruokayrityksen verosopimuksista Luxemburgin kanssa.

Codacons, Movimento Difesa del Cittadino ja Cittadinanzattiva esittivät kantelunsa Euroopan komissiolle maanantaina, ja ne kehottivat EU: n kilpailunvalvojaa ryhtymään toimiin, joita he sanoivat olevan kilpailunvastaisia.

"McDonald'sin tulkitsema järjestelmä herättää voimakasta huolta kilpailulakeista", ryhmä kertoi 46-sivuisessa valituksessaan. Franchising on keskeinen liiketoimintamalli maailman suurimmalle pikaruokaketjulle.

Mainos

Kyse on 20 vuoden sopimuksista, jotka ovat kaksi kertaa pidempiä kuin useimmat muut franchising-sopimukset. Vaatimus, jonka mukaan lisenssinsaajat vuokraavat toimitiloja McDonald'silta markkinoiden yläpuolella ja ehdoilla estävät heitä siirtymästä kilpailijoihin, konserni sanoo.

"McDonald's käyttää liiallista ja suhteetonta valvontaa franchising-edunsaajissa toteuttamalla ehtoja, jotka ylittävät perusteettomasti sen, mitä sen järjestelmän, taitotiedon ja maineen suojaamiseksi vaaditaan", ryhmä sanoi.

Se totesi, että rajoitukset haittaavat kilpailua ja johtavat siihen, että kuluttajat maksavat korkeampia hintoja franchising-ravintoloissa.

Mainos

McDonald'silla ei ollut välitöntä kommenttia. Komissio ei vastannut välittömästi kommentointipyyntöön.

Franchise-omistajilla on noin 75 prosenttia McDonald'sin myyntipisteistä Euroopassa. Yhtiö sai viime vuonna 9.27 miljardia dollaria tuloja franchising-ravintoloistaan ​​maailmanlaajuisesti, mikä on noin kolmasosa kokonaisliikevaihdosta.

Italian kuluttajaryhmiä tukevat Service Employees International Union (SEIU) ja eurooppalaiset ammattiliitot, joiden McDonald'sin epäillystä veronkierrosta tekemä valitus sai Euroopan komission aloittamaan tutkimuksen verojärjestelyistään Luxemburgin kanssa joulukuussa.

"McDonaldin määräävän markkina-aseman väärinkäyttö vahingoittaa kaikkia: franchising-edunsaajia, kuluttajia ja työntekijöitä. Kehotamme voimakkaasti Euroopan komissiota tutkimaan syytteet ja käyttämään kaikkia voimiaan McDonald'sin vastuuseen", SEIU: n järjestäjäjohtaja Scott Courtney sanoi.

Codaconsin presidentti Carlo Rienzi kommentoi: "Talouskriisin takia jo vaikean historian aikana on mahdotonta hyväksyä sitä, että yritykset hyödyntävät veronkiertojärjestelmiä, jotka aiheuttavat vahinkoa valtionkassalle, [vahingot], jotka kuluttajat kutsutaan korjaamaan".

Ei ole kovin varmaa, että komissio aloittaa toisen yrityksen tutkimuksen. Valituksia seuraa yleensä yrityksille lähetetyt kyselylomakkeet, minkä jälkeen sääntelyviranomainen päättää, onko syytä jatkaa toimintaa.

Kilpailuoikeus

Komissio sakottaa autonvalmistajia 875 miljoonalla eurolla kilpailun rajoittamisesta uusien diesel-henkilöautojen päästöjen puhdistuksessa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on havainnut, että Daimler, BMW ja Volkswagen-konserni (Volkswagen, Audi ja Porsche) rikkovat EU: n kilpailusääntöjä sulautuessaan tekniseen kehitykseen typen oksidien puhdistuksessa. Komissio on määrännyt 875,189,000 XNUMX XNUMX euron sakon. Daimlerille ei määrätty sakkoja, koska se paljasti kartellin olemassaolon komissiolle. Kaikki osapuolet tunnustivat osallistumisensa kartelliin ja sopivat tapauksen ratkaisemisesta. Autonvalmistajat pitivät säännöllisiä teknisiä kokouksia keskustellakseen selektiivisen katalyyttisen pelkistyksen (SCR) tekniikan kehittämisestä, joka eliminoi haitalliset typpioksidipäästöt diesel-henkilöautoista injektoimalla ureaa (kutsutaan myös nimellä AdBlue) pakokaasuun. kaasuvirta. Näissä kokouksissa ja yli viiden vuoden ajan autonvalmistajat salaliittoja välttääkseen kilpailua siivouksessa paremmin kuin mitä laki vaatii, huolimatta siitä, että asiaankuuluvaa tekniikkaa on saatavilla.

Tämä tarkoittaa, että ne rajoittivat kilpailua asiakkaiden kannalta merkityksellisissä tuoteominaisuuksissa. Kyseinen toiminta on tarkoituksenmukaista rikkomusta teknisen kehityksen rajoittamisen muodossa, rikkomustyyppiä, johon nimenomaisesti viitataan perustamissopimuksen 101 artiklan 1 kohdan b alakohdassa ja Euroopan talousalueen 53 artiklan 1 kohdan b alakohdassa (ETA) -sopimus. Käyttäytyminen tapahtui 25. kesäkuuta 2009 ja 1. lokakuuta 2014 välisenä aikana.

Kilpailupolitiikasta vastaava komission varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Viidellä autonvalmistajalla Daimlerilla, BMW: llä, Volkswagenilla, Audilla ja Porschella oli tekniikka vähentää haitallisia päästöjä EU: n päästöstandardien mukaan. Mutta he välttivät kilpailemasta tämän tekniikan täyden puhdistusmahdollisuuden käytöstä paremmin kuin mitä laki vaatii. Joten tämän päivän päätös koskee sitä, kuinka laillinen tekninen yhteistyö meni pieleen. Emme siedä sitä, kun yritykset tekevät yhteistyötä. Se on laitonta EU: n kilpailusääntöjen mukaisesti. Kilpailu ja innovaatiot autojen pilaantumisen hallinnassa ovat välttämättömiä Euroopalle, jotta voimme saavuttaa kunnianhimoiset Green Deal -tavoitteemme. Ja tämä päätös osoittaa, että emme epäröi ryhtyä toimiin kaikenlaisia ​​kartellikäytäntöjä vastaan, jotka vaarantavat tämän tavoitteen. "

Mainos

Täydellinen lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Mainos
Continue Reading

Kilpailuoikeus

# Kilpailuoikeus - Komissio on tyytyväinen siihen, että neuvosto antoi direktiivin kilpailuoikeudellisista vahingonkorvauskanteista

Julkaistu

on

Kilpailukomissaari Margrethe Vestager totesi: "Tarvitsemme vankemman kilpailukulttuurin Euroopassa. Olen siis erittäin iloinen siitä, että neuvosto on nyt virallisesti hyväksynyt myös kilpailuoikeudellisista vahingonkorvauskanteista annetun direktiivin. Olen erittäin iloinen siitä, että Euroopan kansalaisten on helpompaa ja yritykset saavat tehokkaan korvauksen kilpailuoikeuden rikkomisesta. "

EU: n tuomioistuin on tunnustanut kilpailusääntöjen rikkomusten uhreille oikeuden saada korvaus kärsimistään vahingoista. Kansallisten menettelyllisten esteiden ja oikeudellisen epävarmuuden vuoksi vain harvat uhrit saavat tällä hetkellä korvauksia. Lisäksi kansalliset säännöt eroavat suuresti eri puolilla Eurooppaa, minkä seurauksena uhrin mahdollisuudet saada korvausta riippuvat suuresti siitä, missä jäsenvaltiossa he asuvat.

Tärkeimpiä direktiivillä käyttöön otettuja parannuksia ovat:

  • Kansalliset tuomioistuimet voivat tilata yrityksiä luovuttamaan todisteita, kun uhrit vaativat korvausta. Tuomioistuimet varmistavat, että tällaiset luovuttamismääräykset ovat oikeasuhteisia ja että luottamukselliset tiedot on asianmukaisesti suojattu.
  • Kansallisen kilpailuviranomaisen lopullinen päätös, jolla todetaan rikkomus, on automaattisesti todiste kyseisestä rikkomisesta sen jäsenvaltion tuomioistuimissa, jossa rikkomus tapahtui.
  • Uhreilla on vähintään vuosi vaatia vahingonkorvausta, kun kilpailuviranomaisen rikkominen on tullut lopulliseksi.
  • Jos rikkominen on aiheuttanut hinnankorotuksia ja ne on "siirretty" eteenpäin jakeluketjussa, vahingon kärsineillä on oikeus vaatia korvausta.
  • Konsensukseen asutuksen välillä uhrien ja loukkaavat yritykset helpottuu selkeyttämällä niiden vuorovaikutus kanteita. Tämä mahdollistaa nopeamman ja vähemmän kalliita riitojen ratkaisu.

Yksityiset vahingonkorvauskanne tuomioistuimissa ja kilpailuviranomaisten julkinen täytäntöönpano kilpailuviranomaisissa ovat täydentäviä välineitä. Direktiivillä pyritään hienosäätämään keskinäistä vuorovaikutusta ja varmistamaan, että vaikka uhrit saavat täyden korvauksen, kilpailuviranomaisten keskeinen rooli rikkomusten tutkinnassa ja seuraamuksissa säilyy. Erityisesti yritysten ja kilpailuviranomaisten välisellä yhteistyöllä niin sanottujen "lempeys" -ohjelmien puitteissa on keskeinen rooli rikkomusten havaitsemisessa. Siksi direktiivi sisältää takeita sen varmistamiseksi, että vahingonkorvauskanteiden helpottaminen ei vähennä yritysten kannustimia tehdä yhteistyötä kilpailuviranomaisten kanssa (ks MEMO / 14 / 310).

Seuraavat vaiheet

Direktiivin odotetaan allekirjoittavan virallisesti parlamentin täysistunnossa marraskuun lopussa. Sen jälkeen se julkaistaan ​​EU: n virallisessa lehdessä ja se tulee voimaan 20 päivän kuluttua julkaisemisesta. Jäsenvaltioilla on kaksi vuotta aikaa panna se täytäntöön.

Komissio auttaa aktiivisesti jäsenvaltioita niiden täytäntöönpanopyrkimyksissä. Lisäksi, kuten direktiivissä vaaditaan, ja kansallisten tuomioistuinten ja osapuolten auttamiseksi kilpailuoikeuden vahingonkorvauskanteissa, komissio laatii suuntaviivojen ylitysmaksujen siirtämisestä.

Komissio tarkistaa direktiiviä ja toimittaa parlamentille ja neuvostolle kertomuksen kuuden vuoden kuluttua sen voimaantulosta.

Komission vuosi 2013 Suositus kollektiivisesta oikeussuojakeinosta kehotti myös jäsenvaltioita esittämään heinäkuuhun 2015 mennessä kollektiiviset kanteet, vahingonkorvauskanteet mukaan lukien, suosituksessa esitettyjen periaatteiden mukaisesti. Kollektiivisten vahingonkorvauskanteiden saatavuus on erityisen tärkeä kuluttajille, joille kilpailuoikeuden rikkomukset ovat aiheuttaneet vahinkoa. Koska direktiiviä sovelletaan kaikkiin kilpailuoikeuden vahingonkorvauskanteisiin, sitä sovelletaan myös kollektiivisiin kanteisiin niissä jäsenvaltioissa, joissa ne ovat saatavilla.

Tausta

Direktiivi perustuu komission kesäkuussa 2013 parlamentille ja neuvostolle esittämään ehdotukseen (ks IP / 13 / 525 että MEMO / 13 / 531).

Kun molemmat lainsäätäjät keskustelivat ehdotuksesta ja ehdottivat muutoksia, kolmen toimielimen väliset epäviralliset kokoukset (ns. Kolmikantaneuvottelut) käynnistettiin helmikuussa 2014 poliittisen kompromissin saavuttamiseksi. Euroopan parlamentin ja jäsenvaltioiden hallitusten edustajat sopivat lopullisesta kompromissitekstistä maaliskuun lopussa, ja parlamentti hyväksyi tekstin huhtikuussa (ks. IP / 14 / 455 että MEMO / 14 / 310).

Kaikki direktiivin kieliversiot ja muut asiaan liittyvät asiakirjat ovat täältä.

Continue Reading

Kilpailuoikeus

Kilpailunrajoitukset: Komissio sakotti eteenin ostajille 260 miljoonaa euroa kartellien sovittelusta 

Julkaistu

on

Euroopan komissio on sakkonut Orbialle, Clariantille ja Celaneselle yhteensä 260 miljoonaa euroa rikkomusten rikkomisesta. Westlakelle ei määrätty sakkoja, koska se paljasti kartellin komissiolle. Yritykset osallistuivat kartelliin, joka koski ostoja eteenikaupan markkinoilla. He sopivat ostavansa eteeniä halvimmalla mahdollisella hinnalla. Kaikki neljä yritystä tunnustivat osallistumisensa kartelliin ja suostuivat ratkaisemaan asian.

Toisin kuin useimmissa kartelleissa, joissa yritykset tekevät salaa myyntihintojensa nostamiseksi, nämä neljä yritystä sopivat yhteistyöstä alentamalla eteenin arvoa eteenimyyjien vahingoksi. Erityisesti yritykset koordinoivat hintaneuvottelustrategiansa ennen kahdenvälisiä ”kuukausittaista sopimushintaa” (MCP), etyleenimyyjien kanssa käytyjä ”neuvotteluneuvotteluja” ja niiden aikana, jotta MCP saataisiin hyödyksi. He vaihtoivat myös hintoihin liittyviä tietoja. Nämä käytännöt ovat kiellettyjä EU: n kilpailusäännöissä.

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Tämän kartellin tarkoituksena oli manipuloida hintoja, jotka yritykset maksoivat eteenin hankinnoistaan. Eteeni on helposti syttyvä kemikaali, jota käytetään valmistamaan materiaaleja, kuten PVC: tä, jotka menevät moniin tuotteisiin. käytämme joka päivä. Kartellin neljä yritystä ovat yhteistyössä ja vaihtaneet tietoja ostohinnoista, mikä on laitonta. Komissio ei suvaitse minkäänlaista kartellia. EU: n kilpailusäännöt eivät kiellä vain myyntihintojen koordinointiin liittyviä kartelleja, vaan myös kartelleja Tämä suojaa tuotantopanosten kilpailuprosessia. "

Koko lehdistötiedote on saatavana verkossa. 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa