Liity verkostomme!

EU

#ukrainemission EU nimittää uusi johtaja Ukrainan operaation

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kestutis-lancinskas-55b9fa3a4b1a2On 7 tammikuuta nimennyt Kęstutis Lančinskas (Kuvassa), vanhempi liettualainen poliisivirkailija Euroopan unionin neuvoa-antavan toimikunnan johtajana Ukrainassa. Lančinskas korvaa Kalman Mizsein ja odotetaan siirtyvän tehtäväänsä Kiovassa 1-helmikuussa 2016. 

Ukrainan siviiliturva-alan uudistusta käsittelevä Euroopan unionin neuvoa-antava operaatio EUAM Ukraine aloitettiin virallisesti 1. joulukuuta 2014, ja sen tehtävänä oli tukea Ukrainan valtion virastoja turvallisuusalan uudistuksessa. Operaatio on yksi keskeisistä elementeistä EU: n tuelle Ukrainan viranomaisille Maidanin kansannousun jälkeen joulukuussa 2013. Se seuraa Ukrainan ja EU: n välisen assosiaatiosopimuksen allekirjoittamista vuonna 2014, johon kuuluu syvän ja kattavan vapaan perustaminen. Kauppa-alue (DCFTA). DCFTA tuli voimaan 1. tammikuuta 2016.

EUAM: n tavoitteena on vahvistaa ja tukea valtion virastojen, kuten poliisin, muiden lainvalvontaviranomaisten ja koko oikeuslaitoksen, erityisesti syyttäjänviraston, uudistamista. Tämä prosessi on viime kädessä suunniteltu palauttamaan ukrainalaisten luottamus siviiliturvallisuuspalveluihinsa, jota korruptio- ja väärinkäytösväitteet ovat vaivanneet.

Tämän päivän päätöksen teki poliittisten ja turvallisuusasioiden komitea.

Mainos

Lančinskas on valmistunut rikosoikeudesta, ja hänellä oli useita ensimmäisen sihteerin tehtäviä osana Liettuan diplomaattista palvelua 1990-luvulla. Vuosina 1998-2005 hän toimi kansainvälisen yhteistyön ja Euroopan integraatiopalvelun johtajana Liettuan sisäasiainministeriössä, jossa hän vastasi myös Liettuan osallistumisesta rauhanturvaoperaatioihin ja liittymisestä Schengen-yhteistyöhön.

Lančinskas tuli sijainen poliisikomentaja yleinen Liettuan 2005, ennen haltuunottoa päällikkönä Vilnan County Poliisi tammikuussa 2009, hän on ollut tähän asti.

Mainos

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP: n Lagarde pitää oven auki korkeammalle inflaatiolle

Julkaistu

on

By

Euroalueen inflaatio voi ylittää Euroopan keskuspankin jo nostamat ennusteet, mutta merkkejä tästä on jo tapahtumassa, EKP: n pääjohtaja Christine Lagarde (Kuvassa) sanoi maanantaina (27. syyskuuta), kirjoittaa Balazs Koranyi, Reuters.

"Vaikka inflaatio voi osoittautua ennakoitua heikommaksi, jos rajoitusten kiristäminen vaikuttaisi taloudelliseen toimintaan, on joitakin tekijöitä, jotka voivat johtaa nykyistä odotettua voimakkaampiin hintapaineisiin", hän sanoi Euroopan parlamentin lainsäätäjille.

"Mutta näemme tähän mennessä vain vähän merkkejä tästä riskistä, mikä tarkoittaa, että perusskenaariossa ennakoidaan edelleen, että inflaatio pysyy tavoitteemme alapuolella keskipitkällä aikavälillä", hän lisäsi.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa