Liity verkostomme!

Brexit

#Brexit David Cameron vetoaa Saksan tukea EU muutoksia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_87516796_87516795David Cameron on vedonnut uuteen saksalaiseen tukeen muutoksiin, joita hän haluaa Euroopan unioniin, sanomalla, että ne ovat avain Yhdistyneen kuningaskunnan jäsenyyteen.

Saksassa vierailulla oleva Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri väitti, että hänen toivomansa muutokset hyödyttävät sekä Euroopan suurinta taloutta että Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

Hän ehdotti, että maahanmuuttajien etuuksien ja muiden siirtojen hillitsemisellä olisi "suuri ero" Yhdistyneen kuningaskunnan pysymisessä.

Mainos

Cameron pyrkii EU: n laajuiseen sopimukseen ensi kuussa pidettävässä huippukokouksessa.

Hän hakee EU: lta "parempaa sopimusta" johdannoksi Yhdistyneen kuningaskunnan jatkamista koskevan kansanäänestyksen järjestämiselle viimeistään vuoden 2017 loppuun mennessä.

Jos Yhdistyneen kuningaskunnan neljästä uudesta neuvottelutavoitteesta päästään sopimukseen helmikuussa, spekuloidaan, että Cameron kutsuu kansanäänestyksen - jossa äänestäjiltä kysytään, haluavatko he, että Yhdistynyt kuningaskunta pysyisi EU: n jäsenenä vai eroaisiko se - kesäkuussa.

Mainos

Cameron kävi keskiviikkona Baijerissa neuvotteluja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa, jossa hän osallistuu sisarpuolueensa, kristillisen sosiaalisen unionin, vuosikokoukseen ennen matkaa Unkariin.

Puhuessaan tapaamisen jälkeen CSU: n johtajien kanssa hän sanoi: "Luotan hyvään tahtoon - ja mielestäni kaikilla osapuolilla on hyvää tahtoa - voimme saada nämä neuvottelut päätökseen ja pitää sitten kansanäänestyksen."

Hän sanoi, että Britannia, kuten Saksa, uskoo työntekijöiden vapaaseen liikkuvuuteen ", mutta haluamme varmistaa, että ... hyvinvointijärjestelmämme ei ole luonnoton vetovoima Isoon-Britanniaan".

Epävirallisen kansanäänestyskampanjan liikkuessa vauhdilla käynnistetään uusi puolueiden välinen kampanjaryhmä, joka pyrkii poistumaan EU: sta.

Konservatiiviset kansanedustajat Peter Bone ja Tom Pursglove, Labourin Kate Hoey ja UKIP: n johtaja Nigel Farage ilmoittavat Grassroots Outin muodostumisesta useissa julkisissa kokouksissa eri puolilla maata.

Entinen pääministeri Gordon Brown väittää torstaina, että Skotlanti voisi saavuttaa selkeän 70 prosentin enemmistön EU: n pysymisen puolesta, jos kampanjan tekijät esittävät "positiivisen, periaatteellisen, edistyksellisen ja isänmaallisen" tapauksen.

Skotlannin Euroopan työväenliikkeen avajaiskokouksessa pitämässään puheessa hän varoittaa, että EU: sta poistumiselle ei ole "plus-pisteitä" ja että Yhdistynyt kuningaskunta pelkistetään "vähän osalliseksi toimijaksi" tekemällä näin.


David Cameronin neljä päätavoitetta uudelleenneuvotteluihin

  • Talouden ohjausjärjestelmä: Varmistetaan nimenomainen tunnustaminen siitä, että euro ei ole ainoa Euroopan unionin valuutta, jotta voidaan varmistaa, että euroalueen ulkopuoliset maat eivät ole epäedullisessa asemassa. Iso-Britannia haluaa turvatoimia, jotta sen ei tarvitse osallistua euroalueen pelastamiseen
  • Kilpailukyky: Tavoitteen asettaminen liiallisen sääntelyn "taakan" vähentämiselle ja sisämarkkinoiden laajentaminen
  • maahanmuutto: Työssäkäyvien ja työttömien etuuksien saatavuuden rajoittaminen EU: n maahanmuuttajille. Ministerit haluavat erityisesti estää Yhdistyneeseen kuningaskuntaan saapuvia hakemasta tiettyjä etuuksia, kunnes he ovat asuneet neljä vuotta.
  • Suvereniteetti: Antaa Ison-Britannian kieltäytyä jatkamasta poliittista yhdentymistä. Kansallisille parlamenteille annetaan enemmän valtuuksia estää EU: n lainsäädäntö.

Saksan tukea pidetään ratkaisevan tärkeänä sille, että Yhdistynyt kuningaskunta saa haluamansa sopimuksen, etenkin kaikkein kiistanalaisimmassa maahanmuutto- ja hyvinvointikysymyksessä - jossa Cameron pyrkii kieltämään neljä vuotta EU: n uudet tulijat pääsemään työelämässä oleviin etuuksiin .

Kirjoittaminen Bildiin - Saksan myydyin sanomalehti - Cameronin mukaan Saksa voisi auttaa "toteuttamaan" haluamiaan muutoksia hyvinvoinnissa ja muilla aloilla, kuten suojatoimenpiteet euroalueen ulkopuolisille maille, kansallisten parlamenttien suuremmat valtuudet ja sääntelyn purkaminen kilpailukyvyn lisäämiseksi .

"EU: n ongelmat, jotka yritämme korjata, ovat ongelmia myös Saksalle ja muille eurooppalaisille kumppaneille", hän kirjoitti.

"Haluamme estää ihmisiä poistamasta hyvinvointijärjestelmästä osallistumatta siihen ensin. Koska Saksa, kuten Saksa, uskoo työntekijöiden vapaan liikkuvuuden periaatteeseen. Mutta sen ei pitäisi tarkoittaa nykyistä vapautta vaatia etuja alusta alkaen."

Cameron sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta ja Saksa tekivät yhdessä "elintärkeää työtä" Euroopassa jakamalla samat näkemykset kaupasta, turvallisuudesta, terrorismin torjunnasta ja ulkomaisesta kehityksestä, ja hän toivoi näiden kahden jatkavan yhteistyötä EU: n sisällä.

"Näillä muutoksilla olisi suuri ero suostuttelemassa britit äänestämään pysymään EU: ssa", hän lisäsi.

"Näiden muutosten turvaaminen tarkoittaa, että voimme jatkaa EU: n kumppanuutta tulevaisuudessa, ja ne tekevät EU: sta turvallisemman ja vauraamman tuleville sukupolville."

Pääministeri ilmoitti maanantaina, että kabinettiministerit saavat kampanjoida EU: n irtautumisen puolesta pysyessään hallituksessa, mikä on merkittävä myönnytys niille, jotka haluavat Ison-Britannian katkaisevan siteensä Brysseliin.

Cameron on sanonut, ettei hän "sulje mitään pois", jos hän ei saa haluamiaan muutoksia neuvotteluista EU: n 27 muun johtajan kanssa, mutta on tehnyt selväksi haluavansa Yhdistyneen kuningaskunnan pysyvän "uudistetussa" EU: ssa.

Useat torien takapenkkien edustajat ovat kuvanneet uudelleenneuvottelut huijaukseksi ja sanoneet, että ainoa tapa, jolla Yhdistynyt kuningaskunta voi palauttaa rajojensa ja itsemääräämisoikeutensa, on poistuminen EU: sta.

UKIP: n johtaja Nigel Farage sanoi keskiviikkona, että niin kutsuttu "Brexit" on välttämätöntä "tullakseen itsehallinnolliseksi, itsenäiseksi valtioksi".

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa