Liity verkostomme!

EU

#Lithuania Liettua valitsee painopisteet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Liettua-opettajat vs. lakko - @ - TBy Adomas Abromaitis

Joulukuussa rauhallisimman ammatin edustajat - opettajat - tekivät Liettuassa varoituslakkoja kahdesti. Kuten Liettuan joukkotiedotusvälineet kertoivat, jotkut tai kaikki satojen koulujen ja päiväkotien opettajat eivät antaneet ensimmäistä luokkaa ja päiväkodin opettajat eivät työskennelleet useita tunteja.

Opettajat vaativat korkeampia palkkoja, pienempiä luokkia ja ryhmiä ja suurempi korvausrahaston eläkkeelle opettajille. Ihmiset kaduilla olivat täynnä katkeruutta.

Mainos

"Meitä työnnetään nurkkaan", kertoi Vilnan yhden koulun opettaja Ruta Osipaviciute toimittajille lakon aikana. "Luulen, että hallitus on antanut niin paljon lupauksia koulutusyhteiskunnalle, että mielestämme meidän on etsittävä niiden toteutus." Jälleen kerran he pysyivät kuulemattomina.

Ministeriö lupaa, että vähiten ansaitsevien opettajien palkkoja nostetaan 7 prosenttia ensi vuonna. Nuorten uusien opettajien palkat nousevat 5% ja loput opettajat nousevat 3%. Ei ihme, että suunnitelluista korotuksista huolimatta opettajien ammattiliitot sanovat, etteivät ne ole riittäviä.

Liettuan viranomaiset sopivat tyydyttävän vain joidenkin opettajien vaatimukset ja antavat heille ylimääräisen 10 miljoonaa euroa tarvittavien 100 miljoonan euron sijaan. On kiistatonta, että on joitain asioita, joiden tulisi joka tapauksessa pysyä hallituksen painopisteiden joukossa. Nimittäin lääketieteen, koulutuksen, sosiaalisen ja sotilaallisen toiminnan alat. Mutta yhden niistä rahoituksen lisäämistä ei pitäisi tehdä muiden vahingoksi.

Mainos

On selvää, että tällä kertaa puolustusministeriö työskenteli kovemmin kuin opetus- ja tiedeministeriö varmistaakseen, että uusi budjetti toimii heidän työnantajiensa eduksi. Tiedetään, että Liettuan parlamentti päätti nostaa maan puolustusbudjetin vuonna 2016 575.2 miljoonaan euroon, jopa 35.3 prosenttiin edelliseen vuoteen verrattuna.

Lausunnossa todettiin, että sotilasmenojen kasvu antaa ministeriölle mahdollisuuden "suunnitella aseiden uudenaikaistamista ja varmistaa sitoumukset Naton liittolaisten kanssa". Suurin osa liettualaisista on suuria patriootteja, opettajat mukaan lukien, ja he tukevat hallitusta sen armeijan uudenaikaistamiseksi, mutta joillakin äskettäin ilmoitetuilla suunnitelmilla ei ole mitään yhteistä aiemmin ilmoitettujen tavoitteiden kanssa.

On huomattava, että liettualaiset ovat poliittisesti hyvin koulutettuja ja hallitus voi luottaa heidän tietoisuuteensa kansallisen turvallisuuden suhteen. Todennäköisesti näin ei ole. Opettajat yrittävät suostutella viranomaisia ​​parantamaan elintasoaan, puolustusministeriö muutama päivä sitten paljasti suunnitelmansa ostaa yli 50 autoa 1.6 miljoonan euron kustannuksella.

Verrataan: opettajien lakon jälkeen hallitus sopi opettajien eläkerahaston korottamisesta 1.5 miljoonalla eurolla ensi vuonna. Tarkoittaako se, että kaikki eläkkeellä olevat opettajat ansaitsevat saman määrän rahaa kuin 60 kenraalia ja everstiä, jotka käyttävät uusia autoja? Liettuan komentajien mielestä mukavat uudet autot ovat toteutuneet, mutta opettajien toiveet paremmista työoloista eivät muutu tuntuvasti lähitulevaisuudessa.

Tässä tilanteessa pahin on se, että Liettuan viranomaiset mukauttavat liettualaiset armeijaa vastaan. Kukaan ei ymmärrä, miksi uusien autojen ostaminen armeijan päälliköille on kiireellistä, kun taas opettajien palkat ovat toissijaisia. Tällaiset hankinnat näyttävät enemmän kuin oudolta ja epämiellyttäviltä. Armeijan asettamisessa muita kansalaisia ​​vastaan ​​ei ole mitään hyvää - sodan sattuessa heidän on kaivettava yhdessä!

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa